Ο Σύλλογος Ανέμη Με Σεβασμό & Αγάπη Δίπλα Σε Κάθε Οικογένεια

23

Ο Σύλλογος Ανέμη δίπλα σε κάθε παιδί που χρειάζεται βοήθεια

Ο Σύλλογος Ανέμη βρίσκεται δίπλα σε εσάς και στο παιδί σας αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε μορφή δυσκολίας, μέσα από την λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή μουσικοθεραπεία και συμβουλευτική γονέων, που έχουν στόχο την βοήθεια του παιδιού και της οικογένειας του. Έτσι, μέσα από το συνδυασμό των παραπάνω θεραπειών το παιδί μπορεί να αξιοποιήσει τη σωματική, γνωστική και συναισθηματική του ανάπτυξη.

Ο Σύλλογος Ανέμη βρίσκεται στο χώρο της ειδικής διαπαιδαγώγησης εδώ και 3 χρόνια. Η μεγάλη εξειδίκευση των θεραπευτών και εκπαιδευτών στις μεθόδους: BOBATH, PECS, ABA, S.I, τον κάνει αυτομάτως πέρα για πέρα αξιόπιστο και πρωτοπόρο στο χώρο του.

Η προσέγγιση του παιδιού σας γίνεται με μεγάλη προσοχή, ευαισθησία και επαγγελματισμό τόσο σε εσάς, όσο και στο παιδί σας. Οι θεραπείες που πραγματοποιούνται είναι διαδραστικές και διαμορφώνονται με βάση την προσωπικότητα και τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Η σημαντικότητα της πρώιμης παρέμβασης 

Η πρώιμη παρέμβαση έχει ως σκοπό να βοηθήσει το παιδί που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή μαθησιακής ή κινητικής δυσκολίας με διάφορες τεχνικές, ώστε να αναπτύξει στο μέγιστο τις ικανότητές του και στόχο να είναι απόλυτα λειτουργικό και στα μετέπειτα βήματα της ζωής του.

Στο Σύλλογο Ανέμη ειδικεύονται σε: Ειδική διαπαιδαγώγηση, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική υποστήριξη, Συμβουλευτική γονέών, Μουσικοκινητική αγωγή, Μουσικοθεραπεία, Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, Διάφορα θέματα κοινωνικής προσαρμογής, Ανάπτυξη κινητικών, γνωστικών και κοινωνικών ικανοτήτων για το παιδί.

Μάλιστα, το προσωπικό που εργάζεται στο Σύλλογο Ανέμη είναι έμπειρο και εξειδικεύμενο για ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση απέναντι σε εσάς και το παιδί σας.

 • ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
 • Ιστορικό
 • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
 • Λογοθεραπεία
 • Εργοθεραπεία
 • Ειδική αγωγή
 • Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων
 • Μουσικοθεραπεία
 • Συμβουλευτική γονέων

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Σύλλογος Ανέμη λειτουργεί και ΚΔΑΠ ΜΕ.Α ως δομή του συλλόγου. Η ιδέα για την δημιουργία του προέκυψε από τις ανάγκες των παιδιών, τόσο για κοινωνικοποίηση και συμμετοχή σε δραστηριότητες. Όσο και την ενίσχυση του θεραπευτικού πλαισίου τους ατομικά αλλά και ομαδικά.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης 

 1. Λογοθεραπεία
 2. Εργοθεραπεία
 3. Φυσικοθεραπεία
 4. Μουσικοθεραπεία – Μουσικοκινητική
 5. Προσαρμοσμένη άθληση
 6. Ψυχολογική Υποστήριξη
 7. Ενίσχυση γνώσεων γενικής παιδείας
 8. Χειροτεχνία – κατασκευές
 9. Εργαστήρι Καλλιτεχνικών & ζωγραφικής
 10. Μουσική
 11. Θεατρικό παιχνίδι
 12. Εκπαιδευτική κουζίνα
 13. Αυτοεξυπηρέτηση
 14. Εικαστικά
 15. Ανάπτυξη δεξιοτήτων

Η εγγραφή και φοίτηση όλων των ατόμων με αναπηρίες είναι δωρεάν μέσω του προγράμματος <<Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωή>> στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και μέσω των βιβλιαρίων ασφάλισης του κάθε παιδιού.

Τον Σύλλογος Ανέμη, θα τον βρείτε επί των οδών Αρχελάου 5, Σέρρες & Μ. Αλεξάνδρου και Χατζηπανταζή 1 καθώς και τηλεφωνικά στο 23210 20188, αλλά και στην επίσημη σελίδα στο facebook ΑΝΕΜΗ – Κέντρο Ειδικής Αγωγής.