7 Συμβουλές για το μενού της δεξίωσης

3521

Μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα πάρετε, ενώ σχεδιάζετε το γάμο σας είναι σχετικά με το μενού της δεξίωσης.

Εξάλλου, το κόστος τροφοδοσίας μπορεί να καταναλώσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού σας. Αν όμως αντιμετωπίσετε σωστά αυτό το μεγάλο θέμα, οι καλεσμένοι σας θα φύγουν με μια καλή γεύση στο στόμα τους και θα θυμούνται πόσο νόστιμα όλα ήταν, για τα επόμενα χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για wedding menu

Είτε λοιπόν ακολουθήσετε τις τελευταίες τάσεις στα μενού, είτε ακολουθήστε την καρδιά σας (και το στομάχι) σε ένα γεύμα που είναι εντελώς δικό σας πρόκειται να δαπανήσετε πολύ χρόνο συζητώντας τα πλεονεκτήματα του ψαριού, του κοτόπουλου, της μπριζόλας και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το μενού σας.

Εδώ είναι 7 πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, όταν παίρνετε αυτές τις μεγάλες αποφάσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για wedding menu

1. Όλο κρέας, συνέχεια

Αν είστε λάτρης του κρέατος, μπορεί να είναι δελεαστικό να μην σερβίρετε τίποτε άλλο, εκτός από κρέας στη δεξίωσή σας. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τους λάτρεις της σοκολάτας, τους λάτρεις του τυριού και τους λάτρεις των ψαριών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είστε οικοδεσπότες σε ένα γεγονός και, μόνο και μόνο επειδή προτιμάτε ιδιαίτερα κάτι, δεν σημαίνει ότι και οι φίλοι και η οικογένειά σας αισθάνονται το ίδιο. Βεβαιωθείτε ότι θα προσφέρετε μια ποικιλία από πιάτα για να ικανοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, συμπεριλαμβάνοντας και μια χορτοφαγική επιλογή, για όσους δεν τρώνε κρέας! Ακόμη, ζητήστε από τους καλεσμένους σας να σας ενημερώσουν σχετικά με τυχόν αλλεργίες, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε με το catering του γάμου σας εγκαίρως, για να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές. Προσκαλείτε και τα παιδιά; Σιγουρευτείτε ότι έχετε τουλάχιστον δύο επιλογές που είναι κατάλληλες για παιδιά. Φυσικά δεν θα έχει ο καθένας αυτό που θέλει, αλλά αν προσπαθήσετε να παρέχετε μια ισορροπία, θα έχετε όσο το δυνατόν περισσότερους ευχαριστημένους καλεσμένους.

Αποτέλεσμα εικόνας για μενου γαμου

2. Ωμά τρόφιμα

Το σερβίρισμα ωμών τροφών μπορεί να είναι μια επικίνδυνη ιστορία. Σύμφωνοι, το φιλέτο «με το αίμα του» μπορεί να είναι γκουρμέ ή τα όστρακα να είναι η αγαπημένη σας γεύση και να μην μπορείτε να φανταστείτε το γάμο σας χωρίς αυτά, αλλά θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά όλες τις παραμέτρους. Χρειάζεστε ένα catering που θα σας εξασφαλίζει στο συγκεκριμένο θέμα, ξεκινώντας από τις ικανότητες του σεφ και φτάνοντας μέχρι την εμπειρία και τον εξοπλισμό. Ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα, αναζητήστε την αξιοπιστία πάνω από όλα.

3. Μίνι εκδόσεις στα πάντα

Ο πρώτος κανόνας στο γάμο: να έχετε αρκετό φαγητό για όλους. Τα finger food και τα μικρά μεζεδάκια μπορεί να είναι χαριτωμένα για το cocktail της υποδοχής, αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε και κάτι πιο ουσιαστικό. Με όλο το ποτό και το χορό που θα ακολουθήσει, είναι σίγουρο ότι οι καλεσμένοι θα χρειαστούν «καύσιμα»!

Αποτέλεσμα εικόνας για μενου γαμου

4. Γεύμα οκτώ πιάτων

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι καλεσμένοι σας κατά πάσα πιθανότητα δεν έρχονται στο γάμο σας μόνο για μια γευστική εμπειρία. Δεν θέλετε να καθίσουν στο τραπέζι τους όλη τη νύχτα, αφοσιωμένοι σε γαστρονομικές απολαύσεις… θέλετε να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τους φίλους και την οικογένειά σας! Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθείς να κάνεις χορευτικές φιγούρες μετά από ένα τεράστιο γεύμα. Προσπαθήστε να κρατήσετε το μενού σας σε περίπου τρία πιάτα για να έχετε μια καλή αναλογία φαγητού-χορού.

Αποτέλεσμα εικόνας για μενου γαμου

5. Υπερβολικά περίπλοκα πιάτα

Φροντίστε να είναι απλά! Όσο πιο πολύπλοκο είναι ένα πιάτο, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί το catering του γάμου σας να δημιουργήσει το κάθε πιάτο και να σερβίρει το φαγητό έξω, για τους καλεσμένους σας. Ενώ μια χρονική απόσταση ανάμεσα στα πιάτα δεν είναι κακή ιδέα, ψάρια σε θερμοκρασία δωματίου και άτονα σπαράγγια είναι. Επιπλέον, αν έχετε ένα μεγάλο γάμο και το φαγητό σας απαιτεί πολύ περίπλοκα βήματα, το catering σας πιθανότατα θα χρειαστεί να προετοιμάσει τα πιάτα από πολύ πριν, κάτι που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα των τροφίμων σας. Μείνετε στα βασικά, έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να μπορέσουν να απολαύσουν πραγματικά το φαγητό τους!

Σχετική εικόνα

6. Μόνο εξωτικά φαγητά

Ενώ εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να είστε πραγματικοί καλοφαγάδες, οι επισκέπτες σας μπορεί να παίζουν λίγο πιο συντηρητικά όταν πρόκειται για τις διατροφικές επιλογές τους. Μπορείτε να λατρεύετε το σούσι, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερες καθολικά ελκυστικές επιλογές, που ταιριάζουν περισσότερο σε ένα γάμο. Βεβαιωθείτε ότι το μενού σας απευθύνεται στην πλειοψηφία των καλεσμένων σας. Δεν θέλετε οι καλεσμένοι σας να μην έχουν αγγίξει τίποτα, όταν θα περάσετε από το τραπέζι τους, για τις καθιερωμένες ευχές.

Αποτέλεσμα εικόνας για μενου γαμου sousi

7. Τυπικά πιάτα για γάμο

Ο γάμος σας είναι η κατάλληλη στιγμή για να διασκεδάσετε. Μην νιώθετε σαν να πρέπει να σερβίρετε όλα τα παραδοσιακά φαγητά που θα δείτε σε κάθε γάμο. Βάλτε τη δική σας πινελιά σε όσα επιτάσσει η παράδοση, συζητώντας με τον υπεύθυνο του catering σας. Οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες, έτσι ώστε να συμπεριλάβουν όσα σας αρέσουν και να αποκλείσουν όσα δεν σας αρέσουν, αλλά κρατήστε και τους επισκέπτες σας κατά νου επίσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για μενου γαμου