Όσα χρειάζεται ο τέλειος γάμος δίπλα στο κύμα

2929

Αν είστε από εκείνα τα ζευγάρια που θα προτιμούσαν άμμο και αλμύρα ας είστε προετοιμασμένοι για τα βασικά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ιερείς και δήμαρχοι δεν επιτρέπεται να τελούν το μυστήριο του γάμου εκτός εκκλησίας ή δημαρχείου. Αλλά υπάρχουν πολλά ξωκλήσια και χώροι διασκέδασης πάνω στο κύμα οπότε ένας παραθαλάσσιος γάμος δεν είναι και τόσο άπιαστο όνειρο. Θέλει μόνο λίγο ψάξιμο για την εντοπισμό της καλύτερης τοποθεσίας και καλή οργάνωση.
Το φόρεμα: Το να περπατάτε στην άμμο με φόρεμα φούσκα και δαντέλες μάλλον δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγαναχτήσετε και να κουραστείτε προσπαθώντας να τακτοποιείτε συνεχώς το φόρεμα σας. Επιλέξτε κάτι αέρινο και κυρίως ένα ύφασμα δροσερό. Το ίδιο χαλαρά επιτρέψτε να ντυθεί και ο αγαπημένος σας.
Τα τακούνια: Πριν χτυπήσατε κανένα καβουράκι χωμένο στην άμμο, προτιμήστε ίσιο παπούτσια και για την δική σας άνεση γιατί και το στυλ δεν έχει να κάνει με τον εντυπωσιασμό αλλά και με τις σωστές επιλογές στην ανάλογη περίσταση. Το να προσπαθείτε να περπατάτε με το τακούνι να βυθίζεται στην άμμο απαιτεί ακροβατικά χαρίσματα και… προς τι όλη αυτή η κούραση.
Τα μαλλιά: Εδώ υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία αλλά και πάλι θα σας προτείναμε κάτι χαλαρό και όχι μπουκλίτσες, σαλιγκαράκια και βασιλικές κουάφ. Μια απλή πλεξούδα ή μια αλογοουρά είναι ο,τι πρέπει.
Μακιγιάζ: Η φυσικότητα είναι και εδώ το κλειδί. Μεγάλη σημασία έχει και η ώρα που θα έχετε προγραμματίσει την τελετή. Ο ήλιος, για παράδειγμα, θέλει προσοχή γιατί το φως του τα δείχνει όλα και στην υπερβολή τους. Άρα, απαιτείται ένα πολύ καλό καλυπτικό μακιγιάζ χωρίς όμως υπερβολές στην ποσότητα αλλά και τους χρωματισμούς – το έντονο μοβ κάτω από τον ήλιο είναι σχεδόν τρομακτικό όπως και οι σκιές με glitter. Επιπλέον, τα προϊόντα μακιγιάζ θα πρέπει να είναι σταθερά γιατί ο ιδρώτας καραδοκεί και πολύ σύντομα το πρόσωπο σας θα θυμίζει παγωτό που λιώνει. Αν η τελετή γίνει βράδυ έχετε περισσότερες επιλογές αλλά και πάλι προσοχή, όχι υπερβολές. Καλοκαίρι ίσον ανεμελιά και χαλαρότητα.
Διακόσμηση: Υπάρχουν δυο επιλογές: διατηρείτε την φυσική παλέτα της άμμου και της θάλασσας ή δημιουργείτε αντίθεση με έντονα χρώματα. Κορδέλες, μπαλόνια και λουλούδι σε πορτοκαλί, κίτρινο, κοραλλί, φούξια ή πράσινο θα «ανεβάσουν» την ένταση του γαμήλιου σκηνικού σας.
Τοποθεσία: Για να μην καταλήξει η τελετή σας σε ανοιχτό beach party προνοήστε να επιλέξετε μια παραλία ήσυχη που δεν προτιμάτε από δεινούς κολυμβητές και ατίθασα παιδάκια για τις καλοκαιρινές τους απλωτές. Μην παραλείψετε να εξασφαλίσετε την σχετική άδεια χρήσης του χώρου από τις αρμόδιες, δημοτικές αρχές.
Οργανωθείτε: Βασικό είναι να έχετε ενημερώσει όλους τους καλεσμένους για την απόφαση σας να τελεστεί το μυστήριο δίπλα στο κύμα ώστε οι ενδυματολογικές τους επιλογές να είναι εντός κλίματος. Φροντίστε να υπάρχει αρκετή σκιά – αν την ώρα που έχετε επιλέξει θα υπάρχει ακόμη έστω και λίγο ήλιος – και ένα μέρος όπου οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να αφήσουν με ασφάλεια τα παπούτσια τους ώστε να έχουν και αυτοί τη χαρά της ξυπολησιάς στην άμμο. Και μιας και στην παραλία έχει την δροσούλα του το βραδάκι ας έχετε για καλό και για κακό κάποιες πασμίνες για τις κρυουλιάρες της παρέας. Εξοπλιστείτε με άνετα καθίσματα και όσο περισσότερα stands μπορείτε γιατί το ποτηράκι και το πιατάκι στην άμμο μάλλον επίφοβα είναι και από θέμα σταθερότητας και από θέμα κρίτσι κρίτσι – κοινώς οι κόκκοι άμμου που τρυπώνουν παντού.
Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά: Εξοπλίστε την παραλία με επιπλέον κάδους και ειδικά δοχεία για τα τσιγάρα για να αφήσετε την αμμουδιά όσο καθαρή την παραλάβατε.