Το Άγχος Πριν Το Γάμο Και Πώς Θα Το Διαχειριστείτε

2322

Αποφασίσατε να παντρευτείτε, και η απόφαση για αλλαγή, είναι φυσικό και αναμενόμενο, να δημιουργεί ανασφάλεια, αβεβαιότητα και τις γνωστές σε όλους μας, δεύτερες σκέψεις. Έτσι θα πρέπει να διαχειριστείτε το άγχος σας πριν από γάμο σας.

άγχος πριν το γάμο

Μην νιώθετε άσχημα για αυτές και μην ανησυχείτε. Αντίθετα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι, να δείξετε ψυχραιμία, για να αποβάλλετε τον πανικό. Πώς; Μάθετε στη συνέχεια!

Καταγράψτε τα συναισθήματά σας

Το γράψιμο είναι ένας ασφαλής και προσιτός τρόπος, για να εκφράσετε τα συναισθήματα του άγχους πριν από το γάμο. Προσδιορίστε τι ακριβώς σας απασχολεί, και αντιμετωπίστε αυτό το θέμα και μόνο. Οι λέξεις έχουν τη δύναμη να μας απελευθερώνουν και να μας “προστατεύουν”, από το να κρατάμε πράγματα για τον εαυτό μας και να δημιουργούμε μία αίσθηση τεχνητής ψυχολογικής πίεσης. Μάλιστα, το να κρατάμε ημερολόγιο έχει αποδειχθεί ότι είναι μια διαδικασία, η οποία αποτελεί εργαλείο θεραπείας και προτείνεται σε πολλά άτομα με άγχος.

άγχος πριν το γάμο
Καταγραφή των συναισθημάτων

Πάρτε μία ανάσα

Με όλα αυτά που έχετε να κάνετε -για να μην αναφέρουμε ότι έρχεται και μία τελετή που πρόκειται να σας αλλάξει τη ζωή- είναι λογικό να πανικοβάλεστε. Καθαρίστε το κεφάλι σας από τις έγνοιες. Πάρτε μία ανάσα. Για λίγα λεπτά κάθε μέρα, ή όταν είστε ξαπλωμένη στο κρεβάτι τη νύχτα, στρέψτε την προσοχή σας στην όλη διαδικασία της εισπνοής και της εκπνοής. Αυτό, θα βοηθήσει στο να επιβραδύνετε τον καρδιακό σας ρυθμό και να χαλαρώσετε τους μύες σας.

άγχος πριν το γάμο
Take a breath!

Διώξτε το άγχος με ένα άρωμα

Η λεβάντα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ικανότητες. Παρομοίως, το γιασεμί, το χαμομήλι και ο βασιλικός, έχει αποδειχθεί ότι έχουν χαλαρωτικά οφέλη. Βάλτε ένα τέτοιο άρωμα στους καρπούς σας και θα δείτε τη διάθεσή σας, να αλλάζει αστραπιαία. Εναλλακτικά, ανάψτε ένα αρωματικό κερί και ετοιμάστε ένα φλιτζάνι τσάι για να χαλαρώσετε.

άγχος πριν το γάμο
Διώξτε το άγχος με ένα άρωμα

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είστε -λίγο- αγχωμένη

Η κοινωνία μας πιστεύει ότι ο αρραβώνας και η προετοιμασία του γάμου είναι απλά μία ευτυχισμένη περίοδος, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο φόβος και το άγχος, συνοδεύουν συχνά τον ενθουσιασμό και τη χαρά του ζευγαριού, πριν το γάμο. Δεν είναι απλά φυσιολογικό, είναι και υγιές, το να αμφισβητήσετε μία δέσμευση ζωής, και το ότι ανησυχείτε δεν σημαίνει ότι δεν θέλετε να παντρευτείτε. Σημαίνει ότι, είστε φυσιολογικός άνθρωπος.

άγχος πριν το γάμο
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είστε -λίγο- αγχωμένη

Φροντίστε τον εαυτό σας

Πραγματικά, το άγχος είναι μία καλή ευκαιρία για να γυμναστείτε. Ή για να γυμναστείτε περισσότερο. Η άσκηση έχει θετικές συναισθηματικές και ψυχολογικές επιδράσεις. Βγάλτε βόλτα το σκύλο σας, πηγαίνετε για τρέξιμο ή απλά χορέψτε στην κουζίνα σας!

άγχος πριν το γάμο
Φροντίστε τον εαυτό σας

Κάθε είδους σωματική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει, ώστε να αποβάλλετε το άγχος, για το γάμο σας.

άγχος πριν το γάμο
Φροντίστε τον εαυτό σας

Μείνετε κοντά με τον αγαπημένο σας

Κάτω από την πίεση και το άγχος της προετοιμασίας του γάμου, είναι πολύ εύκολο να χάσετε την επαφή με το πρόσωπο που αγαπάτε περισσότερο – το σύντροφό σας. Κανονίστε ένα ραντεβού, βγείτε για ένα ρομαντικό δείπνο ή δείτε μία ταινία στο σπίτι και παραγγείλτε delivery. Όπως και να έχει, περάστε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί, όπως παλιά. Και, αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τον επερχόμενο γάμο σας, βρείτε το θάρρος να του τις πείτε.

άγχος πριν το γάμο
Μείνετε κοντά με τον αγαπημένο σας

Τέλος, να θυμάστε ότι είναι η ζωή σας και το τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς και μόνο. Ακόμα και λάθος να κάνετε, θα ξέρετε ότι το έχετε επιλέξει εσείς.

άγχος πριν το γάμο

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το 6 τύποι ατόμων που δεν χρειάζεται να καλέσεις στο γάμο!