Επιλέξτε σωστά γαμήλια τούρτα

3849

Μέχρι και μερικά χρόνια πριν, οι γαμήλιες τούρτες είχαν ένα συμβολικό κυρίως λόγο ύπαρξης.

Οι αλλαγές των δεδομένων όμως σε όλο το σκηνικό του γάμου, έχουν επηρεάσει και το κομμάτι της τούρτας, που πλέον αποτελεί ένα κομμάτι τέχνης, το οποίο κάθε καλεσμένος περιμένει με λαχτάρα να γευτεί.

Πώς, λοιπόν, να διαλέξετε το στιλ της τούρτας που σας εκφράζει;

1.Σκεφτείτε τη γαμήλια τούρτα, σαν μια προέκταση του υπόλοιπου ύφους που κυριαρχεί στο γάμο σας

Αν για παράδειγμα έχετε προετοιμάσει ένα γάμο καθ’ όλα ρομαντικό, με τα λουλούδια και το ροζ χρώμα να κυριαρχούν, ακολουθήστε το ίσιο στιλ και στην τούρτα σας

2.Να είστε πρακτικοί

Μια τούρτα από ρευστή σοκολάτα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για έναν καλοκαιρινό γάμο. Επίσης, αν κάνετε το γάμο σας σε κάποιο μικρό απομακρυσμένο χωριό, φροντίστε να διαλέξετε μια τούρτα που να αντέξει το ταξίδι.

3.Ικανοποιείστε τις επιθυμίες και των δύο

Αν εσείς τρελαίνεστε για μια τούρτα μόκα και ο καλός σας για τούρτα με γεύση βανίλια-βατόμουρο, η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε δύο γαμήλιες τούρτες σε μικρότερο μέγεθος. Γιατί να υποχωρήσει ο ένας απ’ τους δύο όταν υπάρχει λύση;

4.Η τιμή δεν εξαρτάται μόνο από το μέγεθος της τούρτας, αλλά και από το design της

Αν, λοιπόν, η τσέπη σας δε σας επιτρέπει και πολλά-πολλά, επιλέξτε κάτι πιο απλό εμφανισιακό, αλλά εξίσου νόστιμο, γευστικά.

Πώς να διαλέξετε ζαχαροπλάστη;

1.Μια καλή αρχή είναι τα περιοδικά και το διαδίκτυο.

Καλό είναι όμως στη συνέχεια να αναζητήσετε τις απαραίτητες συστάσεις. Επίσης, αν σας τρέλανε η τούρτα στο γάμο της γειτόνισσας, μη διστάσετε να τη ρωτήσετε από πού την παρήγγειλε.

2.Αν επιθυμείτε κάτι συγκεκριμένο ή περίεργο, απευθυνθείτε στο ζαχαροπλάστη που εξειδικεύεται σε αυτό.

Αν για παράδειγμα ονειρεύεστε μια τούρτα με κομμάτια εξωτικών φρούτων και πρωτότυπη διακόσμηση, καλύτερα να μην πάτε στο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο της περιοχής σας.

3. Όπως και για κάθε επαγγελματία που αφορά το γάμο σας, έτσι και για το ζαχαροπλάστη, καλό είναι να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς πριν πάρετε την τελική απόφαση.

Επισκεφτείτε μερικά ζαχαροπλαστεία και συζητήστε με τους υπευθύνους τις ιδέες και τις σκέψεις γι’ αυτό που θέλετε. Οι απαντήσεις τους, θα σας κάνουν σίγουρα να διαλέξετε.

4.Λάβετε υπόψη σας τον παράγοντα «απόσταση».

Λογικά, ο δημιουργός της τούρτας θα είναι και εκείνος που θα τη μεταφέρει στο χώρο της δεξίωσης. Καλό είναι λοιπόν να μη χρειαστεί να διανύσει μεγάλη απόσταση, για να μην υπάρξει κίνδυνος αλλοίωσής της.

Σχετικά με το σερβίρισμα της τούρτας σας

Σιγουρευτείτε ότι η τούρτα σας θα βρίσκεται σε εξέχουσα θέση, όταν θα έρθει η ώρα να την κόψετε, προκειμένου να μπορέσουν όλοι να τη θαυμάσουν.

Αν το είδος και η μορφή της τούρτας το επιτρέπει, μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να τη συνοδεύσετε με ζεστή ρευστή σοκολάτα, μπάλες παγωτού ή και φρούτα.

Προσοχή στα καρύδια και σε άλλους ξηρούς καρπούς! Καλύτερα να αποφύγετε μια τούρτα με τέτοιου είδους γαρνιτούρα καθώς κάποιοι ίσως έχουν αλλεργία σε τέτοια προϊόντα. Απλά πείτε το εγκαίρως στο ζαχαροπλάστη.

Μετά τα ορεκτικά, δύο ακόμη πιάτα και τις σαλάτες, το επιδόρπιο ίσως φανεί υπερβολή. Καθυστερήστε, λοιπόν, λιγάκι το σερβίρισμα της τούρτας για να δώσετε λίγο χρόνο στους καλεσμένους σας να τη λαχταρίσουν!

Με μια επίσκεψή σου, λοιπόν, στο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής – Ζαχαροπλαστείο Μακεδονικό θα πάρεις μοναδικά πρωτότυπες ιδέες για μία γαμήλια τούρτα, που θα εντυπωσιάσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό.

Επισκέψου κι εσύ το πιο γλυκό σημείο της πόλης και διάλεξε την γαμήλια τούρτα που προτιμάς μέσα από μία μεγάλη ποικιλία αλλά και από την γνωστή ποιότητα του Εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής – Ζαχαροπλαστείο Μακεδονικό.

Και μην ξεχνάς πως αν σκοπεύεις να έχεις μεγάλο αριθμό καλεσμένων, καλό θα ήταν να τηλεφωνήσεις  εκ των προτέρων και να κάνεις την παραγγελία σου ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γαμήλια τούρτα σου μπορείς να επισκεφθείς το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής – Ζαχαροπλαστείο Μακεδονικό επί της οδού Βενιζέλου και Πέρδικα Γωνία ή να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο 23210 45359.

Στην κατηγορία Δεξίωση της στήλης Σχεδίασε τον γάμο σου, στο www.ogamosmas.gr, μπορείς να πάρεις ακόμη περισσότερες ιδέες και για την δική σου Γαμήλια Τούρτα.

Μην ξεχάσεις να δεις και τις νέες τάσεις στη γαμήλια τούρτα!