Αυτό είναι το σπίτι με το πιο υπέροχο interior design στην πόλη!

4958

Ένα πραγματικό dreamhouse που σίγουρα θα βλέπουμε στον ύπνο μας, βρίσκεται στην πόλη των Σερρών.

Όπως θα έχετε καταλάβει, λατρεύουμε να παίρνουμε αρκετή δόση καλού γούστου, ιδίως όταν αυτό δεν είναι καθόλου τετριμμένο. Σήμερα, λοιπόν, με μεγάλη μας χαρά, θα σου παρουσιάσουμε ένα από τα ομορφότερα και πιο design σπίτια της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, πρόκεται, για το σπίτι μίας αναγνώστριας του www.ogamosmas.gr, η οποία με ένα πλατύ χαμόγελο και με μεγάλη της χαρά, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και υποδέχτηκε το www.ogamosmas.gr. Ο λόγος; Η επιθυμία μας να αναδείξουμε το στυλ και το ιδιαίτερο γούστο της κάθεμιάς σας.

Στο σπίτι της αναγνώστριάς μας, το decor & design αντιπροσωπεύουν το σύγχρονο και elegant στιλ μέσα από ουδέτερους χρωματισμούς, έπιπλα από ξύλο, μεγάλα ανοίγματα, έντονη γεωμετρία και μοντέρνα αισθητική. Αν και η πολυτέλεια είναι έκδηλη το στοιχείο της υπερβολής απουσιάζει αφήνοντας κάθε φόρα ένα χαρακτηριστικό στοιχείο να αναδειχθεί στο χώρο.

Φυσικά, σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλε η πολύ γνωστή και αγαπημένη Λυδία Μωραϊτίδου, πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, η οποία υπό την καθοδήγηση, το γούστο και το στυλ της ιδιοκτήτριας, δημιούργησε αυτό το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η Λυδία, λοιπόν, μας παραχώρησε μία μοναδική συνέντευξη σχετικά με την κατεύθυνση που ακολούθησε για το interior design αυτού του σπιτιού. Πάμε να δούμε, τι μας λέει η ίδια.

  1. Ποια είναι η φετινή τάση στην διακόσμηση του σπιτιού;

“Οι τάσεις που επικρατούν το 2017, και σίγουρα πολλά από αυτά τα στοιχεία θα τα δούμε και το 2018 είναι αρχικά ο χαλκός, αυτή η ουδέτερη μεταλλική του απόχρωση προσθέτει μια ξεχωριστή χρωματική πινελιά στον χώρο. Στη συνέχεια, το μάρμαρο, είτε είναι σε μορφή ταπετσαρίας είτε ως επιφάνεια στα coffee tables, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ό, τι πιο σικ. Παράλληλα, το ακρυλικό σε έπιπλα και διακοσμητικά, το οποίο χαρίζει μία αέρινη αίσθηση, όπως επίσης το navy blue και το πράσινο, που σίγουρα είναι τα δύο χρώματα που κυριαρχούν.

Από την άλλη, οι γραμμές  των επίπλων θυμίζουν πολύ την δεκαετία του ’50-΄70, κι έτσι ένα coffee table ή ένας μπουφές, αποτελούν ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν να δώσουν μία περισσότερο retro αίσθηση στο σαλόνι τους.  Όσον αφορά, τώρα, στο country style που επίσης επικρατεί, θα έλεγα πως δίνει έναν αέρα εξοχής ενώ το προτείνουμε στους λάτρεις του κλασσικού. Τέλος, μία ακόμη τάση στη φετινή διακόσμηση του σπιτιού αποτελεί και το ξύλο στη φυσική του μορφή, κατά την οποία αναδεικνύονται τα νερά του αλλά και το γεγονός πως δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία”.

  1. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για εσένα στο συγκεκριμένο σπίτι;

“Πάντοτε, η έμπνευση γεννάται μέσα από την επαφή μου με τους ανθρώπους που θα κατοικήσουν στο κάθε σπίτι. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου σπιτιού, λοιπόν, είναι δύο άνθρωποι χαρούμενοι, πράγμα που μου έδωσε μεγάλη έμπνευση. Έτσι, σε συνεργασία μαζί τους, δημιουργήσαμε ένα φωτεινό και κομψό σπίτι”.

  1. Τι προσπάθησες να συνδυάσεις και να επιτύχεις διακοσμητικά;

“Στόχος μας στο συγκεκριμένο σπίτι, ήταν να επιτύχουμε μία διαχρονική διακόσμηση. Για αυτόν το λόγο, επιλέξαμε να συνδυάσουμε το κλασσικό στιλ με μοντέρνες πινελιές. Όλα τα έπιπλα που επιλέχθηκαν, αποτελούν ειδικές κατασκευές σε συγκεκριμένες διαστάσεις και αποχρώσεις, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τις συγκεκριμένης κατοικίας”.

  1. Δώσε μας μία περιγραφή των λεπτομερειών των επίπλων που χρησιμοποιήθηκαν στο χώρο.

“Η τραπεζαρία, που δημιουργήσαμε για τη συγκεκριμένη κατοικία, είναι φτιαγμένη από ξύλο καρυδιάς και κινείται σε απλές γραμμές ενώ, συνδυάζεται αρμονικά με την καπιτονέ βελούδινη καρέκλα από ξύλο οξιάς με στρογγυλεμένη πλάτη, που επίσης αποτελεί ένα μοναδικό έπιπλο για κάθε χώρο.

Στο ίδιο ακριβώς ύφος, κινείται και ο μπουφές από ξύλο καρυδιάς, ο οποίος  διακρίνεται για τους αρκετούς αποθηκευτικούς του χώρους καθώς μέσα σε αυτόν, μπορούν να οργανωθούν καλύτερα τα σερβίτσια και τα ποτήρια του νοικοκυριού. 

Γύρω από το τζάκι, τώρα, και σε απόλυτη γραμμική κατασκευή αναπτύσσεται το σαλόνι.  Δύο άνετοι τριθέσιοι καναπέδες σε κλασσικό design ντυμένοι με βελούδινο ύφασμα και καμπαράδες, είναι αυτοί που  προσδίδουν την ανάλογη κλασικότητα στο χώρο.

Οι πολυθρόνες, από την άλλη, φτιαγμένες από ξύλο οξιάς και βελούδινο ύφασμα, συμβαδίζουν αρμονικά με το στιλ του καναπέ ενώ, το coffee table από ξύλο καρυδιάς  καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες του χώρου.

Προχωρώντας, και πηγαίνοντας προς το χώρο της κρεβατοκάμαρας, παρατηρούμε πως είναι διάχυτη η αίσθηση της χαλάρωσης.

Το εντυπωσιακό καπιτονέ κεφαλάρι του κρεβατιού είναι φτιαγμένο από βελούδινο ύφασμα, προσδίδοντας μία πιο ρομαντική διάθεση στον χώρο.

Τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας, από την άλλη, είναι φτιαγμένα από ξύλο οξιάς, αποτελώντας την πιο διαχρονική επιλογή.

Τέλος, το βασικό τους πλεονέκτημα είναι, ότι συνδυάζονται εύκολα με όλα τα  χρώματα, προσφέροντας άνεση και ευκολία στην επιλογή αξεσουάρ και υφασμάτων”.

Ας δούμε όμως το υπέροχο αυτό σπίτι και ας πάρουμε όσες ιδέες διακόσμησης μπορούμε για το δικό μας.

Στη στήλη Σπίτι & Deco μπορείς να διαβάσεις ακόμη περισσότερα άρθρα για τη διακόσμηση του δικού σου σπιτιού.