Επιτέλους πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Όλοι είμαστε, πραγματικά πολύ χαρούμενοι, όταν πλησιάζει αυτή η γιορτή.

Σε ανανεώνει, σε αναβαθμίζει και σου δίνει την πιο γιορτινή διάθεση, από κάθε άλλη γιορτή του χρόνου. Η διακόσμηση σπιτιού τα Χριστούγεννα είναι πολύ σημαντική, καθώς αυτή η γιορτή χαρακτηρίζεται από συντροφιά, παρέα, οικογένεια, κάτι που σε κάνει να θέλεις να είσαι στο ζεστό σου σπίτι με τους δικούς σου ανθρώπους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που όλοι σπεύδουμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με γιορτινή χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Η διακόσμηση σπιτιού τα Χριστούγεννα έχει να κάνει με ένα σύνολο και όχι απλά με το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Υπάρχουν πολλές γωνιές, που μπορείς να διακοσμήσεις μέσα στο σπίτι, για να δείχνει γιορτινό. Ακόμη, υπάρχουν άπειρες DIY κατασκευές, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδευτείς, για να επιτύχεις τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Χρειάζεται διάθεση και μεράκι, όπως κάθε πράγμα στη ζωή μας!

Διακόσμηση Σπιτιού τα Χριστούγεννα

Παρακάτω, θα δούμε τρόπους και σημεία μέσα στο σπίτι, που μπορούν να αναβαθμίσουν το σπίτι μας, σε ένα γιορτινό καμβά.

Έξυπνα tips. που θα σε καθοδηγήσουν να προσαρμόσεις τη διακόσμηση στο δικό σου σπίτι. Ας ξεκινήσουμε με την είσοδο του σπιτιού.

Η Είσοδος του Σπιτιού τα Χριστούγεννα

Δεν έχει σημασία αν βρίσκεσαι στην επαρχία ή σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Η πόρτα της εισόδου και η είσοδος μέσα έξω είναι ένα σημαντικό σημείο, που προδιαθέτει τον επισκέπτη σου, για τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι στην πόρτα ή μια κορδέλα τυλιγμένη γύρω από την πόρτα σαν δώρο, μπορεί να είναι αρκετό, για να καλωσορίσει τους καλεσμένους σου.

Αν έχεις χώρο έξω από την πόρτα ή αν υπάρχει χολ μέσα στο σπίτι, μπορείς να τον διακοσμήσεις με μικρά χαρούμενα και γιορτινά πράγματα, π.χ. να στολίσεις μία συρταριέρα ή τον καλόγερο με μερικά κεριά, κλαδιά, τεχνητό χιόνι, μπάλες, φανάρια κτλ.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Το “Χριστουγεννιάτικο δέντρο” μπορεί να έχει πολλές μορφές, ειδικά, όταν τα σπίτια είναι μικρά ή minimal. Στην ουσία είναι ένα τμήμα μέσα στο σπίτι, που λαμπυρίζει από χριστουγεννιάτικα φωτάκια ή/και έχει κρεμασμένα διακοσμητικά, τα οποία αλλάζουν το χώρο σας σε γιορτινό κλίμα. Μπορεί να είναι ένα μικρό ή ένα μεγάλο τεχνητό έλατο, μερικά ξερά βαμμένα κλαδιά ίσως σε ένα βάζο ή ακόμα και ένα καράβι. Πολλά μπορεί να είναι!

Το σημαντικότερο με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι, ότι τα χρώματα, που θα του δώσεις – τα οποία πρέπει να συμβαδίζουν με τα χρώματα του σπιτιού σου – θα ακολουθήσουν και στην υπόλοιπη διακόσμηση.

Αν υπάρχει Τζάκι

Ένα από τα βασικά και ενεργά σημεία στη διακόσμηση σπιτιού τα Χριστούγεννα είναι το τζάκι. Αν υπάρχει στο δικό σας σπίτι, στολίστε τό αναλόγως με το γούστο σας και το ύφος του σπιτιού.

Αν δεν το ανάβετε βάλτε μέσα σε αυτό όμορφα τυλιγμένα δώρα ή ένα δίσκο ή φανάρια με κεριά, μπάλες, κουκουνάρια, ρόδια, ξύλα κανέλας και άλλα διακοσμητικά ή αρωματικά.

Η Τραπεζαρία τα Χριστούγεννα

Είναι σίγουρο, πως ακόμα και αν δε διακοσμήσεις κάτι άλλο μέσα στο σπίτι, θα διακοσμήσεις το τραπέζι και τους γύρω χώρους (π.χ. το μπουφέ ή τα φώτα). Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος, που όλοι κοιτάνε αυθόρμητα σε μια επίσκεψη.

Αν έχεις μόνο αυτό να διακοσμήσεις μπορείς να το φορτώσεις με αρκετά διακοσμητικά, κάνοντας τό μια ζεστή χριστουγεννιάτικη γωνιά. Αν έχεις διακοσμήσει το υπόλοιπο σπίτι περιορίσου σε απλά μικρά πράγματα, όπως μία τραβέρσα με επάνω κεριά ή μερικά βάζα/δίσκους με μπάλες κτλ.

Διακόσμηση στο Καθιστικό τα Χριστούγεννα

Μικροαλλαγές στα μαξιλάρια του καθιστικού με χριστουγεννιάτικες μαξιλαροθήκες και ένας δίσκος με μερικά αρωματικά αποξηραμένα φρούτα ή κεριά θα δώσουν στο καθιστικό σου αυτό, που χρειάζεσαι. Δεν είναι απαραίτητο αν έχεις στολίσει τους γύρω χώρους και το τζάκι, αλλά αν το επιθυμείς, ορίστε μερικές ιδέες! Άλλωστε μια όμορφη και ζεστή γωνιά τραβάει πάντα την παρέα για κρασί και κουβέντα.

Αν υπάρχει εσωτερική Σκάλα

Αν το σπίτι σου έχει μια εσωτερική σκάλα τότε τίμησέ την με όμορφες γιρλάντες Χριστουγέννων και μερικά διακοσμητικά ή δώρα στα σκαλοπάτια της. Το σπίτι σου θα δείξει αμέσως τη χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη διάθεσή του!

Κουζίνα και Υπνοδωμάτιο

Τέλος, για τους φανατικούς διακοσμητές των Χριστουγέννων, υπάρχει και η επιλογή διακόσμησης της κουζίνας και του υπνοδωματίου, για να νιώσεις μέχρι το πετσί σου, τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Θα λέγαμε ότι από τους 2 χώρους, το υπνοδωμάτιο είναι ό, τι πιο σημαντικό. Θα σου ανεβάσει τη διάθεση, θα σου κρατήσει ζεστασιά και θα ανανεώσει τη σχέση σας, αν είστε ζευγάρι. Μία μικρή αλλαγή στα διακοσμητικά μαξιλαράκια και στο κουβερλί, θα δώσει μια ζεστή χριστουγεννιάτικη νότα!

Αυτές ήταν μερικές ιδέες για τη διακόσμηση σπιτιού τα Χριστούγεννα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

Πηγή: www.womanoclock.gr

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το Πώς να οργανώσετε τον χώρο σε ένα μικρό διαμέρισμα!

[adrotate banner=”5″]