“Σερραίες Μανούλες”: την Κυριακή 14 Μαΐου “Οι Μανούλες αγωνίζονται για παιδιά που αγωνίζονται”

4986

“Οι Μανούλες αγωνίζονται για παιδιά που αγωνίζονται”

Κάθε χρόνο, οι μανούλες, έχουν την τιμητική τους τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και φυσικά εμείς, δεν τις ξεχνάμε ποτέ! Πώς είναι δυνατόν, άλλωστε, να ξεχάσει κανείς το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του;

Όλοι εμείς, τα μικρά παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες, ανεξαρτήτου ηλικίας, καταγωγής, φύλου, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενωμένοι με μια κοινή, πανανθρώπινη λέξη, ένα πράγμα μόνο λέμε: “Μαμά!”.

Αυτήν φωνάζουμε όταν βρισκόμαστε σε ανάγκη. Αυτήν φέρνουμε στο μυαλό μας στις μικρές και μεγάλες χαρές και λύπες της ζωής. Αυτήν, ακριβώς, πρέπει να τιμήσουμε!

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, ο Σύλλογος “Σερραίες μανούλες”, γιορτάζει μία από τις μεγαλύτερες και πιο ξεχωριστές γιορτές της Άνοιξης, τη γιορτή της μητέρας.

Για αυτό και σας προσκαλεί στην Πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στις 11:00, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη γιορτή της μητέρας, όπως ακριβώς της αξίζει.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν πλούσιες κατασκευές για παιδιά, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, face painting, χορός, ο Μάγος Κούκος, εκπλήξεις, λουλούδια και κεράσματα για τους μικρούς φίλους καθώς και το bazaar του συλλόγου «Σερραίες Μανούλες», το οποίο και αυτή τη χρονιά θα έχει έναν ιδιαίτερο φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η ιστορία του συλλόγου “Σερραίες Μανούλες”

Η ομάδα «Σερραίες Μανούλες» γεννήθηκε μέσα από την απρόσωπη πλευρά που χαρακτηρίζει το internet. Έτσι στις 4 Δεκεμβρίου 2011 υπογράφηκε το καταστατικό ίδρυσης του συλλόγου από μαμάδες που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο Ν. Σερρών. 

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό σύλλογο, με βάση την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για τη μητέρα και το παιδί. Ενώ, μέλη του συλλόγου μπορούν να είναι οι μανούλες, όσες πρόκειται να γίνουν μανούλες και όσες γυναίκες τρέφουν φιλικά αισθήματα προς τα παιδιά, οι οποίες ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδάκια τους στο Νομό Σερρών ή κατάγονται από αυτόν”.

Δράσεις του συλλόγου για το 2016 & 2017

28 Φεβρουαρίου 2016: Πραγματοποιήθηκε το μπαλνταφάν του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες» στο ξενοδοχείο «Αlexander».Το σύνθημα μας “Ξεφαντώστε και Ξε-δώστε”. Ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι και η προσφορά διπλή. Μέρος των εσόδων προοριζόταν για ενίσχυση του αγώνα που έδινε ο Παύλος για τη ζωή του και ταυτόχρονα, συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια της ομάδας στήριξης προσφύγων γάλατα και μπιμπερό για τα προσφυγόπουλα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

8 Μαρτίου 2016: Συνάντηση του Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη και του αντιδημάρχου κ. Ηλία Γκότση με τριμελή επιτροπή του Συλλόγου Σερραίες Μανούλες αποτελούμενη από τις: Kαράμπελα Πολυξένη, Λαμπριανίδου Μαρία και Παναγιωτίδου Ευτυχία, στο γραφείο του δημάρχου για το θέμα των Παιδικών Χαρών και επίδοση σχετικής επιστολής.

10 Μαρτίου2016: Ενημέρωση Δ΄ τάξης του Πειραματικού Σχολείου Σερρών για τη δράση μας, που αφορά την συγκέντρωση πλαστικών καπακίων και περισυλλογή αυτών από το σχολείο.

11 Μαρτίου 2016: Στον πεζόδρομο της Μεραρχίας στις Σέρρες, συμμετοχή του Συλλόγου  σε ένα Bazaar αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για να βοηθήσουμε τον Παύλο. Τα μέλη του συλλόγου πρόσφεραν διάφορα είδη για το bazaar.

12 Μαρτίου 2016: Ο Σύλλογος “Σερραίες Μανούλες” και η Ομάδα Θηλασμού & Μητρότητας Ν. Σερρών, συνδιοργάνωσαν μια ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Ομοιοπαθητική Προσέγγιση Των Νόσων»  με τον Γενικό Ιατρό κ. Γεωργίου Κασάπη .

2 Απριλίου 2016: Πραγματοποιήθηκε η  2η ημερίδα ενημέρωσης για τη Μοντεσσοριανή Εκπαίδευση και τη Ψυχοδυναμική της οικογένειας – Λάθη αγωγής  από το “Παιδικό Κολέγιο” σε συνεργασία με τον Σύλλογό μας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών. Εισηγήτρια της ημερίδας η κα. Μαρία Ζαφρανά, ομότιμη καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής σχολής του Α.Π.Θ. και η συνεργάτιδά της Μαυρίδου Μαριάννα, Μοντεσσοριανή παιδαγωγός.

25 & 26 Απριλίου 2016: Κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των οικογενειών των μικρών κοριτσιών Μελίνας και Ελένης, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υγεία τους.

30 Απριλίου 2016: Συμμετείχαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου ενόψει Πάσχα. Ενημέρωση κοινού για τον Σύλλογο και τους σκοπούς του.

7 Μαΐου 2016 Γιορτή Μητέρας: από τον Σύλλογο “Σερραίες Μανούλες” “Μαμά δεν είσαι μόνη αλλά είσαι η ΜΟΝΗ”. Αφιερωμένη στις μανούλες που για ξεχωριστούς λόγους η καθεμία μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους. Όλες οι μανούλες, οι Σερραίες Μανούλες ήταν εκεί. Ζωγραφίσαμε, κάναμε χειροτεχνίες, γλυκαθήκαμε, πήραμε δωράκια, γυμναστήκαμε, χορέψαμε, γελάσαμε, κάναμε facepainting, ομορφύναμε την πλατεία, την γεμίσαμε με παιδικές φωνούλες χαράς, τραγουδάκια και συγκινημένα ματάκια από Μανούλες που βλέποντας τα παιδιά τους και λαμβάνοντας ευχές, σκεφτόταν και αναλογιζόταν η καθεμία τι έχει περάσει, τι έχει ζήσει για να φτάσει στο σημείο να ακούει «Χρόνια Πολλά Μαμά».

3 Ιουνίου 2016 «H κακοποίηση του παιδιού»: ήταν το θέμα της ημερίδας που συνδιοργανώσαμε με το Σύλλογο φίλων-εθελοντών της εταιρίας  προστασίας ανηλίκων Ν.Σερρών.

3-8 Ιουνίου 2016: Για ακόμη μία φορά πήραμε μέρος στο 5o eco festival του Δήμου Σερρών.

12 Ιουνίου 2016: Μία από τις πιο όμορφες Κυριακές ζήσαμε με το τμήμα ποδηλασίας του «Μουσικού Γυμναστικού Συλλόγου Πανσερραϊκός» στην Ποδηλατοβόλτα στην πλατεία Κρονίου. Γέμισε ο πεζόδρομος με ορθοπεταλιές παιδιών, διδάχθηκαν τη σωστή χρήση του ποδηλάτου και το κοινό ενημερώθηκε για τις δράσεις και τους σκοπούς του Συλλόγου μας.

22 Ιουνίου 2016: Αποχαιρετιστήριος καφές. Περάσαμε ένα ευχάριστο απόγευμα με καφέ για τις μανούλες και παιχνίδι για τα παιδιά.

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η δράση “give ‘n’ go”συνεχίστηκε κανονικά! Συλλέχτηκαν και δόθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης σε οικογένειες που το είχαν ανάγκη, στο Ειδικό Σχολείο, στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου και στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων.

Μέλη του Συλλόγου μας βοήθησαν σημαντικά στην γενική καθαριότητα του Σπιτιού της Σερραίας Μανούλας. Είναι ένας ευχάριστος χώρος όπου ρούχα και παιχνίδια τακτοποιημένα, είναι έτοιμα για προσφορά και φιλόξενος προς εμάς και τα παιδιά μας!

9 Οκτώβρη 2016: Ανταλλακτικό παζάρι ρούχων – παιχνιδιών στο ξενοδοχείο Acropol.

30 Οκτωβρίου 2016: Μέρα αποταμίευσης και ο Σύλλογος δημιούργησε τον κουμπαρά της Σερραίας μανούλας με σύνθημα «Γέμισε τον κουμπαρά και δώσε χαρά».

3 Νοεμβρίου 2016 Ομιλία: με θέμα «Η σπουδαιότητα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού και η σύγχρονη αντιμετώπισή του» συνδιοργανώθηκε από εμάς, τον Σύλλογο «Θυγατέρες της Πηνελόπης», το Τμήμα «Ατρυτώνη» Σερρών γυναικείο τμήμα ΑΧΕΠΑ, τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών.

27 Νοεμβρίου 2016: Στους Παραολυμπιονίκες και στα  άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) ήταν αφιερωμένος ο 32ος  «ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ» που πραγματοποίησε ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης  και τον Σύλλογο μας. Μανούλες με παιδάκια πήραμε μέρος με σύνθημα: «Ισότιμοι στον αθλητισμό, ισότιμοι στην κοινωνία».

8 Δεκεμβρίου 2016: Στην Πολιτεία των ευχών είχαμε το Σπιτάκι της Σερραίας Μανούλας, όπου με κεράσματα ενημερώναμε τον κόσμο για τον Σύλλογο, τους σκοπούς και τις δράσεις του.

11 Δεκεμβρίου 2016 5η γιορτή παιδιού: Μία γιορτή που οργανώθηκε με πολλή αγάπη. Μεγάλο μέρος των εσόδων πήγε σε φιλανθρωπικό σκοπό. Bazaar, μπουφές με προσφερόμενα από τα μέλη εδέσματα, Άη Βασίλης με δώρα για όλα τα παιδάκια. Χαρούμενα παιδάκια και μανούλες πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. Συγκεντρώθηκαν παιχνίδια και δόθηκαν σε παιδάκια που και φέτος ο Άη Βασίλης δεν θα βρει το σπιτικό τους.

23 Δεκεμβρίου 2016:  Συμμετείχαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Νέου Σκοπού ενόψει Χριστουγέννων. Στήριξη της δράσης “give ‘n’ go” με συλλογή ρούχων και παιχνιδιών.

Παραμονή Χριστουγέννων ολοκληρώθηκε η δράση συλλογής καπακίων. Παραλάβαμε το πολυπόθητο αναπηρικό καρότσι και σε ώρα και μέρα που εξυπηρετεί μέλη του Δ.Σ., τα μέλη που ξεκίνησαν αυτή τη δράση και μέλη του Συλλόγου θα το παραδώσουμε στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου. Αποφασίσαμε να μην συγκεντρώνονται πλέον καπάκια στο Σπίτι της Σερραίας μανούλας, ενθαρρύνουμε όμως τα μέλη στη συγκέντρωση αυτών για μελλοντική συνεργασία του Συλλόγου με το Γ.Ν. Σερρών.

30 Δεκεμβρίου 2016: Συμμετοχή σε φιλανθρωπικό bazaar υπέρ του ΚΑΑΜΕΑ.

9 Κουτιά αγάπης με παπούτσια, ρούχα και παιχνίδια από τα είδη της δράσης «give’n’ go» δόθηκαν σε οικογένειες της πόλης που τα είχαν ανάγκη με τις ευχές μας για Χρόνια πολλά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών μέχρι και τώρα, το κατάστημα του κ. Κτίστη διαθέτει τα κέρδη από τα γούρια της χρονιάς του 2017 στο Σύλλογο στηρίζοντας το φιλανθρωπικό μας έργο.

Υπάρχει κουμπαράς βοήθειας στο Hondos Center για συγκέντρωση χρημάτων για οικογένειες που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η δράση «Give’n’ go» συνεχίζεται.

Η κάρτα μέλους προσφέρει εκπτώσεις σε όσα μέλη έχουν εγγραφεί και είναι οικονομικά τακτοποιημένα στο σύλλογο. Η λίστα με τα συμβεβλημένα καταστήματα –επιχειρήσεις συνεχώς ανανεώνεται.

Συνεχίζοντας τις δράσεις στο νέο χρόνο ο σύλλογος Σερραίες Μανούλες πραγματοποίησε το μπαλνταφάν στις 11/2/2017 στο ξενοδοχείο «Acropol».T o σύνθημά μας και για φέτος ΞΕ φαντώστε και ΞΕ δώστε και η προσφορά διπλή καθώς μέρος των εσόδων δόθηκαν σε οικογένεια της πόλης των Σερρών της οποίας το παιδί της αγωνίζεται για τη ζωή του.

Την εβδομάδα 13-17 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε εθελοντική αιμοδοσία από τα μέλη μας για την ενίσχυση της τράπεζας του συλλόγου Σερραίες Μανούλες. «Δώσε αίμα ,γέμισε την καρδιά σου με χαρά»

Δεχτήκαμε δωρεά παιχνιδιών και χρημάτων που συγκέντρωσε ειδικά για το Σύλλογο Σερραίες Μανούλες το Babyswimming «Κολυμβητές από κούνια», στις 5/03/2017.

Στις 6/3/2017 ο Σύλλογος συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλου «Εφαπτόμενες ζωές» της Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου

Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών και ομιλήτρια την χειρουργό Καλλιόπη Δεσπούδη, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «μικροτραυματισμοί στα μικρά παιδιά» στις 13/3/2017

Στις 10/03/2017 γνωρίσαμε από κοντά μέλη του μεγαλύτερου οργανισμού στην Ελλάδα για το παιδί το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Μας ενημέρωσαν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Λίγες μέρες πιο μπροστά είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε από κοντά και τον πρόεδρο του κ. Γιαννόπουλο, όπου μας ενημέρωσε για τις δράσεις του «Χαμόγελου του παιδιού»

2/4/2017: συμμετείχαμε στη δράση Let`s do it Greece καθαρίζοντας το στρατόπεδο του Παπαλουκά.

Στις 3/4/2017 ο Σύλλογος είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Γκότση, στον οποίο κατέθεσε 2η επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα των παιδικών χαρών, καθώς διανύουμε τη 2η χρονιά με άδεια την πόλη από παιδικές χαρές και τον κίνδυνο, μία ολόκληρη γενιά να κινδυνεύει να μην γνωρίσει παιδικές χαράς.

Δόθηκαν από τη δράση μας give and go (η οποία συνεχίστηκε και φέτος) ρούχα, παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό: στο νηπιαγωγείο Βαλτοτοπίου Σερρών, στο Ειδικό σχολείο Σερρών, στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, σε ετοιμόγεννες μανούλες, σε διάφορες οικογένειες του νομού καθώς και σε πρόσφυγες.

Επίσης, δόθηκαν στο ΚΑΑΜΕΑ Σερρών σάντουιτς και πιτάκια που ετοιμάσαμε για τα μέλη μας σε κάποιες δράσεις μας.

Συνεχίζουμε με αγάπη τις δράσεις μας από μανούλες προς μανούλες και παιδιά! Καλούμε όλες εσάς να έρθετε στο Σύλλογο Σερραίες Μανούλες και μαζί να σχεδιάσουμε την επόμενη δράση.

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 14/05/2017 στην 6η  γιορτή μητέρας που είναι αφιερωμένη σε «Μανούλες που αγωνίζονται για παιδιά που αγωνίζονται»

Εγγραφές για νέα μέλη γίνονται καθημερινά στο κατάστημα γυναικείων ρούχων XXLady-phenomeno επί της οδού Ερμού 67 (υπεύθυνη Ντίνα Βλάχου-Ταμίας Συλλόγου “Σερραίες Μανούλες”).

Τα μέλη του συλλόγου ενημερώνονται για τις επόμενες δράσεις από τη σελίδα στο Facebook.

Για όσα μέλη δεν κάνουν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποστέλλονται SMS μηνύματα πριν από κάθε δράση.