Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για: Διακόσμηση εισόδου

4462

Είναι η πρώτη εντύπωση του σπιτιού και μερικές φορές, ο μόνος χώρος, που θα δει ο επισκέπτης σας.

Η είσοδός σας, καλωσορίζει τους επισκέπτες στο σπίτι σας. και τους εισάγει στην αισθητική σας.

Σε αντίθεση με τα παλιά σπίτια, στις σύγχρονες κατοικίες, ο χώρος αυτός σταδιακά εκλείπει. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σπιτιού που έχετε, είναι σίγουρο ότι, έχετε κάποιο είδος εισόδου που καλωσορίζει, την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας, από τον εξωτερικό χώρο μέσα στο σπίτι σας.

Η Λυδία Μωραϊτίδου, λοιπόν, η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, μας μιλά για τη διακόσμηση της εισόδου. Η ίδια, γράφοντας στο ogamosmas.gr, επισημαίνει:

“Υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία, που κάνουν αυτό το χώρο μοναδικό, φιλόξενο και όμορφο. Με την ενσωμάτωση αυτών στο σπίτι σας, θα έχετε μια εντυπωσιακή είσοδο.

Για να το καταφέρετε εύκολα, έχουμε περιορίσει αυτά τα στοιχεία σε πέντε βασικά στοιχεία εισόδου: χαλιά, φωτισμό, διακόσμηση τοίχου, έπιπλα και αξεσουάρ.

Χαλιά

Ως ένα από τα πρώτα πράγματα, που βλέπετε, όταν μπείτε στο σπίτι σας, το χαλί εισόδου, είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις διακόσμησης, που μπορείτε να κάνετε.

Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος και το σχήμα του χαλιού, είναι ανάλογα, με το μέγεθος της εισόδου. Εάν έχετε μια στενόμακρη είσοδο ή εάν ο χώρος είναι φαρδύς και μικρός στο μήκος, ένα ορθογώνιο χαλί είναι η ιδανικότερη επιλογή.

Τα κυκλικά χαλιά είναι πολύ κομψά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τοξωτές εισόδους.

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο, που θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή του χαλιού, είναι η καθαριότητα του. Επιλέξτε ένα χαλί, το οποίο θα έχει χρώματα και μοτίβα, που θα συγχωρούν τη βρωμιά.

Καθρέφτης ή τοίχος τέχνης

Η προσθήκη ενός καθρέφτη στην είσοδο, θεωρείται σχεδόν απαραίτητος, από το να ρίξεις μια ματιά προτού βγεις από το σπίτι, να ενισχύσει το φυσικό φως, αλλά και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση, ότι ο χώρος είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος από ό, τι πραγματικά είναι.

Ο καθρέφτης μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί, από μία συλλογή με όμορφα κάδρα, σε διαφορετικά μεγέθη, ή από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.

Τέλος μπορείτε να επιλέξετε μια ταπετσαρία με έντονο μοτίβο.

Μοναδικά έπιπλα εισόδου

Η εύρεση του σωστού επίπλου, είναι μάλλον σημαντική υπόθεση, αφού αυτό είναι το πρώτο κομμάτι των επίπλων, που οι επισκέπτες σας θα δουν, όταν εισέρχονται στο σπίτι σας.

Με δεδομένο το γεγονός πως, ο χώρος της εισόδου, είθισται να είναι μικρός σε έκταση, μία κονσόλα ή μία συρταριέρα, είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται.

Ένα μικρό διθέσιο καναπεδάκι με τραπεζάκι, ή κάποιο χαμηλό ντουλάπι με μαξιλάρια στο επάνω μέρος (αυτό προϋποθέτει ότι έχουμε στην διάθεση μας αρκετό χώρο), κοσμεί τέλεια τον χώρο της εισόδου και είναι αρκετά χρηστικό.

Εάν το σπίτι σας, έχει ανάγκη από αποθηκευτικούς χώρους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βεστιάριο. Μια παπουτσοθήκη, ένας καλόγερος, μια σύνθεση με ράφια και αποθηκευτικούς χώρους είναι, η ιδανικότερη επιλογή.

Statement φωτιστικά

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία, που συνεισφέρουν στην όμορφη ατμόσφαιρα ενός χώρου είναι ο φωτισμός του!

Ο «θερμός» φωτισμός, είναι η ιδανική επιλογή για να νιώθετε ζεστά και οικεία κάθε φορά, που μπαίνετε στο σπίτι σας.

Εάν το ταβάνι σας, είναι ψηλό, τοποθετήστε έναν πολυέλαιο ή ένα κρεμαστό φωτιστικό.

Εάν το ταβάνι σας είναι χαμηλό, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε σποτ, κατά μήκος του χολ, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό οροφής ή να βάλετε απλίκες στους τοίχους.

Στιλάτα αξεσουάρ

Δεν υπάρχει καλύτερο διακοσμητικό στοιχείο, από ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια και μια γλάστρα. Θα δώσουν στο χώρο σας ζωή και ομορφιά.

Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας σύμμαχος, στη διακόσμηση της εισόδου, δημιουργώντας μία ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Τοποθετήστε ψάθινα καλάθια σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Εκτός από διακοσμητικά, θα είναι χρήσιμα ως αποθηκευτικοί χώροι.

Δημιουργήστε μια μοναδική είσοδο με δικά σας προσωπικά αντικείμενα ή φωτογραφίες.

Με φαντασία και έμπνευση, η είσοδος μπορεί να μεταφορτωθεί, όχι μόνο σε ένα πολύ ευχάριστο σημείο του σπιτιού σας, αλλά και σε ένα άκρως πρακτικό και λειτουργικό”.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το άρθρο Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για: Διακόσμηση σε μπλε και άσπρο!