Καλοκαιρινή δεξίωση: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε

2090

Οι ανοιχτοί χώροι επιβάλλουν ιδιαίτερη οργάνωση για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Ζέστη
Οι υπεύθυνοι του χώρου δεξίωσης ή ο υπεύθυνος για την οργάνωση του γάμου σας, θα σας συμβουλεύσει από πού μπορείτε να εξοπλιστείτε με ειδικούς ανεμιστήρες (κάποιοι πετούν και στάλες νερού για περισσότερη δροσιά), οι οποίοι θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών. Μην ξεχνάτε, άλλωστε πως, ένα αεράκι πάντα βοηθάει.

Εξίσου αποτελεσματικές, μπορούν να αποδειχθούν και οι ατομικές βεντάλιες, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν και ένα όμορφο αναμνηστικό δώρο, για το γάμο σας.

Έκτακτα φαινόμενα
Τα τελευταία Καλοκαίρια, ο καιρός, μάς επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις με ξαφνικές βροχές και δυνατούς ανέμους. Καλό είναι, λίγες μέρες πριν τη δεξίωση, να ξανατσεκάρετε τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ώστε αν δίνει τέτοια, έκτακτα καιρικά φαινόμενα, να προνοήσετε για μια τέντα που θα σας προστατεύσει.

Φως, νερό, τουαλέτα
Άλλη μια περίπτωση, στην οποία οι σωστοί επαγγελματίες, θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, είναι να φροντίσουν να εξασφαλίσουν όλα τα παραπάνω, ακόμη και αν το πάρτι σας, γίνει στο δάσος.

Μην παραλείψετε να θέσετε από την αρχή τα δεδομένα, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να οργανωθούν όλα, διαφορετικά να αλλάξετε location. Μην επιμένετε, απλά επειδή εσείς ονειρευτήκατε ένα γάμο στην τάδε ερημική παραλία στη Δονούσα, εκτός και αν είστε εσείς και 5 φίλοι σας.

Πίστα
Γρασίδι, χώμα, χαλίκι και άμμος, θα λειτουργήσουν μάλλον αποτρεπτικά στη χορευτική διάθεση των καλεσμένων σας.

Μπορείτε να στήσετε μια αυτοσχέδια πίστα (οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα), ή απλά να προειδοποιήσετε τους καλεσμένους, να έρθουν με σαγιονάρα ή αθλητικά!

Φαγητά-γλυκά
Συζητήστε με τον υπεύθυνο του catering, το πώς θα διατηρήσετε κρύα ή ζεστά τα φαγητά.

Επιπλέον, το πού θα βάλετε τα γλυκά, ώστε να μην λιώσουν και πώς θα διατηρήσετε δροσερά, τα αναψυκτικά και τα ποτά.

Ακόμη και το μενού, θα πρέπει να είναι ελαφρύ, χωρίς πολλές σάλτσες και μπαχαρικά, γιατί ο συνδυασμός τους με τη ζέστη δεν θα είναι πολύ ευχάριστος!

Μην ξεχάσεις να δεις και τις 10 ιδέες για να διακοσμήστε το γάμο σας χρησιμοποιώντας ανανάδες.