Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Τις Βέρες Γάμου

12344

Το να επιλέξετε βέρες δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Απαιτεί πολλή σκέψη και χρόνο.

Βέρες γάμουΠάνω απ’ όλα, είναι αυτό που ενώνει το ζευγάρι και θα φορεθούν από το γαμπρό και τη νύφη για ολόκληρη την έγγαμη ζωή τους, και ως εκ τούτου πρέπει να είναι κάτι που δεν θα βαρεθείτε να φοράτε.

Τιμή

Το πιο σημαντικό όταν επιλέγετε βέρες είναι να αποφασίσετε με βάση τον προϋπολογισμό του γάμου σας. Η τιμή τους μπορεί να ξεκινάει από τα 200 ευρώ  ή μπορεί ακόμη και να ξεπερνά τα 2000 ευρώ. Αν πρόκειται για βέρες στολισμένες με πολύτιμους λίθους, διαμάντια κ.τ.λ. Το ζευγάρι θα πρέπει να εξετάζει σε ποιο βαθμό θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να δαπανήσουν για τις βέρες. Με βάση αυτόν τον προϋπολογισμό που έχει το ζεύγος κατά νου. Αποφασίζει για το υλικό από το οποίο θα φτιαχτούν οι βέρες τους.

Βέρες γάμου

Υλικά

Τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται οι βέρες, κρατάνε στη πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, οι πιο δημοφιλής βέρες είναι ακόμη εκείνες που έχουν κατασκευασθεί από το κλασικό 14Κ ή 18Κ κίτρινο χρυσό. Τα δαχτυλίδια χρυσού παραμένουν να είναι πολύ δημοφιλή τόσο για το γάμο όσο και για τον αρραβώνα.

Βέρες γάμου

Από λευκό χρυσό

Οι βέρες από λευκό χρυσό κερδίζουν επίσης τη δημοτικότητα, έχουν πολύ κομψή εμφάνιση και δημιουργούν μια πολύ μοντέρνα αύρα. Επίσης, ο λευκός χρυσός, πηγαίνει αρκετά με άλλα κοσμήματα από ασήμι και πλατίνα, καθώς και με τα περισσότερα ρούχα.

Βέρες γάμου
Βέρες γάμου από λευκό χρυσό

Από πλατίνα

Η πλατίνα είναι ένα από τα δυσκολότερα μέταλλα και επίσης πολύ κατάλληλο υλικό για ένα γαμήλιο δαχτυλίδι. Είναι πολύ ανθεκτικό μέταλλο και ως εκ τούτου θα αντέξει τη φθορά λόγω χρήσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι πλατινένιες βέρες μπορούν επίσης να είναι ένα σύμβολο για τη διαρκή αγάπη που έχει ένα ζευγάρι, αν θέλει μια ρομαντική συστροφή στην επιλογή ενός γαμήλιου δαχτυλιδιού. Οι βέρες από πλατίνα μοιάζουν πολύ τις βέρες που είναι κατασκευασμένες από λευκό χρυσό. Οι οποίες φαίνονται πολύ κομψές και καλαίσθητες. Οι βέρες από λευκόχρυσο είναι οι πιο ακριβές, ωστόσο, αν το ζευγάρι θεωρεί ότι είναι κάτι που θα φορεθεί μια ολόκληρη ζωή, τότε το κόστος πιθανότατα δεν θα είναι πραγματικά θέμα.

Βέρες γάμου
Βέρες γάμου από πλατίνα

Από τιτάνιο

Το τιτάνιο είναι ένα δημοφιλές υλικό ειδικά για τις βέρες για τους άνδρες. Είναι ελαφρύ, μακράς διαρκείας, και δεν είναι τόσο ακριβό όπως η πλατίνα. Οι βέρες τιτανίου είναι παρόμοιες στην εμφάνιση με τις βέρες από λευκόχρυσο. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι οι βέρες τιτανίου είναι τόσο ελαφριές που δύσκολα θα μπορείτε να τις αισθανθείτε στο δάχτυλό σας.

Βέρες γάμου
Βέρες γάμου από τιτάνιο

Στυλ

Όσο για το στυλ τις βέρας που θα επιλέξετε, αφιερώστε χρόνο και επισκεφτείτε κοσμηματοπωλεία και ιστοσελίδες και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί μέσα σε μια πληθώρα σχεδίων και καταλήξτε σε εκείνες που ανταποκρίνονται στην προσωπικότητά σας.

Extra info tips

  • Την βέρα την φοράμε κάθε μέρα οπότε καλό θα ήταν να μην επιλέξουμε μία πολύ διακοσμημένη βέρα γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να την βαρεθούμε σύντομα.
  • Πρέπει η βέρα να μη μας εμποδίζει στις υποχρεώσεις μας όταν αυτές απαιτούν χειρισμό με τα χέρια. π.χ. αν το επάγγελμα είναι χειρωνακτικό πρέπει η βέρα να μην έχει γωνίες αλλά ούτε και εξογκώματα για ευνόητους λόγους.
  • Καλό θα ήταν αν η βέρα έχει σχέδια αυτά να μην είναι στην εξωτερική της επιφάνεια αλλά σε κοιλότητες ώστε να μην φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου.
  • Η επιλογή του πάχους της βέρας πρέπει να είναι αντίστοιχη του πάχους των δαχτύλων. Αν έχετε λεπτά δάχτυλα επιλέξτε βέρες 3-3,5-4 χιλιοστά, αν όχι τότε μπορείτε να επιλέξετε και βέρες με μεγαλύτερο πάχος. Επίσης, επειδή συνήθως τα γυναικεία δάχτυλα είναι πιο λεπτά, μπορείτε να επιλέξετε βέρα μικρότερου πάχους για την γυναίκα και μεγαλύτερου πάχους για τον άνδρα από το ίδιο σχέδιο.
  • Συχνά η νύφη μπορεί να θέλει να ταιριάζει τη βέρα της με το δαχτυλίδι αρραβώνων. Φυσικά, αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη, ειδικά όταν θέλει να φορέσει και και τα 2 δαχτυλίδια στο ίδιο χέρι.
  • Στην επιλογή για ένα γαμήλιο δαχτυλίδι, σκεφτείτε πάνω απ ‘όλα τον προϋπολογισμό σας και στη συνέχεια αποφασίστε σχετικά με το υλικό.
  • Επίσης, μιας και θα χρειαστεί να φοράτε τις βέρες σας για ένα πραγματικά μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι επίσης αξιοσημείωτο να εξετάσετε την καλύτερη επιλογή, κάτι που θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθεί με τα ρούχα σας και με τα άλλα κοσμήματα που θα φοράτε συνήθως.
  • Πάνω απ ‘όλα, να επιλέξετε ένα γαμήλιο δαχτυλίδι που θα είναι πιο άνετο στη φθορά.

Σου προτείνουμε να διαβάσεις και το Κοσμήματα Γάμου: Λαμπερές Προτάσεις για την Ημέρα του Γάμου 👰 σου