Οι πιο ενδιαφέρουσες γαμήλιες παραδόσεις ανά τον κόσμο!

859

Η πιο σημαντική μέρα μιας σχέσης σε πολλές εκδοχές!

Για άλλους σημαίνει μια εντυπωσιακή τελετή με πολύ κόσμο, την οποία προετοιμάζουν για καιρό, για άλλους ένα ιδιωτικό “μυστήριο” με τον άνθρωπο της ζωής τους, για άλλους ένα πάρτι με φίλους (και βέρες).

Πέρα από κάθε εκδοχή και προσωπική ιεράρχηση, ο γάμος παραμένει ένας θεσμός, που σηματοδοτεί μια μετάβαση στη ζωή των ανθρώπων -ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της ζωής τους, το οποίο συνδέεται με πολλά επί μέρους έθιμα.

Φυσικά, ο κάθε πολιτισμός συνδέει το γάμο με τη δική του κουλτούρα και τις δικές του ιδιαίτερες παραδόσεις, που περιλαμβάνουν από αστρολογικές προβλέψεις μέχρι σχέδια στο δέρμα με χένα.

Διάβασε, παρακάτω, 6 από τις πιο ασυνήθιστες γαμήλιες παραδόσεις ανά τον κόσμο.

Ζωγραφική σώματος 

Το Mehindi είναι παραδοσιακή ινδική τεχνική ζωγραφικής, που συναντάται σε χώρες τις μέσης Ανατολής αλλά και της Αφρικής. Το έθιμο διαφέρει ελαφρώς από περιοχή σε περιοχή, αλλά αποτελεί κεντρικό σημείο της προετοιμασίας του γάμου. Γίνεται συνήθως την παραμονή, όταν οι γυναίκες της οικογένειας συγκεντρώνονται στο σπίτι της νύφης και κάποιος συγγενής (ή επαγγελματίας) ζωγραφίζει με χένα τα άκρα της. Παράλληλα, οι άλλες γυναίκες μπορεί να τραγουδούν ή να χορεύουν.

Η γαμήλια σκούπα

Μια παράδοση, που έχει τις ρίζες της στην αφρικανική κουλτούρα, θέλει τους νεόνυμφους να πηδούν μαζί πάνω από μια σκούπα στο τέλος της γαμήλιας τελετής, σε μια κίνηση, που θα συμβολίζει την έναρξη της κοινής τους ζωής. Οι σκούπες, που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το σκοπό συχνά διακοσμούνται και τοποθετούνται στο σπίτι του νέου ζεύγους.

Αστρολογική πρόβλεψη

Οι αστρολογικές προβλέψεις παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην Κίνα, αφού καθορίζουν το αν μια μέρα θεωρείται ευνοϊκή για εορτασμούς. Λίγο πριν τον αρραβώνα, το ζευγάρι ζητά τη συμβουλή ενός μάντη, ο οποίος συνδυάζει τα ζώδιά τους στο κινέζικο ωροσκόπιο, προκειμένου να διαπιστώσει το κατά πόσο ταιριάζουν, ενώ μετά τον αρραβώνα το;yς συμβουλεύει για την κατάλληλη ημερομηνία, ώστε να διεξαχθεί ο γάμος.

San San Kudo

​Το όνομα αυτής της παλιάς ιαπωνικής παράδοσης μεταφράζεται ως “τρεις τρεις εννιά φορές”. Σύμφωνα με αυτήν, τρεις γαμήλιες κούπες, που ονομάζονται sakazuki, προσφέρονται στο ζευγάρι σε τρία διαφορετικά μεγέθη – μικρό, μεσαίο και μεγάλο. Οι κούπες γεμίζονται τότε με σάκε και το ζευγάρι πίνει μία γουλιά από την κάθεμια- εννιά γουλιές στο σύνολο. Τα νούμερα τρία και εννιά συμβολίζουν για τους Ιάπωνες την καλή τύχη.

Las Arras

​Παράδοση, που συναντάται σε χριστιανικές κοινότητες της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και των Φιλιππίνων, η las arras προβλέπει ότι ο γαμπρός δίνει στη νύφη, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, 13 χρυσά νομίσματα, που συμβολίζουν τη δέσμευσή του να στηρίζει την κοινή τους ζωή. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιος συγγενής επιφορτίζεται με τη μεταφορά των νομισμάτων, τα οποία φτάνουν στο γαμπρό σε ένα διακοσμημένο κουτί.

Δέσιμο χεριών

Μια κέλτικη παράδοση περιλαμβάνει το δέσιμο των χεριών του ζευγαριού με ένα σχοινί ή μια κορδέλα της επιλογής τους και την ανταλλαγή των όρκων και των δαχτυλιδιών με δεμένα τα χέρια- στοιχείο που συμβολίζει το μεταφορικό “δέσιμο” του νεόνυμφου ζευγαριού.

Πηγή: www.madamefigaro.gr

Μη ξεχάσεις να διαβάσεις και το 6 ανατροπές στην κλασική νυφική ανθοδέσμη!

[adrotate banner=”15″]