Αρραβώνας: Τα 9 Πρώτα Βήματα Που Πρέπει Να Ακολουθήσεις

17173

Σας δήλωσε επίσημα την αγάπη του και τη μεταξύ σας δέσμευση; Συγχαρητήρια!

Μόλις ξεπεράσετε το αρχικό σοκ και τραβήξετε τα μάτια σας από το διαμαντένιο δαχτυλίδι, θα πρέπει να πάρετε κάποιες αποφάσεις. Πότε θα πραγματοποιηθεί η ημέρα των αρραβώνων σας; Που θα γίνει; Ποιους θα προσκαλέσετε; Εδώ είναι τα πρώτα 9 πράγματα, τα οποία οφείλετε να σκεφτείτε αμέσως.

1. Καθυστερήστε στο σύννεφο

Απολαύστε αυτό το τόσο υπέροχο και γλυκό συναίσθημα. Νιώθετε τρελά ερωτευμένη με το σύντροφό σας και ευτυχισμένη με την επισφράγιση του έρωτά σας. Μπορείτε να κρατήσετε το μυστικό για εσάς τους δύο μέχρι 48 ώρες. Όταν τα πόδια σας ακουμπήσουν πάλι στο έδαφος, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι να ορίσετε την ημερομηνία του αρραβώνα σας. Αυτό θα εξαρτηθεί από μερικούς παράγοντες, όπως την ιδανική ημερομηνία και τον καιρό προετοιμασίας. Συνήθως το διάστημα είναι μικρό, από δύο ημέρες μέχρι έξι μήνες (ανοιχτός αρραβώνας). Εάν θέλετε, λοιπόν, να προγραμματίσετε τον αρραβώνα σας σε δύο εβδομάδες ή σε ένα χρόνο, κάντε το!

2. Πείτε το στους γονείς σας

Αρχικά, μοιραστείτε άμεσα τα ευχάριστα νέα με τις οικογένειές σας. Σε περίπτωση που οι δικοί σας άνθρωποι δεν έχουν ακόμη γνωριστεί, η καλύτερη κίνηση είναι να το πει ο καθένας ξεχωριστά στην οικογένειά του, έτσι ώστε α) θα μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη σιγκίνησή τους, και β) δε θα αντιμετωπίσουν την έκπληξη του αρραβώνα και πιθανόν να μη νιώσουν άνετα να αγκαλιαστούν ταυτόχρονα, οι μελλοντικοί συμπέθεροι.

Παραδοσιακά, η οικογένεια της νύφης μαθαίνει πρώτη τα νέα. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν η μητέρα και ο πατέρα σας το μεγάλο μυστικό σας, είναι να τους το πείτε και στους δυο μαζί, ειδικά εάν ξέρουν και συμπαθούν τον αγαπημένο σας. Προσκαλέστε τους για γεύμα και αποκαλύψτε το. Στον τέλειο κόσμο σας, θα αναπηδήσουν από τις καρέκλες τους για να σας αγκαλιάσουν και τους δύο, δίνοντας ευχές με δάκρυα χαράς. Φυσικά, εάν ζείτε πολύ μακριά από την οικογένειά σας, ένα τηλεφώνημα θα είναι αρκετό.

3. Οραματιστείτε το γεγονός

Η επισημότητα ενός αρραβώνα αντικατοπτρίζεται, πρώτα από όλα, από το χώρο, την τοποθεσία. Στο σπίτι ή σε ξενοδοχείο; Σε κήπο, σε κέντρο διασκέδασης ή σε ταβέρνα; Εάν θέλετε κλειστό αρραβώνα, καλείτε στο σπίτι της νύφης τους γονείς μόνο ή και κάποιους κοντινούς συγγενείς και φίλους. Αν θέλετε ανοιχτό, καλείτε όλους τους συγγενείς και φίλους, σε όποιο χώρο σας ευχαριστεί και σας αντιπροσωπεύει.

4. Αποφασίστε σχετικά με το προϋπολογισμό

Στο τέλος, ευρώ, όχι όνειρα. Είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το τραπέζι του αρραβώνα σας. Επομένως, ποιο θα είναι το ποσό που θα διαθέσετε; Όσο πιο επίσημη είναι η δεξίωση, τόσο πιο ακριβή θα είναι. Οι εξαιρετικά επίσημες καταστάσεις πραγματοποιούνται το βράδυ και θα πρέπει να ταιριάξετε το χώρο, το φαγητό και τη μουσική, με το ύφος που έχετε επιλέξει.

Ημερομηνία και ώρα: Υπάρχουν μήνες και ώρες της ημέρας που είναι πιο ανεβασμένες οι τιμές.

Τροφοδοσία: Το δείπνο κοστίζει συνήθως περισσότερο από το γεύμα, και το καθιστό περισσότερο από το buffet. Εάν είστε αμετάπειστοι για επίσημο δείπνο, επιλέξτε στο μενού, κοτόπουλο: τα πουλερικά κοστίζουν πολύ λιγότερο από τον αστακό.

Τοποθεσία: Μερικές πόλεις είναι ακριβότερες από άλλες, όπως και χώροι. Στην επαρχία μπορείτε να βρείτε φθηνότερους χώρους από ότι στα αστικά κέντρα. Αλλά οι μικρές πόλεις μπορούν να είναι ακριβές επίσης, εάν τα πράγματα όπως τα λουλούδια, τα προϊόντα και ο DJ πρέπει να έρθουν από μακριά.

5. Επιλέξτε τους βοηθούς σας

Είναι ώρα να επιλέξετε τους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν με τις ετοιμασίες του αρραβώνα. Όσο νωρίτερα τους μιλήσετε, τόσο περισσότερο να υπολογίζετε στη βοήθειά τους. Λοιπόν, ποιους θα επιλέξετε; Aνθρωποι που σημαίνουν πολλά σε εσάς, εκείνοι που θέλετε να είναι μέρος της ημέρας σας: οι καλύτεροι φίλοι, φιλαράκια παιδικής ηλικίας, αδέλφια, ξαδέλφια. Λάβετε υπόψη ότι για το πάρτι των αρραβώνων σας θα ξοδέψουν χρήματα και θα σας χαρίσουν το πολύτιμο χρόνο τους. Δείξτε πόσο τους εκτιμάτε και πόσο τους χρειαζόσαστε κοντά σας, αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής σας, πληροφορώντας τον καθένα για τα σχέδια σας.

6. Καθορίστε μια ημερομηνία

Θα πρέπει να καθορίσετε την ακριβή ημερομηνία. Η ακριβής ημέρα θα εξαρτηθεί από διάφορες μεταβλητές: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να προετοιμάσετε τον αρραβώνα των ονείρων σας; Έχουν αγαπημένα σας πρόσωπα εξετάσεις, γενέθλια, ή εγκυμοσύνη; Μπορεί να θέλετε η ημερομηνία του αρραβώνα σας να έχει συναισθηματική αξία, να τιμήσετε το πρώτο σας φιλί, την επέτειο των παππούδων σας ή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εάν έχετε ονειρευτεί ένα συγκεκριμένο μέρος, ορχήστρα ή φωτογράφο, η διαθεσιμότητα αυτών των κρίσιμων παραγόντων, μπορεί να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στην απόφασή σας. Μόλις επιλέξετε την ημερομηνία, επισκεφτείτε το Τέλειος Γάμος για να σας βοηθήσει στο προγραμματισμό.

7. Προετοιμάστε τη λίστα των καλεσμένων

Όταν αρχίσετε να ετοιμάζετε τη λίστα των καλεσμένων, θα πρέπει να εξετάσετε διάφορους παράγοντες. Αν το όνειρό σας είναι ένας πολύ ανοιχτός αρραβώνας, ίσως θα πρέπει να επιλέξετε το χώρο σύμφωνα και με τον αριθμό των καλεσμένων. Εάν οι γονείς είναι άκαμπτοι για τη πρόσκληση των φίλων και ολόκληρης της οικογένειας, θα πρέπει να τους ακούσετε, ειδικά εάν πληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού ποσού. Προφανώς, όσους περισσότερους συγγενείς προσκαλέσετε, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κατάλογός σας. Και περισσότεροι καλεσμένοι σημαίνουν περισσότερα μετρητά, όπως επίσης και τρόφιμα και ποτά. Έτσι εκτός από το χώρο, ο προϋπολογισμός σας θα είναι ένα ισχυρό κριτήριο. Για περισσότερη βοήθεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο MyGuestlist του Τέλειος Γάμος.

8. Αναζητήστε το φόρεμά σας

Δεν είναι ποτέ νωρίς, να σκεφτείτε για το φόρεμά σας. Αρχικά, κοιτάξτε σε περιοδικά και στο διαδίκτυο για να πάρετε ιδέες και να δείτε τι στυλ σας αρέσει. Μετά επισκεφτείτε τα  καταστήματα με τη μητέρα σας, την αδελφή σας ή κάποια φίλη σας, με την οποία ταιριάζουν τα γούστα σας και ξέρει τη προσωπικότητά σας. Επιπλέον, επιλέξτε το φόρεμα σας σύμφωνα με την επισημότητα του αρραβώνα σας. Προσπαθήστε να διαλέξετε ένα φόρεμα μέσα στο οποίο θα νιώθετε όμορφα και άνετα.

9. Φορέστε τα κατάλληλα κοσμήματα 

Εκτός από το λαμπερό σας μονόπετρο θα πρέπει να προσθέσετε στην εμφάνιση σας και κάποια glam κοσμήματα που θα αναβαθμίσουν την εικόνας σας! Στο Bestwishes.gr θα ανακαλύψεις μοναδικές επιλογές που θα λατρέψεις. Εντυπωσιακά σκουλαρίκια, βραχιόλια, πρωτότυπα κρεμαστά, αλλά και σετ κοσμημάτων που θα σε βγάλουν από την δύσκολη θέση της επιλογής!

[adrotate banner=”10″]