ΠΑΙΔΙ/ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Πώς Να Φροντίσεις Τη Διατροφή Του Παιδιού Σου (DL Institute)

839

Τα παιδιά είναι πλάσματα μοναδικά από πολλές απόψεις. Έχουν τον δικό τους χαρακτήρα τη δική τους μαγεία. Aλλά ώρες ώρες και την δική τους ξεροκεφαλιά, που πρέπει να αντιμετωπίζουμε. 

Ένα από τα δύσκολα ζητήματα που καλείται ένας γονέας να διαχειριστεί είναι η διατροφή του παιδιού και κατ’ επέκταση το βάρος του.

DL Institute Ινστιτούτο Αισθητικής & Διατροφής-Διατροφή παιδιού

Ο Νίκος Δήμος και το DL Institute Ινστιτούτο Αισθητικής & Διατροφής σήμερα μας συμβουλεύουν, πώς να φερθούμε στα παιδιά μας σωστά. Και να εντάξουμε στη διατροφή τους τις απαραίτητες τροφές. Οι οποίες θα δώσουν δύναμη, ενέργεια και φυσικά θα τα κρατήσουν στα φυσιολογικά κιλά για την ηλικία τους.

Ο ίδιος μας επισημαίνει:

“Να ξεκαθαρίσω ότι άποψή μου είναι ότι σήμερα είναι πολύ δύσκολο να ταΐσεις τα παιδιά σου σωστά. Το περιβάλλον είναι σχεδόν τοξικό. Kαθώς το να τρως πατατάκια είναι μια κοινή συνήθεια σε όλα τα πιτσιρίκια ακόμα και για πρωινό! Και τα γλυκά και τα παγωτά  προσφέρονται από όλους.

DL Institute Ινστιτούτο Αισθητικής & Διατροφής-Όσπρια-λαχανικά

Οι γονείς οφείλουν να αγαπάνε τον εαυτό τους

Πρώτα όμως πρέπει να ξεκινήσουμε από τo σπίτι μας και μετά να πάμε και στο περιβάλλον. Οι γονείς οφείλουν να αγαπάνε τον εαυτό τους. Nα τον φροντίζουν με κάθε τρόπο. Να έχουν καλές διατροφικές συνήθειες.

Φαγητό απ’ έξω, πατατάκια και γλυκά μάλλον πρέπει να μην πολύ υπάρχουν στο σπίτι. Καθώς όσο μεγαλώνει το παιδί τόσο επιλέγει περισσότερο αυτά, έναντι των υγιεινών επιλογών.

5 γεύματα την ημέρα

Διατροφικά ένα παιδί οφείλει να τρώει περίπου 5 γεύματα την ημέρα. Mε σημαντικό γεύμα το πρωινό και να μην ξεχνάει ποτέ γαλακτοκομικά φρούτα και λαχανικά.

Επίσης, πρέπει να μάθει να σταματάει, όταν χορταίνει και όχι στα ρεβίθια 2 κουταλιές και στο παστίτσιο 2 κομμάτια!

Κλείνουμε την τηλεόραση κατά την διάρκεια των γευμάτων. Τρώμε σαν οικογένεια όσες φορές μας δίνεται η ευκαιρία. Και τρώμε το μαγειρεμένο υγιεινό φαγητό της μαμάς.

Ακόμα και ψιλοκομμένη παντσέτα στον φούρνο είναι πιο καλή από ένα σάντουιτς με γύρο από έξω.

DL Institute Ινστιτούτο Αισθητικής & Διατροφής-Μεσημεριανό όλοι μαζί

Προσέχουμε πάρα πολύ τα ενδιάμεσα γεύματα. Καθώς αυτά είναι τα πιο επίφοβα που το παιδί υπερκαταναλώνει.

Το απογευματινό

Το απόγευμα ξεκινάμε πάντα με φρούτο και αργότερα προσφέρεται ένα ακόμα μικρό γεύμα. Όπως τοστ με κασέρι, γιαούρτι με μέλι. Ένα κομμάτι σπιτική πίτα, ακόμα και ντομάτα, ψωμί, τυρί, ελαιόλαδο και ρίγανη, που τρώγαμε εμείς όταν ήμαστε παιδιά.

Πολύ μεγάλη απειλή που περνάει για υγιεινό τρόφιμο είναι οι χυμοί. Ένα ποτήρι δίνει περίπου 150 θερμίδες. Ενώ είναι υποδεέστερη τροφή από τα φρούτα.

Ένα παιδί που έχει την πρόσβαση σε χυμό, μπορεί να πίνει χυμό αντί νερού και τα ποτήρια και οι θερμίδες να αυγατίζουν κάτω από την μύτη μας. Για τα αναψυκτικά απλά θα πω, 7 κουταλιές ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό θα το δίνατε στο παιδί σας;

DL Institute Ινστιτούτο Αισθητικής & Διατροφής-Φρούτα

Ο ρόλος της γιαγιάς και του παππού

Πάμε και στο περιβάλλον ξεκινώντας από τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Για να μην παρεξηγηθώ υπάρχει η παροιμία που λέει του παιδιού σου το παιδί είναι 2 φορές παιδί σου και συμφωνώ αλλά… Το να δίνω κάθε φορά στο εγγόνι σοκολατίτσα όταν έρχεται σπίτι δεν είναι ο μόνος τρόπος να δείξεις την αγάπη σου.

Κάντε το και με ένα φρούτο ή με μια αγκαλιά. Υπάρχει και η άλλη όψη, που το παιδί μένει με τους παππούδες τις περισσότερες ώρες γιατί οι γονείς εργάζονται πολλές ώρες. Έτσι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την διατροφή του.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται μια ξεκάθαρη κουβέντα από τους γονείς για το φαγητό του παιδιού. Και να μπαίνει ένα πλαίσιο που θα κινούνται όλοι. Για να μην ακούμε ότι το καλοκαίρι η εγγόνα μας γύρισε από την γιαγιά με 5 κιλά παραπάνω.

DL Institute Ινστιτούτο Αισθητικής & Διατροφής-Snack

Η ελληνική νοοτροπία

Τέλος, άφησα το σύνολο όλης της ελληνικής κοινωνίας που στο θέμα φαγητού πάει από το κακό στο χειρότερο. Σκεφτείτε ένα παιδικό πάρτι σε παιδότοπο… πίτσα, γαριδάκια κλάμπ σάντουϊτς. Κι αν βρεις χυμό στοίχημα ότι γράφει νέκταρ ή φρουτοποτό δηλαδή αναψυκτικό.

Ασχοληθείτε με την διατροφή του παιδιού και μην το υποβάλετε σε δίαιτες. Αν φάτε σωστότερα τότε η δίαιτα είναι περιττή. Άσκηση κρίνεται επιβεβλημένη και όχι γυμναστήριο και περπάτημα. Τα παιδιά ασκούνται όταν διασκεδάζουν και όταν περνάνε καλά!

Βάλτε ένα πλαίσιο στο οποίο θα κινούνται οι γιαγιάδες και οι παππούδες. Και τέλος κάντε «σύμπραξη» με ανθρώπους που μπορεί να θέλουν τα παιδιά τους να φάνε σωστότερα. Έτσι ώστε να μην νιώθετε μόνοι μέσα σε έναν ορμητικό χείμαρρο”.

Το παραπάνω άρθρο του Νίκου Δήμου δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο το εξής. Πως μόνο όταν οι γονείς αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες και νοοτροπίες, μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά τους να τρέφονται και κατ΄επέκταση, να αναπτύσσονται σωστά. Ξεκινήστε και κάντε το πράξη, με τη βοήθειά του, σήμερα κι όλας!

Συμβουλευτείτε το DL Institute Ινστιτούτο Αισθητικής & Διατροφής και θα δείτε το παιδί σας να αλλάζει διατροφικές συνήθειες και την διάθεσή του να βρίσκεται στα ύψη από ενέργεια και ευεξία.

Το DL Institute Ινστιτούτο Αισθητικής & Διατροφής, θα το βρείτε επί της οδού  Παύλου Μελά 11, Σέρρες. Και τηλεφωνικώς στο  (+30) 23210 98005, αλλά στην επίσημη σελίδα στο facebook DL institute Δήμος Νίκος Διαιτολόγος – Λαζαρίδου Τάνια Αισθητικός, όπως και στο website του www.dlserres.gr.