Η Λυδία Μωραϊτίδου Γράφει Για Τη Διακόσμηση Του Christmas Table

1910

Τα Χριστούγεννα είναι και πάλι εδώ!

διακόσμηση

Τα δώρα είναι κρυμμένα στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Η μουσική παίζει σε νοσταλγικούς τόνους. Τα τετράγωνα του ημερολογίου γεμίζουν με εκδηλώσεις. Πιθανότατα, έχετε προγραμματίσει ένα ή πολλά τραπέζια, κατά την διάρκεια των εορτών. Είτε πρόκειται για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα γεύμα με φίλους, είτε για ένα Χριστουγεννιάτικο δείπνο για δύο ή μπορεί απλά να θέλετε να προσθέσετε λίγο χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην τραπεζαρία σας, υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι να διακοσμήσετε το εορταστικό σας τραπέζι.

διακόσμηση

Η Λυδία Μωραϊτίδου, λοιπόν, η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, σας συμβουλεύει για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ευκαιρία και να αναδείξετε τις ικανότητές σας στο styling, δημιουργώντας ένα μαγικό art de la table, ώστε να εντυπωσιάσετε πραγματικά τους καλεσμένους σας, τις μέρες των γιορτών.

διακόσμηση

«Το σωστό κεντρικό κομμάτι, είναι στην πραγματικότητα λίγο πιο δύσκολο, από ό, τι αρχικά μπορεί να πιστεύατε. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ογκώδες και να καταλαμβάνει πάρα πολύ χώρο από το τραπέζι, πρέπει να είναι εντός του θέματος και δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ ψηλό, καθώς θα εμποδίζει στις συζητήσεις των καλεσμένων σας.

διακόσμηση

Παρακάτω, λοιπόν, σας έχω καταγράψει μερικές από τις καλύτερες ιδέες, για τη διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού σας, ώστε να επιλέξετε την ιδανικότερη για εσάς με βάση το στυλ σας και παράλληλα, να εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Ξεκινάμε!

διακόσμηση

Ξύλινη  διακόσμηση

Αν και έχουμε συνηθίσει τους κορμούς των δέντρων να τους καίμε στο τζάκι, ήρθε ο καιρός, να τους εντάξουμε στην διακόσμηση του τραπεζιού μας. Μπορείτε να βρείτε έτοιμες ροδέλες ξύλου στο εμπόριο  – το μόνο που πρέπει να προσέξετε οι ροδέλες να είναι από 30 εκ. έως 35 εκ. Συνδυάστε τές, με πράσινες γιρλάντες, λινά τραπεζομάντιλα, κεριά και η τραπεζαρία σας θα έχει μια ρουστίκ νότα, την οποία με μικρές αλλαγές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  όλο το χρόνο.

διακόσμηση

Musical Christmas Trees

Αν και αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εορταστική διακόσμηση σε όλο το σπίτι, εμείς σας τα προτείνουμε στη διακόσμηση, του εορταστικού σας τραπεζιού. Μπορείτε εύκολα να τα κατασκευάσετε, με μερικά φύλλα μουσικής κομμένα σε τρίγωνα, μια μικρή ροδέλα ξύλου και μια πολύ μεγάλη οδοντογλυφίδα. Τοποθετήστε ένα σε κάθε πιάτο ή διασκορπίστε τά στο κέντρο, για ένα υπέροχο και αριστοκρατικό τραπέζι.

διακόσμηση

Όλα στο κόκκινο

Αδιαμφισβήτητα, το κόκκινο είναι το χρώμα των γιορτών, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή κατά τη διακόσμηση του τραπεζιού σας, από το να το χρησιμοποιήσετε, στην αγαπημένη σας απόχρωση.

διακόσμηση

Επιλέξτε ένα κόκκινο τραπεζομάντιλο ή σουπλά, προσθέστε οποιοδήποτε διακοσμητικό έχετε σε κόκκινη απόχρωση,  μερικά απλά κεριά και voilà!

διακόσμηση

Ιδιαίτερη ατμοσφαιρική πρόταση για διακόσμηση

Οκ το παραδέχομαι, το να διακοσμήσετε το εορταστικό σας  τραπέζι  με ροζ λουλούδια, μπορεί να μην φαίνεται σαν την πιο προφανή επιλογή για τα Χριστούγεννα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Αυτό το πανέμορφο και chic τραπέζι βασίζεται σε ροζ, χρυσό και παιώνια. Συνδυάζοντάς το με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και κλαδιά, αποκτά αμέσως έναν απόλυτα γιορτινό χαρακτήρα.

διακόσμηση

Little spicy

Δεν υπάρχει πιο Χριστουγεννιάτικη μυρωδιά από το άρωμα της κανέλας. Δεν θα ήταν υπέροχο αυτήν τη μυρωδιά, να την έχουμε και στο εορταστικό μας τραπέζι; Σαν κεντρική διακόσμηση, επιλέξτε διάφορα κλαδιά, ρόδια και κεριά με άρωμα κανέλας.

διακόσμηση

Στην συνέχεια, τοποθετήστε σε κάθε σερβίτσιο ένα στικ κανέλας. Μπόνους πόντους, αν χρησιμοποιείτε έπειτα το στικ κανέλας, για Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ.

διακόσμηση

Rustic

Αυτή η μοντέρνα, ρουστίκ διακόσμηση είναι εύκολη, στο να την αντιγράψετε. Στρώστε ένα καρό τραπεζομάντιλο σε όποια απόχρωση επιθυμείτε, σε ένα βάζο βάλτε διάφορα κλαδιά, λίγα κουκουνάρια και είστε έτοιμοι!  

διακόσμηση

Moody and awesome

Ποιος λέει ότι το μαύρο δεν μπορεί να είναι εορταστικό;  Επιλέξτε τα πιάτα σε σκούρες αποχρώσεις, μερικά κεριά, μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα και θα έχετε ένα τραπέζι, που ακόμα και όσοι δεν αγαπούν τις γιορτές, θα το λατρέψουν.

διακόσμηση

Taste decoration

Όταν το φαγητό σας είναι τόσο όμορφο όσα αυτά τα cake, πρέπει σίγουρα να το ενσωματώσετε στην διακόσμηση του τραπεζίου σας. Τοποθετήστε γιρλάντες και κεριά και θα έχετε  πετύχει την πιο νόστιμη διακόσμηση.

διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικα βάζα

Μετατρέψτε τα γυάλινα βάζα σας, σε κεντρική διακόσμηση στο εορταστικό σας τραπέζι. Βάλτε μέσα στα βάζα σας ψεύτικο χιόνι ή χοντρό αλάτι, διακοσμητικά ελάφια, δέντρα και κουκουνάρια. Πλαισιώστε τά με γιρλάντες, μπάλες, κεριά και είστε έτοιμοι.

Και μην ξεχνάτε να είστε δημιουργικοί και να χρησιμοποιείτε τα αγαπημένα σας Χριστουγεννιάτικα στοιχεία. Καλές γιορτές σε όλους!».

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το άρθρο Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει: tips για να ανανεώσουμε την κρεβατοκάμαρα!