Η Λυδία Μωραϊτίδου Γράφει Τips Για Να Ανανεώσουμε Την Κρεβατοκάμαρα

4742

Σύμφωνα με στατιστικές, ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής μας, κοιμόμαστε! Επομένως, η κρεβατοκάμαρά μας, πρέπει να είναι μια μικρή όαση χαλάρωσης και γαλήνης.

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Πολύ συχνά, ρίχνουμε ενέργεια (και χρήματα!) στη διακόσμηση κοινών χώρων, θεωρώντας ότι κανένας από τους καλεσμένους μας, δεν βλέπει την κρεβατοκάμαρα, αλλά τους ανθρώπους, που κοιμούνται εκεί.

κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρά σας είναι το καταφύγιό σας, ο πιο ιδιωτικός και προσωπικός χώρος, στο σπίτι σας. Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση αυτού του χώρου, κάθε επιλογή, θα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά άνετα. Έχετε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσατε να μεταμορφώσετε την εμφάνιση της κρεβατοκάμαράς σας, χωρίς να προβείτε σε σημαντικές αλλαγές;

κρεβατοκάμαρα

Μην ανησυχείτε! Η Λυδία Μωραϊτίδου, η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, σας έχει τη λύση.

κρεβατοκάμαρα

Η ίδια, γράφοντας στο ogamosmas.gr, συγκέντρωσε μερικά από τα καλύτερα tips, για να ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

κρεβατοκάμαρα

Πριν

κρεβατοκάμαρα

Μετά

«Ο πιο εύκολος τρόπος για να  ανανεώσετε  το χώρο της κρεβατοκάμαρας, χωρίς να ξοδευτείτε, είναι να αναδιατάξετε και να κρατήστε τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα! Είναι σημαντικό να υπάρχει ελεύθερος χώρος στο πάτωμα. Προσέχουμε, ώστε το κρεβάτι να κυριαρχεί στο χώρο. Σκοπός είναι, να ηρεμήσουμε και να καθαρίσουμε το μυαλό μας, πριν κοιμηθούμε και έτσι δημιουργούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Προσθέστε μερικά φυτά και δώστε χρώμα και φρεσκάδα στο δωμάτιο.

Για εσάς, που πιστεύετε, ότι τα φυτά θα μειώσουν το οξυγόνο τη νύχτα, σάς έχουμε την λύση. Φυτά όπως, οι ορχιδέες, οι μπρομέλιες bromeliads καθώς και ένα πολύ κοινό φυτό η Sanseviera, βγάζουν οξυγόνο τις νύχτες. Η μοναδική, λοιπόν, συνέπεια ενός υπνοδωματίου με πολλά φυτά είναι η αίσθηση, ότι αναπνέουμε καθαρό αέρα.

κρεβατοκάμαρα

Αλλάξτε το φωτισμό

Είναι σημαντικό, να αποφασίστε εξ αρχής, τι αίσθηση θέλετε να αποπνέει ο χώρος και τι φωτισμός σας εξυπηρετεί. Για τον κεντρικό σας φωτισμό, επιλέξτε ένα κρεμαστό φωτιστικό, που θα διαχέει το φως ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

κρεβατοκάμαρα

Για ένα πιο  dramatic style επιλέξτε έναν πολυέλαιο

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Στη συνέχεια, για καλύτερο αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε φωτιστικά για τις επιμέρους επιφάνειες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιτραπέζια φωτιστικά, δαπέδου, απλίκες ή ακόμα και κεριά, σε διάφορα μεγέθη, για να δημιουργήσετε μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα. Επιλέξτε φωτιστικά, που αποδίδουν ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα και σας κάνουν πιο ευτυχισμένους και πιο ήρεμους.

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Κρατήστε τον τοίχο, πίσω από το κρεβάτι ως focal point και δώστε έμφαση με χρώμα, τοποθετώντας μία ταπετσαρία ή  έναν  εντυπωσιακό πίνακα

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Εάν  το κεφαλάρι του κρεβατιού σας είναι από μόνο του εντυπωσιακό, επιλέξτε έναν τοίχο, που είναι άδειος και προσθέστε εκεί τα αγαπημένα σας έργα τέχνης.

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Στην περίπτωση, που θα επιλέξετε φωτογραφίες να διακοσμήσουν τους τοίχους σας, αποφύγετε δικά σας πορτρέτα! Έχετε ήδη αρκετές στο υπόλοιπο σπίτι!

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Αλλάξτε τα λευκά είδη

Σεντόνια, κουβερλί, παπλώματα, κουβέρτες σε μοτίβα ή μονόχρωμα, με κεντημένες λεπτομέρειες, θα τονίσουν στυλ, που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε πολλά μαξιλάρια σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη, που συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους.  

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Το στρώσιμο του κρεβατιού βέβαια θα απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα το αξίζει!

κρεβατοκάμαρα

Κουρτίνες, ο οικονομικός τρόπος να μεταμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας. Οι κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο, σας δίνουν την ευκαιρία, να εκφράσετε το στυλ σας. Επιλέξτε μια απλή διαφανής κουρτίνα, η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επιτρέψει το φως να μπει μέσα.

κρεβατοκάμαρα

Για να αποφύγετε τον δυνατό ήλιο,  τοποθετήστε πλαϊνές κουρτίνες, από χοντρό ύφασμα.

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Αν δεν θέλετε να αντικαθιστάτε συχνά τις κουρτίνες, είναι καλύτερο να, επιλέξετε κουρτίνες σε γήινα χρώματα και απλά μοτίβα.

κρεβατοκάμαρα

Ενώ, τα γήινα χρώματα είναι πιο πρακτικά, οι έγχρωμες κουρτίνες μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιο dramatic στυλ και να απογειώσουν την διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας.  

κρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρακρεβατοκάμαρα

Χρησιμοποιήστε αυτόν τα tips ως οδηγό, προσθέστε το προσωπικό σας στυλ και στοιχηματίζουμε, ότι θα ξεκουραστείτε σε ελάχιστο χρόνο».

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το άρθρο Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για το: Βρεφικό Δωμάτιο!