Διατροφή 

Το κεφάλαιο της διατροφής απασχολεί καθημερινά εσάς και την οικογένεια σας. Αναζητάτε υγιεινές επιλογές που θα σας προφέρουν δύναμη και ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας. Η διατροφή όλης της οικογένειας ξεκινά από τις καθημερινό τραπέζι. Στην κατηγορία LOVE MY FAMILY – Διατροφή θα ανακαλύψετε προτάσεις για το οικογενειακό τραπέζι που θα δώσουν λύσεις στις ανάγκες της οικογένειας σας.

Διατροφή στην παιδική ηλικία 

Η διατροφή του παιδιού πρέπει να είναι τέτοια ώστε να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή και ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες οι καλές διατροφικές συνήθειες που αποκτούνται από τη παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντικές στη διατήρηση της υγείας κατά την ενήλικη ζωή.

Το παιδί συνιστάτε να έχει καθορισμένο ωράριο φαγητού με καλή κατανομή των γευμάτων, ελαχιστοποίηση των σνακς και του τσιμπολογήματος και πλούσιο πρωινό. Μελέτες έχουν δείξει πως τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό, συνήθως έχουν μεγαλύτερο βάρος και χειρότερες επιδόσεις στις εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση και εγρήγορση, ενώ μοιάζουν πολλές φορές πιο κουρασμένα και νωχελικά.

Φρούτα, λαχανικά και όσπρια, ψάρι αλλά και κρέας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο διατροφολόγιο όλης της οικογένειας ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του οργανισμού.

Μπουφίδης2