7+1 Έξυπνες Λύσεις Για Μικρές Κρεβατοκάμαρες

0
2403

Αν και πολλές φορές μοιάζει με δύσκολη και απογοητευτική, η διαδικασία της διακόσμησης μιας μικρής κρεβατοκάμαρας, μπορεί να είναι και διασκεδαστική. 

Με τις σωστές συμβουλές και τεχνικές σχεδιασμού, μπορείτε και εσείς να μετατρέψετε το δωμάτιό σας σε ένα «ονειρικό καταφύγιο». Οι παρακάτω μεγάλες ιδέες, θα δώσουν νέα πνοή, στο μικρό σας χώρο.

Εντυπωσιάστε με λευκό

Το ολόλευκο μπορεί με πάρα πολλούς τρόπους να ενισχύσει έναν μικρό χώρο αποτελεσματικά. Μερικές λεπτομέρειες σε ουδέτερα χρώματα θα δώσουν την κατάλληλη ποσότητα ζεστασιάς στο δωμάτιο, ενώ ελάχιστα διακοσμητικά τοίχου, θα προσθέσουν στιλ και φινέτσα. Δημιουργήστε μια γαλήνια, σχεδόν αγγελική ατμόσφαιρα, εκμεταλλευόμενοι το λευκό στο έπακρο.

Χρησιμοποιήστε λίγα χρώματα

Αν το ολόλευκο είναι κάτι, που απλά δεν σας ταιριάζει, διαλέξτε τα αγαπημένα σας χρώματα και χρησιμοποιήστε τά προσεκτικά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε κόκκινο και πορτοκαλί σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο με ξύλινα έπιπλα και να το εμπλουτίσετε, με αρκετές λευκές λεπτομέρειες, για μια πιο αέρινη αίσθηση.

Αφήστε το φως να μπει

Σε έναν μικρό χώρο, θα πρέπει να αξιοποιήσετε το φυσικό φως στο έπακρο. Για να προστατέψετε την ιδιωτική σας ζωή, βάλτε μονά ρολά ή απλές κουρτίνες από δαντέλα ή τούλι, ώστε το φως να συνεχίσει να μπαίνει ανενόχλητο στο δωμάτιο.

Ξεγελάστε το μάτι με καθρέφτες

Η δημιουργία της ψευδαίσθησης του χώρου με καθρέφτες είναι ένα κλασικό τέχνασμα, που λειτουργεί υπέροχα κάθε φορά σε ένα μικρό δωμάτιο. Είναι ιδανική λύση για το υπνοδωμάτιο, καθώς ένας τοίχος-καθρέφτης οπτικά τουλάχιστον, θα διπλασιάσει το χώρο. Πρόκειται για μία καλαίσθητη ιδέα, που θα κάνει την κρεβατοκάμαρά σας να φαίνεται κομψή.

Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε παράθυρα

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, που να λέει πως δεν μπορείτε να βάλετε έπιπλα μπροστά από ένα παράθυρο. Αντί να βάλετε το κρεβάτι σας στο κέντρο του δωματίου, μπορείτε να το τοποθετήσετε μπροστά σε ένα μεγάλο παράθυρο. Το φως, που θα μπαίνει πίσω από το κρεβάτι, θα κάνει τα πρωινά σας πιο ευχάριστα, ενώ ένα στόρι μπορεί να το περιορίσει για έναν καλό μεσημεριανό ύπνο.

Προσοχή στα έπιπλα

Εκτός από το χρώμα, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πρέπει να δώσετε προσοχή στα έπιπλα, που θα βάλετε σε ένα μικρό δωμάτιο. Ειδικότερα, αποφύγετε τους μεγάλους όγκους και τα πολλά διακοσμητικά και προσπαθήστε να κρατήσετε το χώρο καθαρό και οργανωμένο. Το χρώμα από μόνο του, δεν βοηθάει.

Κρατήστε το χώρο σας τακτοποιημένο

Θα πρέπει το μικρό σας υπνοδωμάτιο να είναι όσο πιο οργανωμένο και τακτοποιημένο γίνεται, καθώς έτσι θα φαίνεται πιο ανοιχτό και ευρύχωρο. Εδώ, σημαντικό ρόλο παίζει το να χρησιμοποιήσετε έξυπνα τα έπιπλα. Μπορείτε για παράδειγμα, να πάρετε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο, έτσι ώστε να γλιτώσετε το χώρο αυτό, από κάπου αλλού. Το κρεβάτι πιάνει ούτως ή άλλως το χώρο του, έτσι θα μπορείτε να αποθηκεύετε πράγματα μέσα, χωρίς να «σπαταλάτε» τα υπόλοιπα μέρη του δωματίου.

Βρείτε τις σωστές αναλογίες

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως σε ένα μικρό δωμάτιο, πρέπει να μπαίνουν απαραίτητα και μικρά έπιπλα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Βάλτε λίγα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρά σας, τα οποία όμως είναι μεγάλα σε μέγεθος. Έτσι, θα κάνετε το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το Ο σωστός καναπές για το σαλόνι σας!

ΕΣΕΙΣ ΡΩΤΑΤΕ & ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ