Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Σοφία Μπαδέκα μιλά για το ρόλο του γονέα απέναντι στο παχύσαρκο παιδί του

1469

Σήμερα, με τη βοήθεια της Σοφίας Μπαδέκα, της πολύ γνωστής και αγαπημένης διαιτολόγου-διατροφολόγου του Κέντρου Αισθητικής Μπαδέκα, βλέπουμε ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του γονέα απέναντι στο παχύσαρκο παιδί του.

Η ίδια η Σοφία, λοιπόν, επισημαίνει τα εξής:

Το παιδί απαγορεύεται να κάνει δίαιτα, κι αυτό καθώς τα παχύσαρκα παιδιά, τρώνε γρήγορα και συνεχίζουν να τρώνε γρήγορα μέχρι το τέλος.

Οι γονείς, μάλιστα, πρέπει να καταλάβουν πως, ο πελάτης μου δεν είναι το παιδί αλλά ολόκληρη η οικογένεια.

Έτσι, γονείς με παχύσαρκα παιδιά θα πρέπει να λένε ΜΠΡΑΒΟ, συχνά, στο παιδί τους, δεν θα πρέπει να κάνουν σχόλια για την εμφάνισή του, ούτε να ρωτούν για το πόσο έφαγε ή εάν έφαγε ενώ, δεν θα πρέπει να επιτρέπουν στα αδέλφια του, να κάνουν το ίδιο.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να έχουν στο ψυγείο και στα ντουλάπια τους γλύκα, γαριδάκια, πατατάκια, μπισκότα, γιαουρτάκια με φρούτα, κρέμες κ.τ.λ., ούτε για τα υπόλοιπα παιδιά ενώ, δεν πρέπει να επιτρέπουν στα αδέλφια του, να τρώνε λιχουδιές μπροστά του.

Ο ρόλος του γονιού, λοιπόν, δεν είναι να κατηγορήσει και να επικρίνει το παιδί του, αλλά να του μάθει να το κάνει αλλιώς!

Το ζητούμενο εξάλλου, στα παχύσαρκα παιδιά, είναι να διατηρηθεί σταθερό το σωματικό βάρος τους και να αυξηθεί το ύψος τους.

Παράλληλα, φροντίζω να κάνω τα εξής:

  • Εξαφανίζω την ζυγαριά από το σπίτι
  • Η ώρα του φαγητού είναι ώρα χαλάρωσης, δεν ρωτάω για τα μαθήματα, δεν μαλώνω με το παιδί
  • Ποτέ δεν συνοδεύω το φαγητό μου με κάποιο γλυκό! Περιμένω να περάσει λίγη ώρα και μετά σερβίρω φρούτο
  • Ποτέ δεν στέλνω ένα παχύσαρκο παιδί στο σούπερ μάρκετ ή στο φούρνο
  • Αναγκαίο είναι να καταλάβω ότι, όταν πάω να μιλήσω στο παιδί για το φαγητό, θα πρέπει να μην τρώει εκείνη την στιγμή γιατί δεν μιλάει το παιδί αλλά η φωνή της βουλιμίας

Τέλος, κάθε φορά, που πιέζω το παιδί μου, το κρατάω στη διαταραχή του! Τα παιδιά από μόνα τους, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, οπότε προσπαθώ να ενισχύσω την αυτοεκτίμησή τους, με συζητήσεις σχετικά με τα όνειρα και τους στόχους, που έχουν στη ζωή τους, ενθαρρύνοντας και δίνοντάς τους ελπίδα!”.

Επισκεφθείτε κι εσείς τη Σοφία Μπαδέκα, τη Διαιοτολόγο-Διατροφολόγο του Κέντρου Αισθητικής Μπαδέκα, ούτως ώστε να λάβετε, ένα απόλυτα εξατομικευμένο και βασισμένο στις ανάγκες του παιδιού σας, διατροφολόγιο, που θα συμβάλει στη ριζική αντιμετώπιση της βουλιμίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ραντεβού σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σοφία Μπαδέκα, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Κέντρου Αισθητικής Μπαδέκα ή να τηλεφωνήστε στο 23210 20432.