Ιδέες για βάπτιση κοριτσιού με ρομαντικό θέμα

7754

Ανέκαθεν τα κοριτσίστικα θέματα βάπτισης, που μας γυρνούν πίσω σε άλλες εποχές, αθώες, αγνές, ρομαντικές, ήταν πολύ δημοφιλή, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια, που αυτά τα θέματα είναι και πάλι στη «μόδα».

Μπορείτε να ετοιμάσετε μία βάπτιση Retro, Vintage, Boho. Τα ρομαντικά αυτά θέματα επιλέγονται συχνά για να αναδείξουν τη ζεστή και τρυφερή διάθεση της οικογένειας, που βαπτίζει το κοριτσάκι της.

Άλλωστε, αν είστε από τους γονείς που λατρεύουν αυτό το στυλ γενικότερα, ακόμη και στο δωμάτιό της, ή στο ντύσιμό της, εννοείται ότι μπορείτε να το επιλέξετε και για τη βάπτισή της.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μία βάπτιση με ρομαντικό θέμα

Σε αυτό το θέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις ιβουάρ, λευκό και ροζ (κατά προτίμηση σκοτεινό, καθώς το πιο φωτεινό παραπέμπει σε θέματα τύπου «μπαλαρίνα»). Δαντέλες, κορδόνια, λινάτσες, γάζες και γενικότερα ιδιαίτερα υφάσματα και κορδέλες, θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το χώρο και να δέσετε τα πάντα με το θέμα σας. Τέλος, πουά, ρίγες, καρό και floral σχέδια στις λεπτομέρειες, θα κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση για τη βάπτιση της μικρούλας σας.

Προσκλητήρια

Για τα προσκλητήρια θα κινηθείτε στα χρώματα και τα μοτίβα που αναφέραμε και παραπάνω. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με πεταλούδες, λουλούδια, ή και κάποιο μονόγραμμα. Μία εξαιρετική ιδέα για αυτό το ρομαντικό στυλ βάπτισης, θα μπορούσε να είναι μία ρετρό-vintage Sarah Kay πρόσκληση.

Μπομπονιέρες

Στις μπομπονιέρες, μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε ρομαντική διάθεση χρησιμοποιώντας κάτι πλεκτό, θα κάνει το θέμα σας πιο ρομαντικό-boho, το οποίο είναι τόσο μοντέρνο, όσο και διαχρονικό. Τι θα λέγατε για ένα πλεκτό ζακετάκι; Ή για μία ψάθινη καρδούλα;

Βιβλίο ευχών

Για το βιβλίο των ευχών, επίσης μια ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί η φιγούρα της Sarah Kay. Από την άλλη, τι θα λέγατε για ένα μεγάλο, ξύλινο βιβλίο, με floral λεπτομέρειες;

Διακοσμητικά

Όπου έχετε χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε φλυτζάνια, τσαγιέρες, ψάθινα καπέλα, ομπρέλες, πέρλες και άλλα ανάλογα διακοσμητικά, τα οποία δημιουργούν μία ρομαντική διάθεση, σαν βγαλμένη από μία άλλη εποχή. Μπορείτε, παράλληλα να χρησιμοποιήσετε διάφανα βαζάκια και να τοποθετήσετε μέσα υπέροχα άνθη. Ρομαντική, αλλά και vintage πινελιά.

Το τραπέζι των ευχών

Μία εντυπωσιακή ιδέα είναι το τραπέζι «LOVE». Θα κλέψει -χωρίς καμία αμφιβολία- την προσοχή των καλεσμένων σας. Τοποθετήστε πάνω του λαχταριστά ζαχαρωτά και διακοσμήστε το, με λουλούδια και κορδέλες.

Τα μαρτυρικά

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που αναδεικνύουν καλύτερα το θέμα της βάπτισής σας. Για παράδειγμα, μία πολύ όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσετε τα μαρτυρικά μέσα σε μια vintage βαλίτσα, στολισμένη με λευκή δαντέλα.

Η τούρτα

Επιλέξτε μία τούρτα απλή αλλά και κομψή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία ολόλευκη τούρτα και να τη στολίσετε με άγρια φρούτα και διακριτικές πεταλούδες ή άνθη.

Τα τραπέζια

Στολίστε τα τραπέζια της δεξίωσης με βάζα γεμάτα λουλούδια από ρομαντικά ροζ τριαντάφυλλα και μικρές μαργαρίτες σε λευκό και λίγο πιο έντονο ροζ, αλλά και διακριτικές πεταλουδίτσες επάνω. Μπορείτε, παράλληλα να τοποθετήσετε από ένα ή δύο φαναράκια πάνω στο κάθε τραπέζι. Ειδικά αν έχει δύσει ο ήλιος, η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί θα είναι καταπληκτική.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το άρθρο Βάπτιση κοριτσιού με φλαμίνγκο και ανανάδες!