ΝΥΦΗ: H Ιστορία Των Πέπλων Μέσα Στα Χρόνια Που Άφησε Εποχή

2144

Τα πέπλα είναι ένα στοιχείο στην εμφάνιση κάθε νύφης που αδιαμφισβήτητα προσφέρει στιλ και κύρος. 

Εμείς σήμερα θα κάνουμε μία αναδρομή σε αυτά ξεκινώντας από τον περασμένο αιώνα. Ελάτε μαζί μας!

Δαντέλες και Λουλούδια 

πέπλα
Δαντέλες και Λουλούδια 

Η δεκαετία του 1920 θέλει τις νύφες να προτιμούν τις δαντέλες. Τα πέπλα ήταν φτιαγμένα κυρίως από μεταξωτά υλικά και διακοσμημένα με λουλούδια και φύλλα που ταίριαζαν με την ανθοδέσμη της νύφης.

Τα πέπλα άρχισαν να γίνονται πιο γνωστά στη δεκαετία του 1930 και στη δεκαετία του 1940, όπου οι νύφες τα φορούσαν χαλαρά ριγμένα πάνω από το κεφάλι τους.

Καθεδρικό πέπλο

πέπλα
Καθεδρικό πέπλο

Μέχρι τη δεκαετία του ’80, όσο μεγαλύτερο ήταν το πέπλο τόσο καλύτερο! Είδαμε το μαγκωτό πέπλο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, ορίζοντας την τάση για μια ολόκληρη γενιά. Το εκπληκτικό πέπλο της είχε μήκος 24 μέτρα, αλλά και το τέλειο μήκος για να κάνει μια θεαματική είσοδο καθώς μπήκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Βασιλικός Γάμος

πέπλα
Βασιλικός γάμος

Το 2011 το πέπλο της Kate Middleton από μετάξι και μήκος 72 εκατοστά έκαναν επίσης μια εντυπωσιακή είσοδο στο Westminster. Η Kate επέλεξε το φαινόμενο ΄ουράνιο φωτοστέφανο΄, λέει ο σχεδιαστής Kelly από την Richard Designs και συνεχίζει με την φράση: ΄Αυτό το πέπλο είναι διαχρονικό και αιθέριο΄!

Μοντέρνα πέπλα

πέπλα
Μοντέρνα πέπλα

Σήμερα, η σύγχρονη νυφική ​​εμφάνιση είναι λιγότερο καθορισμένη, αλλά δίνει έμφαση στην υφή των υφασμάτων και των υψηλών λεπτομερειών σε μερικές περιπτώσεις.

πέπλα
Μοντέρνα πέπλα

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το ΝΥΦΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ: Οι Νύφες Του Καλοκαιριού Πείτε «ΝΑΙ» Στα Εναλλακτικά Νυφικά Σανδάλια (Sandalana)!