Μενού γαμήλιας δεξίωσης: ο απόλυτος οδηγός

905

Ο καθορισμός του γαμήλιου μενού ίσως φαίνεται πως, είναι μια σχετικά απλή υπόθεση, αλλά μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολη, για κάποιον «αρχάριο» στα μενού εκδηλώσεων.

Μην αγχώνεστε! Ακολουθεί ο απόλυτος οδηγός step-by-step, για τον καθορισμό του μενού της γαμήλιας δεξίωσης.

Την προσοχή σας: περιλαμβάνονται tips εξοικονόμησης χρημάτων και μοναδικές ιδέες!

Step by step

Ώρα και εποχή

Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσετε την ώρα της ημέρας και την εποχή του έτους. Θα έχετε ένα καλοκαιρινό γεύμα στις 2 το μεσημέρι ή ένα κομψό χειμωνιάτικο δείπνο στις 8; Αυτή είναι ίσως. η πιο σημαντική απόφαση, που έχετε να πάρετε πριν ξεκινήσετε και, φυσικά, θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα του χώρου, που έχετε επιλέξει για τη γαμήλια δεξίωση.

Το κόστος

Συμβουλευτείτε τον προϋπολογισμό του γάμου σας. Αν θέλετε έναν γάμο μειωμένου κόστους, το φιλέ μινιόν δεν είναι η καταλληλότερη επιλογή! Όσο περισσότερες είναι οι επιλογές, που προσφέρετε στους καλεσμένους σας, τόσο αυξάνονται και τα έξοδα για το γαμήλιο μενού. Σε περίπτωση, που ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ περιορισμένος, θα μπορούσατε να εξετάσετε την ιδέα, μίας απλής δεξίωσης με κοκτέιλ ή ένα απογευματινό τσάι. Γενικά, θα πρέπει να κάνετε μία καλή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε, καθώς το τραπέζι του γάμου είναι το πιο ακριβό έξοδο.

Προσφέρετε ποικιλία

Επιλέξτε ορεκτικά, τα οποία θα είναι και σταθερά στο τραπέζι ή το μπαρ αλλά και περαστά από τους σερβιτόρους, καθώς και ζεστά και κρύα ορεκτικά. Καλό θα είναι οι καλεσμένοι σας να έχουν πάντα την ευκολία να φάνε, όταν το επιθυμούν από κάποιο μπαρ/stand, αλλά και όσοι είναι απορροφημένοι σε μία συζήτηση, να μπορούν να διαλέξουν ένα ορεκτικό από τον σερβιτόρο, που περνάει.

Κάτι ξεχωριστό

Ρωτήστε την εταιρεία catering, αν μπορεί να ενσωματώσει στο μενού της γαμήλιας δεξίωσης, μία παλιά οικογενειακή συνταγή. Οι καλεσμένοι σας, θα απολαύσουν αυτή την προσωπική πινελιά.

Προσωπικές προτιμήσεις

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει στο μενού τα αγαπημένα σας φαγητά. Το να απολαύσετε εσείς οι ίδιοι τη δεξίωση του γάμου σας, είναι ό,τι πιο σημαντικό! Αυτό θα βοηθήσει στο να γίνει και πιο προσωπικό το μενού σας.

Μια εναλλακτική επιλογή

Ρωτήστε ποιες είναι οι διαθέσιμες, διαιτητικές επιλογές. Πολλά ζευγάρια, προσθέτουν στο μενού λευκό κρέας ή και μια χορτοφαγική επιλογή. Δοκιμάστε και αυτό το πιάτο, πριν το βάλετε στο μενού της γαμήλιας δεξίωσης.

Δοκιμάστε τό

Ζητήστε να κάνετε μία δοκιμή. Θα έχετε μία ευκαιρία να δοκιμάσετε τα φαγητά και να δείτε ποια ξεχωρίζουν. Τα περισσότερα catering, δίνουν μια δωρεάν δοκιμή για τη νύφη και το γαμπρό. Αν θέλετε να ακούσετε και άλλες απόψεις, μπορείτε να ρωτήσετε πόσο θα κοστίσει. για να παρευρεθούν στη δοκιμή και οι γονείς ή κάποιοι στενοί σας φίλοι.

Double check

Τέλος, σημειώστε το προτεινόμενο μενού σας, έτσι ώστε να δείτε αν λείπει κάτι ή αν υπάρχει κάτι, που δεν ταιριάζει. Δείξτε τό σε μερικούς έμπιστους φίλους, για να δείτε αν έχουν να σας προτείνουν κάτι. Βρείτε ένα καλό catering και κλείστε το από νωρίς, για να μην αυξηθούν τα έξοδα.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τις 7 Συμβουλές για το μενού της δεξίωσης!