Η Λυδία Μωραϊτίδου Γράφει Για: Σε Μαροκινό Style

4230

Το Μαροκινό στυλ κατακτά όλο και περισσότερο χώρο σε γωνιές του σπιτιού μας.

Τα στοιχεία του είναι boho και δίνουν έναν άλλο αέρα σε κάθε στοιχείο που προστίθεται στη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Σαλόνι

Βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική και είναι μία από τις τρεις μόνο χώρες που έχουν ακτογραμμή κατά μήκος τόσο του Ατλαντικού όσο και της Μεσογείου. Το Μαρόκο αποτελεί συχνά αντικείμενο πλούσιας και ρομαντικής φαντασίας. Η χώρα είναι εξαιρετικά ποικιλόμορφη. Με κάτοικους που είναι Άραβες, Βερμπέρ και πολλούς μετανάστες από την Ευρώπη και την Αφρική.

Σαλόνι

Δεν πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο σχεδιασμός, η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του μαροκινού στυλ είναι τόσο πλούσια. Ζωντανή και εμπνευσμένη. Χαρακτηρίζεται από περίπλοκα γλυπτά, τοξωτές πόρτες και πολύχρωμα υφάσματα. Για όλους αυτούς τους λόγους η μαροκινή διακόσμηση έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Πισίνα

Γεμάτο λαμπερά χρώματα, περίπλοκα γεωμετρικά σχέδια, χνουδωτά χαλιά. Φανάρια και βελούδινα υφάσματα, το μαροκινό στυλ σας εμπνέει να αγκαλιάσετε το τολμηρό και το υπερβολικό. Καλό σας ταξίδι!

Με αφορμή αυτό το υπέροχο στυλ διακόσμησης λοιπόν, η Λυδία Μωραϊτίδου η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ αλλά και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, μας δείχνει εύκολους τρόπους, ώστε να φέρουμε το Μαρόκο στο σπίτι μας. Χωρίς να κάνουμε μεγάλες αλλαγές ή να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Ενώ μας δίνει γενικότερες πληροφορίες για την κουλτούρα αυτού του τόπου.

Λυδία Μωραϊτίδου | Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΑΤΕΙ-Υπεύθυνη Καταστήματος Χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης,

Μαροκινά Στοιχεία

Χρώμα

Αποχρώσεις

Το χρώμα είναι το επίκεντρο της μαροκινής διακόσμησης. Εμπνευστείτε  από τα Μαροκινά τοπία. Αναζητήστε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου από τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο. Το λαμπερό χρυσό και το ασήμι από την άμμο της Σαχάρας και τα πλούσια κόκκινα και πορτοκαλιά από τα αφρικανικά ηλιοβασιλέματα.

Έπιπλα

Έπιπλα

Το Μαροκινό στυλ βασίζεται σε περίτεχνα σφυρήλατα σίδερένια έπιπλα, κρεβάτια με ιδιαίτερα κεφαλάρια. Έπιπλα διακοσμημένα με την τεχνοτροπία Inlay, ξυλόγλυπτα έπιπλα, παραβάν και μεγάλους χαμηλούς καναπέδες.

Πλάτη κρεβατιού

Υφάσματα

Υφάσματα

Υφάσματα βαμβακερά, λινά, μεταξωτά σε πλούσια χρώματα μονόχρωμα ή με σχέδια είναι τα τυπικά της μαροκινή διακόσμησης.

Κρεβατοκάμαρα

Προσθέστε άφθονα μαξιλάρια, αέρινες κουρτίνες, κουβερλί με έντονα μοτίβα και χειροποίητα κιλίμια.

Φωτισμός

Φωτιστικά σε διάφορα μεγέθη

Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο της μαροκινής διακόσμησης. Ο μαροκινός φωτισμός επικεντρώνεται στο χαμηλό φωτισμό που δημιουργείται από μεταλλικά φωτιστικά με χρωματιστά γυαλιά. Ή ασημένια και χρυσά διάτρητα φωτιστικά. Και φυσικά από ένα Μαροκινό σπίτι δεν μπορούν να απουσιάζουν τα φανάρια σε όλα τα μεγέθη.

Δάπεδα – Τοίχοι

Ιδιαίτεροι τοίχοι

Τα δάπεδα και οι τοίχοι στα Μαροκινά σπίτια είναι πλούσια σε χρώματα και ιδιαίτερα μοτίβα.

Τοίχος

Η πιο γνωστή τεχνική είναι η τεχνοτροπία Τάντελακτ η οποία ξεχωρίζει για το αισθητικό της αποτέλεσμα. Η τεχνική Τάντελακτ δημιουργεί επιφάνειες εντελώς αδιάβροχες. Λείες και γυαλιστερές με τη χρήση αποκλειστικά και μόνο φυσικών υλικών. Το επίχρισμα μπορεί να χρωματιστεί αναμιγνύοντας χρώμα σε σκόνη πριν την εφαρμογή του.

Δάπεδο κουζίνα

Ένα άλλο υλικό που χρησιμοποιείται είναι το κεραμικό πλακάκι. Το πλακάκι εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα που χαρίζει στον χώρο… δίνει και μια αίσθηση δροσιάς που είναι πολύ ευπρόσδεκτη τις ζεστές μέρες.

Καθρέφτες

Καθρέφτες

Οι καθρέφτες ενισχύουν την ατμόσφαιρα ενός μαροκινού εσωτερικού. Αντανακλώντας ελαφρώς το φως και διακοσμώντας τους τοίχους. Αναζητήστε καθρέφτες με ιδιαίτερα σκαλίσματα και σχήματα.

Φυτά

Χαμηλά τραπεζάκια

Τοποθετημένα σε μεγάλες, πολύχρωμες γλάστρες ή ψάθινα καλάθια, τα φυτά εσωτερικού χώρου συμβάλλουν και αυτά στη δημιουργία μιας αισθητικής όασης.

Διακοσμητικά

Διακοσμητικά

Κεραμικά βάζα σε διάφορα μεγέθη, μεταλλικοί δίσκοι είτε πάνω στο τραπέζι είτε σαν διακοσμητικοί στους τοίχους. Πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι, κεριά, υφασμάτινα διακοσμητικά τοίχου και ψάθινα καλάθια συνθέτουν τη μαροκινή διακόσμηση.

Ποτήρια
Πουφ

Αρωματικά

Αρωματικά

Τα σωστά αρώματα μπορούν να συνδέσουν άμεσα το μυαλό με τα μαροκινά παζάρια. Μπορούν να δώσουν στο νέο μαροκινό στυλ σας την τέλεια πινελιά. Επιλέξτε αρωματικά κεριά πλούσια σε μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, σαφράν ή άλλα εξωτικά μπαχαρικά.

Μαροκινή διακόσμηση
Μαξιλάρια

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη φαντασία για να βρείτε τα μαροκινά στοιχεία που ταιριάζουν καλύτερα στο σπίτι σας.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το: Η Λυδία Μωραϊτίδου Γράφει Τips Για Να Ανανεώσουμε Την Κρεβατοκάμαρα