Τα αναπάντεχα πλεονεκτήματα του μικρού γάμου

2487

Χωρίς αμφιβολία, η λίστα των καλεσμένων θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στον σχεδιασμό του γάμου σας, καθώς, όσο πιο πολλά άτομα καλείτε, τόσο αυξάνεται και ο προϋπολογισμός του γάμου.

Ένας μικρός γάμος, σημαίνει και πολύ λιγότερες δαπάνες συνολικά, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Εδώ, θα βρείτε τις λεπτομέρειες στις οποίες μπορείτε να επενδύσετε τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε.

Περισσότερα λουλούδια

Τα άνθη, που θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τον γάμο σας, μπορούν να πολλαπλασιαστούν, πιάνοντας περισσότερο χώρο στο budget σας. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο λουλούδια για την Εκκλησία, αλλά και για το τραπέζι, την είσοδο, το μπαρ. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενισχύσετε την διακόσμηση στην τελετή, με ροδοπέταλα στον διάδρομο ή μικρά μπουκετάκια στις καρέκλες. Χρώματα και μυρωδιές θα δώσουν μία όμορφη νότα στον γάμο σας.

Επιτραπέζια διακόσμηση

Εδώ, δεν μιλάμε απλώς για περισσότερα λουλούδια. Αν το δείπνο γίνεται για λιγότερους καλεσμένους από ό,τι αναμενόταν, θα έχετε επιπλέον χρήματα για να ξοδέψετε σε πράγματα όπως προσαρμοσμένο μενού, σπέσιαλ κοκτέιλ και επίσημα, κομψά τραπεζομάντηλα. Αυτά τα πράγματα, συνήθως είναι μικρής αξίας στους γάμους με πολλούς καλεσμένους. Μπορείτε να υπερβάλετε στη διακόσμηση του τραπεζιού της δεξίωσης, πλέον έχετε την άνεση!

Ενισχύστε τη μουσική

Η ψυχαγωγία στη γαμήλια δεξίωση μπορεί να είναι από πολύ οικονομική, με λιγότερες επιλογές, βέβαια, έως υπερβολικά ακριβή. Σε γάμους με πολλούς καλεσμένους, μπορεί το ζευγάρι να μην έχει τη δυνατότητα να κλείσει τον αγαπημένο του DJ ή να έχει τον τέλειο φωτισμό και την μοναδικά στολισμένη πίστα που θα ήθελε. Από την άλλη, σε έναν πιο οικείο γάμο έχετε ανοιχτές όλες αυτές τις επιλογές. Δεν σας συμβουλεύουμε να ξοδέψετε μια περιουσία, όμως, αναμφισβήτητα, μπορείτε να ενισχύσετε τη μουσική.

Ρυθμίστε τη διάθεση

Άλλη μία λεπτομέρεια που μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω της μικρής λίστας καλεσμένων, είναι ο φωτισμός για διακοσμητικούς σκοπούς. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους με τον οποίο μπορείτε να στολίσετε τη δεξίωσή σας. Ο φωτισμός φτιάχνει την ατμόσφαιρα στον χώρο, δίνει μία αίσθηση ρομαντισμού και νοσταλγίας με τα κεράκια και τα φαναράκια, που μπορεί να χρησιμοποιήσετε.

Ποικιλία στα ποτά

Τα περισσότερα ζευγάρια περιορίζουν το μενού για τα ποτά στη δεξίωση με κρασί και μπύρα, καθώς οτιδήποτε άλλο, όταν τα άτομα είναι πολλά, κοστίζει πολύ παραπάνω. Σε έναν πιο μικρό γάμο, μπορείτε να έχετε έναν κατάλογο με μια ποικιλία αλκοολούχων, μπύρα, κρασί, ποτά, κοκτέιλ, ακόμα και σαμπάνια! Θα ικανοποιήσετε όλα τα γούστα και οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Όταν πρόκειται για γαμήλιες δεξιώσεις, πολλά ζευγάρια συμφωνούν: ο αριθμός των καλεσμένων είναι σημαντικός. Λιγότεροι άνθρωποι μπορεί να σημαίνει μια πιο προσωπική γιορτή.

Υπάρχει περισσότερος χρόνος για να περάσει το ζευγάρι με τους καλεσμένους, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ ο καθένας συνεισφέρει στη δεξίωση με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Ένα οικείο τραπέζι, όπως φαίνεται, έχει και τα πλεονεκτήματά του.

Εσείς, πώς φαντάζεστε την δεξίωση του γάμου σας;

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις Χρειάζεται αλήθεια να τους καλέσεις στο γάμο σου;