Το Κίτρινο Κάνει Ένα Δυναμικό Comeback Στα Σπίτια Μας

1425

Όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση, το κίτρινο έχει κάποια προβληματάκια.

κίτρινο
Το κίτρινο χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού

Δεν το αγαπούν καθολικά όπως το μπλε, δεν είναι πάντα σικ όπως το γκρι, avant-garde όπως το μαύρο, ή επαναστατικό όπως το κόκκινο.

Ίσως για τα παραπάνω, οι περισσότεροι προσπερνούν το κίτρινο, όταν επιλέγουν τα χρώματα, που θα μπουν στον χώρο τους. Εδώ, θα δείτε γιατί το χαρούμενο, φωτεινό και ενεργητικό κίτρινο δεν αξίζει αυτή την αντιμετώπιση.

Αυτή η απόχρωση κάνει μία πολύ δυναμική επιστροφή φέτος και πολλοί διακοσμητές προβλέπουν, ότι θα βρει τον τρόπο να μπει στα σπίτια των ανθρώπων. Οι διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου μπορούν να ενσωματωθούν παντού και είναι το κλειδί για πολλά διαφορετικά στιλ διακόσμησης. Το κίτρινο τώρα, επανέρχεται σαν σημαντικό, συνδετικό χρώμα στα δωμάτια του σπιτιού μας.

Εκτός από το ότι είναι τάση, υπάρχουν κάποιοι ακόμη λόγοι για τους οποίους, πρέπει να βάλετε το κίτρινο στο σπίτι σας (και δείτε πώς θα το κάνετε σωστά).

Είναι ένα χρώμα που φτιάχνει τη διάθεση των ανθρώπων

Όταν είμαστε αντιμέτωποι με το φαινομενικά ατελείωτο σκοτάδι του Χειμώνα, είναι τόσο όμορφο το να μπαίνουμε σε ένα φωτεινό δωμάτιο, που μας δίνει την αίσθηση μίας ηλιόλουστης μέρας! Το χρώμα έχει τη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους λίγο πιο αισιόδοξους, πιο ευτυχισμένους, πιο θετικούς. Αν δεν το έχετε ανάγκη αυτό, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε ποιο είναι το μυστικό σας.

κίτρινο
Το κίτρινο χρώμα φτιάχνει τη διάθεση των ανθρώπων

Ο χρωματικός συνδυασμός του κίτρινου και του γκρι συχνά θεωρείται passé, ωστόσο πολλοί υποστηρικτές τού, εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι δείχνει υπέροχος. Η αντίθεση του κίτρινου, ενισχύει το πλούσιο σε βάθος γκρι χρώμα. Ακόμη και τα λευκά τελειώματα και τα ντουλάπια, φαίνονται πιο καθαρά και φωτεινά σε αυτό το δωμάτιο με τις κίτρινες αποχρώσεις.

κίτρινο
Το κίτρινο κολακεύει τα άλλα χρώματα

Ενισχύει το φως

Το κίτρινο κάνει τα δωμάτια να φαίνονται πιο φωτεινά, ακόμα και όταν είναι μία απαλή απόχρωση, όπως και στο σαλόνι, που βλέπετε. Είναι τόσο ισχυρή η επίδρασή του, που ίσως πρέπει να είστε και προσεκτικοί στον τρόπο, που ενισχύετε τη δύναμή του. Μπορεί, δηλαδή, να μην το θέλετε στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά σίγουρα είναι ένα ευπρόσδεκτο χρώμα στη γωνιά του σπιτιού, που παίρνετε το πρωινό σας, ή στο γραφείο. Όταν αποφασίζετε την απόχρωση του κίτρινου, να έχετε στο μυαλό σας ότι τις περισσότερες φορές το κίτρινο είναι στην πραγματικότητα πιο έντονο από ό,τι φαίνεται στην παλέτα με τα χρώματα. Καλό είναι, λοιπόν, να διαλέξετε μια απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από αυτήν, που θέλετε στην πραγματικότητα.

κίτρινο
Το κίτρινο χρώμα ενισχύει το φως

Τραβάει την προσοχή, ακόμη και σε μικρές δόσεις

Μικρά ή μεγάλα, τα κίτρινα αξεσουάρ είναι αρκετά εντυπωσιακά για να αλλάξουν εντελώς την αισθητική ενός δωματίου. Με τα αξεσουάρ, μπορείτε να μετριάσετε τη δύναμ,η που θα είχε ένας κίτρινος τοίχος, να έχετε όλα τα θετικά του χρώματος στο δωμάτιο, απλά σε μικρότερη ποσότητα. Το δωμάτιο, που βλέπετε, είναι λευκό και όμως οι κίτρινες λεπτομέρειες τραβούν την προσοχή, χωρίς να κουράζουν ή να μπερδεύουν.

κίτρινο
Το κίτρινο χρώμα τραβάει την προσοχή

Το κίτρινο έχει ένα εκλεπτυσμένο βάθος

Αν θέλετε να προσθέσετε κάποια διάσταση ή σχέδιο σε ένα δωμάτιο με μοτίβο, κρατήστε το ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Αλλά αλλάξτε τον τόνο για να υπάρχει αντίθεση. Ή απλά βάλτε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου, όπως στην παρακάτω ταπετσαρία, σε αυτόν το μεγάλο χώρο.

κίτρινο
Το κίτρινο χρώμα έχει ένα εκλεπτυσμένο βάθος

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τις 5 ιδέες για το φωτισμό της κρεβατοκάμαρας!