Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για: 2018 decoration trends

1253

Το 2018 έφτασε και δεν ήρθε καθόλου ήσυχα. Οι σχεδιαστές και οι μεγάλες εταιρείες προβλέπουν, ότι η διακόσμηση του σπιτιού θα είναι πιο τολμηρή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με έντονους τόνους, πολυτελές βελούδο και καμπύλες.

2018 Decoration Trends

Αν και μπορεί να θέλουμε τα σπίτια μας να είναι διαχρονικά και το ντεκόρ μας να διαρκεί για πάντα, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι τάσεις παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαδικασία της διακόσμησης. Ακόμα κι αν προσπαθήσουμε συνειδητά να τις αποφύγουμε, μπαίνουν μέσα στους χώρους μας, μέσα από ένα βελούδινο μαξιλάρι ή ένα ρουστίκ διακοσμητικό.

Η Λυδία Μωραϊτίδου, λοιπόν, η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, σας συμβουλεύει για το πώς μπορείτε να ανανεώσετε το σπίτι σας, δίνοντας μάλιστα μερικές από τις κορυφαίες τάσεις που πρέπει να δοκιμάσετε. Αν ένας από τους στόχους της νέας χρονιάς είναι να αλλάξετε το χώρο σας, τότε το παρακάτω άρθρο, είναι όλα όσα αναζητούσατε.

Λυδία Μωραϊτίδου | Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΑΤΕΙ-Υπεύθυνη Καταστήματος Χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης,

Color of the year

Κάθε χρόνο, οι κορυφαίες μάρκες χρωμάτων δηλώνουν το δικό τους χρώμα της χρονιάς. Συχνά, δεν έχουν κοινό παρονομαστή, αλλά για το τρέχον έτος τρεις κορυφαίες μάρκες έχρισαν τις αποχρώσεις του γαλαζωπού πράσινου ως το χρώμα της χρονιάς: ο Behr το Moment blue, οι Dunn-Edwards μια παρόμοια απόχρωση, που ονομάζεται Green hour και οι Sherwin-Williams επέλεξαν το Oceanside.

2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends

Τη διαφορά έκανε η Pantone καθώς επέλεξε το Ultra Violet σαν το χρώμα της χρονιάς.

2018 Decoration Trends

Και τα δύο αυτά χρώματα είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικά, ακριβώς ότι χρειαζόμαστε καθώς υποδεχτήκαμε το νέο έτος“.

Curved sofa

“Οι καμπυλωτοί καναπέδες φέτος έχουν την τιμητική τους. Διαχωρίζουν ένα δωμάτιο όμορφα, φαίνονται υπέροχα από κάθε γωνία και αγκαλιάζουν υπέροχα το τζάκι. Οι καμπύλες που εμπνέονται από τη δεκαετία του ’70 προσφέρουν style for miles”.

2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends

Γεωμετρική τέχνη

“Τα αφηρημένα γεωμετρικά έργα σε έντονα χρώματα είναι μια συναρπαστική αγορά. Συνδυάζονται άψογα με κλασική διακόσμηση και προσφέρουν στον χώρο μια σύγχρονη αισθητική”.

2018 Decoration Trends

Handmade ART

“Στην εποχή του Pinterest και του Etsy, βλέπουμε μια στροφή στα χειροποίητα προϊόντα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι φυσικά να πιάνουν τα χέρια σας, εάν όχι βρείτε άλλους καλλιτέχνες για να ολοκληρώσουν το όραμα σας. Σκεφτείτε χειροποίητα φωτιστικά, έργα τέχνης, κεραμικά και κουβέρτες”.

2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends

Terrazzo

“Το Terrazzo, δηλαδή το παλιό μωσαϊκό που έκανε τεράστια επιτυχία την δεκαετία ’70, επιστρέφει ανανεωμένο. Έτσι, τώρα, εκτός από μάρμαρο εμπεριέχει χαλαζία ή γρανίτη, γυαλί και τσιμέντο. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται τόσο για πατώματα και επενδύσεις τοίχων όσο και για την κατασκευή τραπεζίων και διάφορων χρηστικών αντικειμένων. Ακόμη και μεγάλες εταιρείες υφασμάτων εμπνέονται από το terrazzo και δημιουργούν υφάσματα με αυτό το μοτίβο”.

2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends

Statement δάπεδα

“Όλοι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό με τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Τα ξύλινα δάπεδα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος, για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και ζεστό χώρο. Παίξτε με τους τόνους του ξύλου, συνδυάστε τό με άλλα υλικά ή απλά τοποθετήστε τό σε σχέδια ψαροκόκκαλο”.

2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends

Wabi-Sabi

“Το Wabi-sabi είναι η ιαπωνική τέχνη της εύρεσης της ομορφιάς στην ατέλεια. Στο σχεδιασμό του σπιτιού, αυτό μεταφράζεται σε χειροποίητα ή ζωγραφισμένα στο χέρι αντικείμενα, διαφορετικές υφάνσεις, φυσικά υλικά. Το αποτέλεσμα; Μια βαθιά προσωπική και φυσική αισθητική”.

2018 Decoration Trends

Σε μαύρο και άσπρο

“O κλασικός συνδυασμός μαύρου και λευκού είναι ίσως ο τρόπος, για να αντισταθμίσετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά trend της σεζόν. Προσθέστε μόνο ένα κομμάτι σε αυτόν τον συνδυασμό και κάποια μικρά διακοσμητικά και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό”.

2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends

Statement οροφές

“Το 2018 κοιτάξτε ψηλά!!! Οι designers το έκαναν ήδη. Αυτό το trend έχει την δυνατότητα να μεταμορφώνει τον χώρο σας από πάνω προς τα κάτω κυριολεκτικά! Επιλέξτε ανάμεσα σε χρώμα, ταπετσαρία ή ξύλινη επένδυση και δώστε στο ταβάνι σας την προσοχή που του αξίζει”.

2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends

Λατρεμένο velour

“Το βελούδο είναι το ύφασμα της σεζόν και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Ένας βελούδινος καναπές ή μια πολυθρόνα είναι ένας κομψός τρόπος για να δώσετε στον χώρο σας την πολυτέλεια που επιθυμείτε”.

2018 Decoration Trends
2018 Decoration Trends

Ζωντανά διακοσμητικά

“Το 2018 αναμένεται να δούμε περισσότερα φυτά και λουλούδια εσωτερικού χώρου. Τα φυτά έχουν έναν τρόπο να κάνουν οποιοδήποτε χώρο να αισθάνεται φωτεινός, ζωντανός, και πανέμορφος”.

2018 Decoration Trends

“Και μην ξεχνάτε πάντα να επιλέγετε αυτά που αγαπάτε και σας κάνουν να νιώθετε άνετα μέσα στο σπίτι σας, ανεξάρτητα από το τι είναι in ή out”.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το άρθρο Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει: tips για να ανανεώσουμε την κρεβατοκάμαρα!