Η Λυδία Μωραϊτίδου Γράφει Για: Διακοσμητικές Τάσεις 2019

1309

Ένα νέο έτος σημαίνει μια νέα ευκαιρία για ανανέωση. Χρώματα, υφάσματα, διακόσμηση και το σπίτι μας αλλάζει μέσα σε μια στιγμή!

Τάσεις 2019

Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε το χρώμα τοίχου ή να ανανεώσετε τα διακοσμητικά σας ή να αγοράστε νέα έπιπλα δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το άρθρο διότι ακολουθούν οι κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις για το 2019!

Τάσεις 2019

Πολλές φορές φοβόμαστε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας σύμφωνα με τις τάσεις, λόγω του γεγονότος ότι οι τάσεις είναι προσωρινές. Όμως υπάρχουν ορισμένες τάσεις που διατηρούνται με την πάροδο του χρόνου και φαίνεται το σπίτι σας πάντα σύγχρονο. Επιλέξτε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ σας και δημιουργήστε το σπίτι των ονείρων σας!

Λυδία Μωραϊτίδου

Με αφορμή τις διακοσμητικές τάσεις που κυκλοφορούν το 2019, η Λυδία Μωραϊτίδου η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ αλλά και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, μας δείχνει εύκολους τρόπους, ώστε να αναδείξουμε με στυλ το σπίτι μας το 2019. Χωρίς να κάνουμε μεγάλες αλλαγές ή να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Ενώ μας δίνει γενικότερες πληροφορίες για την κάθε τάση ξεχωριστά.

 

Color of the year

Color of the year

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μεγάλες εταιρείες χρωμάτων ανακοινώνουν το δικό τους χρώμα της χρονιάς. Σε αντίθεση με τις χρωματικές τάσεις του 2018, το 2019 οι εταιρείες επηρεάζονται πολύ από το lifestyle και επιλέγουν χρώματα τολμηρά και φωτεινά.

Pantone – living coral

Pantone – living coral

Κάθε χρόνο το χρώμα της χρονιάς της Pantone εμπνέει χιλιάδες designer ανά τον κόσμο. Φέτος, η Pantone επέλεξε το Living Coral ένα χρώμα πιο έντονο από το ροζ και μαλακότερο από το κόκκινο. Το living coral ενεργοποιεί αμέσως την διάθεση και αναζωογονεί την χώρο.

Sherwin Williams Cavern Clay

Sherwin Williams Cavern Clay

Ένα ζεστό, γήινο χρώμα. Το Cavern Clay φέρνει νέα ζωή σε όλους τους χώρους. Συνδυάστε το με φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, δέρμα και υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις

Benjamin Moore Metropolitan AF-690

Benjamin Moore Metropolitan AF-690

Το χρώμα της χρονιάς του Benjamin Moore είναι το Metropolitan AF-690. Ένα χρώμα που  αποπνέει γοητεία, ομορφιά και ισορροπία

Velvet

Velvet

Από την πασαρέλα στο σπίτι, το βελούδο είναι το “in” ύφασμα για το 2019.  Υπέροχοι βελούδινοι καναπέδες και καρέκλες, σαγηνευτικά βελούδινα κρεβάτια σε παστέλ και χρυσούς τόνους. Ένα πολυτελές ύφασμα που προσθέτει πολυτέλεια και κομψότητα σε οποιονδήποτε χώρο. Συνδυάζετε άψογα με τον χρυσό που θεωρείται και αυτός τάση για το 2019

Floral prints

Floral prints

Τα floral υφάσματα αλλά και οι ταπετσαρίες είναι μια μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια. Φέτος τα floral αλλάζουν μορφή και δεν θυμίζουν τίποτα  τα desen της γιαγιάς.

Floral prints

Από μεγάλα, έντονα και συχνά αφηρημένα μοτίβα μέχρι σε περίπλοκα chintz οι τοίχοι και οι τα υφάσματα με λουλούδια προσθέτουν χρώμα και ζωντάνια σε έναν χώρο

Black kitchen

Black kitchen

Τα τελευταία χρόνια οι λευκές κουζίνες ήταν μεγάλη τάση, αλλά φέτος οι μαύρες κουζίνες κλέβουν την παράσταση. Σε συνδυασμό με φυσικό ξύλο, μαρμάρινους πάγκους και λευκούς τοίχους δημιουργούν μια statement κουζίνα πλούσια σε αισθητική

Art Deco

Art Deco

Η Art Deco είναι η νέα τάση διακόσμησης η οποία αφορά τα γεωμετρικά σχέδια, τα  φυσικά υλικά (όπως τα μέταλλα) και τα έντονα χρώματα. Η art deco έφθασε στο αποκορύφωμά της στη δεκαετία του 1920 και του 30 και καθώς χαιρετάμε τον μινιμαλισμό η art deco είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο ενδιαφέρον στο χώρο σας.

Art Deco

Ως μία από τις πιο εμπνευσμένες, πλούσιες και γοητευτικές περιόδους στην ιστορία του σχεδιασμού, οι υπαινιγμοί της Art Deco εμφανίζονται σε τραπέζια, καρέκλες, φωτισμό και σε μια άλλη τάση για το 2019 που είναι ο συνδυασμός των μετάλλων.

Metal mania

Metal mania

Ο ροζ χρυσός ήταν μεγάλη τάση το 2018, όμως για το 2019 περιμένουμε να δούμε λιγότερο ροζ χρυσό και περισσότερους χάλκινους τόνους μαζί με ένα mix άλλων μετάλλων.

Curved

Curved

Τα καμπύλα έπιπλα και η διακόσμηση θα είναι άλλο μια τάση για το 2019, καθώς βλέπουμε καναπέδες, καρέκλες, χαλιά, έργα τέχνης και καθρέφτες σε αυτό το στυλ. Σε ένα χώρο με ευθείες γραμμές, οι καμπύλες θα κλέψουν την παράσταση.

Black and white

Black and white

Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με μια ασπρόμαυρη διακόσμηση, είναι ένας διαχρονικός συνδυασμός που φέρνει ηρεμία σε οποιοδήποτε μοντέρνο στυλ.

Κρόσσια

Κρόσσια

Οι πασαρέλες του φθινοπώρου / χειμώνα 18 ήταν γεμάτες κρόσσια και φούντες. Η τάση αυτή αποδεικνύεται επίσης δημοφιλής και στην εσωτερική διακόσμηση. Μαξιλάρια και κουρτίνες, καθρέπτες και λάμπες διακοσμημένα με κρόσσια θα κάνουν τα σπίτια μας να αισθάνονται πραγματικά μοναδικά και ολοκληρωμένα!

Φυτά

Φυτά

Τα φυτά κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται και να αισθάνεται ζωντανό, προσθέτουν χρώμα και στυλ στο χώρο σας.
Εκτός από την αισθητική τα φυτά εσωτερικού κάνουν καλό στην υγεία καθώς  βοηθούν στον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα.

Και να θυμάστε πάντα ότι τίποτα μέσα στο σπίτι δεν είναι πιο σημαντικό από τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτό!

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το: Η Λυδία Μωραϊτίδου Γράφει Τips Για Να Ανανεώσουμε Την Κρεβατοκάμαρα.