ΠΑΙΔΙ: Ο Σύλλογος Ανέμη Δίπλα Σε Κάθε Οικογένεια Με Τις Πιο Σύγχρονες Μεθόδους

234

Ο Σύλλογος Ανέμη βρίσκεται δίπλα σε εσάς και στο παιδί σας αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε μορφή δυσκολίας. Μέσα από την λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή μουσικοθεραπεία και συμβουλευτική γονέων, που έχουν στόχο την βοήθεια του παιδιού και της οικογένειας του. 

Συναντήσαμε τους θεραπευτές στον χώρο τους και συζητήσαμε για την ψυχοσύνθεση των παιδιών και το πως οι γονείς μέσα από εδώ μπορούν να τα βοηθήσουν.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος 

Ο Σύλλογος Ανέμη βρίσκεται στο χώρο της ειδικής διαπαιδαγώγησης εδώ και 3 χρόνια. Η μεγάλη εξειδίκευση των θεραπευτών και εκπαιδευτών στις μεθόδους: BOBATH, PECS, ABA, S.I, τον κάνει αυτομάτως πέρα για πέρα αξιόπιστο και πρωτοπόρο στο χώρο του.

Κάθε οικογένεια που επισκέπτεται τον χώρο μας μαζί με το παιδί της νιώθει απευθείας ασφάλεια, εμπιστοσύνη και οικειότητα. Μαζί αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που υπάρχει, δίνουμε άμεσα λύση, έτσι ώστε το παιδί να μπορέσει να ενταχθεί στο σύνολο χωρίς να αισθάνεται μειονεκτικά. Οι θεραπείες που πραγματοποιούνται είναι διαδραστικές και διαμορφώνονται με βάση την προσωπικότητα και τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Η σημαντικότητα της πρώιμης παρέμβασης 

Η πρώιμη παρέμβαση έχει ως σκοπό να βοηθήσει το παιδί που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή μαθησιακής ή κινητικής δυσκολίας με διάφορες τεχνικές, ώστε να αναπτύξει στο μέγιστο τις ικανότητές του και στόχο να είναι απόλυτα λειτουργικό και στα μετέπειτα βήματα της ζωής του.

Στο Σύλλογο Ανέμη ειδικευόμαστε στην Ειδική διαπαιδαγώγηση, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική υποστήριξη, Συμβουλευτική γονέών. Μουσικοκινητική αγωγή, Μουσικοθεραπεία, Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, Διάφορα θέματα κοινωνικής προσαρμογής, Ανάπτυξη κινητικών, γνωστικών και κοινωνικών ικανοτήτων για το κάθε παιδί.

Το καταρτισμένο προσωπικό μας 

Μάλιστα, το προσωπικό μας είναι έμπειρο και εξειδικεύμενο για ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση απέναντι σε εσάς και το παιδί σας. Αυτό αυτομάτως εκπέμπει την εμπιστοσύνη που επιθυμούν οι γονείς να αισθανθούν για το παιδί τους.

Το νέο ΚΔΑΠ ΜΕ.Α 

Αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε στους γονείς είναι πως από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Σύλλογος Ανέμη λειτουργεί και ΚΔΑΠ ΜΕ.Α ως δομή του συλλόγου. Η ιδέα για την δημιουργία του προέκυψε από τις ανάγκες των παιδιών, τόσο για κοινωνικοποίηση και συμμετοχή σε δραστηριότητες. Όσο και την ενίσχυση του θεραπευτικού πλαισίου τους ατομικά αλλά και ομαδικά.

Η εγγραφή και φοίτηση όλων των ατόμων με αναπηρίες είναι δωρεάν μέσω του προγράμματος <<Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωή>> στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και μέσω των βιβλιαρίων ασφάλισης του κάθε παιδιού.

Τον Σύλλογος Ανέμη, θα τον βρείτε επί των οδών Αρχελάου 5, Σέρρες & Μ. Αλεξάνδρου και Χατζηπανταζή 1 καθώς και τηλεφωνικά στο 23210 20188, αλλά και στην επίσημη σελίδα στο facebook ΑΝΕΜΗ – Κέντρο Ειδικής Αγωγής.