Θα Αναβάλλεις Τον Γάμο Σου Λόγω Covid – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

698

Αποφάσισες να αναβάλλεις το γάμο σου για το 2021 και δεν ξέρεις από που να πρωτοξεκινήσεις; Είσαι και εσύ μια μελλοντική νύφη που ανατράπηκαν τα σχέδια σου; Όλοι γνωρίζουμε ότι με τον κοροναϊό διανύουμε μια δύσκολη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο .

Η αναβολή ενός γάμου όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προετοιμαζόσουν για αυτό αρκετούς μήνες πριν.Ας είμαστε ειλικρινείς: Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι απογοητευμένη ή αναστατωμένη .Το ξέρουμε, αλλά κοίταξέ το από τη “καλή”πλευρά. Τώρα έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις και να αλλάξεις όλα όσα ήθελες, αλλά δεν προλάβαινες.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε η διαδικασία να γίνει όσο γίνεται λιγότερο επώδυνη . Δες λοιπόν μερικές συμβουλές του ogamosmas.gr για εσένα που αποφάσισες να επαναπρογραμματίσεις την ημέρα του γάμου σου.

Καλεσμένοι

Καταρχάς, αν έχεις προλάβει να καλέσεις τους καλεσμένους, σου φρόντισε να ενημερωθούν ότι ο γάμος αναβάλλεται. Ένα απλό μήνυμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο καλύτερος και πιο σύντομος τρόπος.

Αν έχεις ήδη στείλει προσκλήσεις, δεν πειράζει. Υπολόγισε ένα μικρό extra cost και τύπωσε νέες! Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου!

Κλείσε νέα ημερομηνία

Το 2021 θα γίνεται ένας μικρός πανικός με τους γάμους.Σε μια χρονιά ουσιαστικά πρέπει να μπουν γάμοι από δύο χρονιές. Εάν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι γάμοι αναβλήθηκαν για το 2021 και τα Σαββατοκύριακα της σεζόν είναι μόλις 20, τότε πρέπει να βιαστείς! Η συμβουλή μας είναι να σκεφτείς και την καθημερινή. Είναι μια ωραία λύση για να εξασφαλίσεις διαθεσιμότητα και ευελιξία σε όλα.

Φρόντισε να μάθεις ποιες μέρες επιτρέπονται οι γάμοι και διάλεξε 2-3 πιθανές ημερομηνίες για να μπορέσεις να συντονίσεις όσους είχες ήδη κλείσει για να σου διοργανώσουν το γάμο σου.

Επικοινώνησε με τους προμηθευτές

Επειδή οι εκκλησίες και οι χώροι δεξίωσης κλείνονται μήνες πριν, με το που αποφασίσετε την αναβολή του γάμου, βρες κατευθείαν ποια θα μπορούσε να είναι η νέα ημερομηνία. Οι πρώτοι άνθρωποι που πρέπει να μάθουν την απόφασή σας, είναι εκείνοι που θα εργαστούν για να πραγματοποιηθεί ο γάμος σας.

Μίλησε μαζί τους και μετέφερε την ημερομηνία. Ψάξε τη διαθεσιμότητα των χώρων που επιθυμείς και συνδύασέ τη με τη δική σου και των επαγγελματιών που θα έρθουν.Επικοινώνησε με κάθε επαγγελματία που έκλεισες για τη μεγάλη μέρα: Τον φωτογράφο, τον dj, τον ανθοπώλη, τον κομμωτή, τον makeup artist.

Ψυχραιμία

Λάβε υπόψη ότι μπορεί να είναι δύσκολο όλοι οι προμηθευτές σας να αλλάξουν στην ίδια ημερομηνία.Ορισμένοι χώροι και caterers γεμίζουν τα ημερολόγιά τους μήνες νωρίτερα. Οπότε, κατά τον επαναπρογραμματισμό,θα πρέπει να είσαι ευέλικτη.

Αν είχες δώσει προκαταβολή να είσαι ευγενική και υπομονετική. Με σωστή συνεννόηση θα βρείτε μια μέση λύση. Οι επαγγελματίες θα προτιμήσουν να επαναπρογραμματίσουν και να λάβουν ολόκληρη την πληρωμή σου, παρά να ακυρώσουν τη συνεργασία και να λάβουν μόνο την αρχική σου κατάθεση.

Να θυμάσαι ότι …

Ό, τι κι αν αποφασίσεις, να είσαι σίγουρη, ότι εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να αποδείξουμε  ότι είμαστε ανθεκτικοί και ότι η αγάπη τα κατακτά όλα! Έχεις ακόμη λίγο καιρό να οργανώσεις μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σου. Και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα την ζήσεις ασφαλής με όσους αγαπάς, δίπλα σου!

Μπορείς ακόμη να διαβάσεις

Γάμος & Κορωνοϊός: Δέκα Επιτυχημένοι Επαγγελματίες Σας Συμβουλεύουν

Μικρές Λεπτομέρειες Που Θα Κάνουν Τον Γάμο Σου Να Διαφέρει