Ο Παραδοσιακός Γάμος Της Βαλεντίνας Νικολάου Και Του Γιώργου Αναγιωτού Στην Κύπρο

15758

Ο γάμος της Βαλεντίνας και του Γιώργου στην Κύπρο, αποτέλεσε το απόλυτο event του Καλοκαιριού για τη Μεγαλόνησο.

Το ogamosmas.gr επικοινώνησε με την γνωστή παρουσιάστρια, η οποία μοιράστηκε μαζί μας τις λεπτομέρειες του γάμου της. Με πολλή αγάπη δημιουργήσαμε στο ζευγάρι το ολόδικό τους αφιέρωμα γάμου, το οποίο θα κλέψει τις εντυπώσεις σας. Είμαστε βέβαιες!

Μία ξεχωριστή ημέρα

Στις 7 Ιουλίου 2018, το Κίτι της Λάρνακας φιλοξένησε έναν υπέροχο παραδοσιακό γάμο. Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Αναγιωτός και η πανέμορφη δημοσιογράφος και θεατρολόγος Βαλεντίνα Νικολάου, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Ο Ι.Ν. Παναγίας Αγγελόκτιστης πλημμύρισε από εκλεκτούς καλεσμένους, σε ένα ξεχωριστό κλίμα παράδοσης και αίγλης.

Το ζευγάρι πάντρεψαν 8 κουμπάροι, στενοί φίλοι του γαμπρού και της νύφης αντίστοιχα. Οι φίλοι του Γιώργου: Θεοχάρους, Κασκαούνιας, Δημητρίου και Σωκράτους μαζί με τις φίλες της Βαλεντίνας: Ζαφείρη, Στεργίδου, Μάρκου και Νικολάου, ήταν οι μάρτυρες του ιερού μυστηρίου.

Η γνωριμία τους ξεκινά το 2012. Όταν η Βαλάντω επισκέφτηκε κάποιους φίλους της στα γυρίσματα μίας σειράς, συνάντησε τον Γιώργο και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Το ζευγάρι έζησε μία υπέροχη σχέση με έντονα συναισθήματα, η οποία επισφραγίστηκε από την πρόταση γάμου. Ο Γιώργος, την ημέρα των γενεθλίων της Βαλεντίνας, μπροστά σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς, την ζήτησε σε γάμο! Το δαχτυλίδι βρισκόταν επάνω στην τούρτα και η Βαλεντίνα δεν μπόρεσε να αρνηθεί.

Ένας γάμος γεμάτος παράδοση και ομορφιά

Η οργάνωση του γάμου τους, ήταν αναμφίβολα το σημείο που αγαπήσαμε. Η Βαλάντω Ευστρατίου για μία ακόμα φορά έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, δημιουργώντας άρτιες εικόνες με την υπογραφή της Κυπριακής παράδοσης.

Η Κύπρια διοργανώτρια, εμπνεύστηκε από τα τοπικά έθιμα, χρησιμοποιώντας ελιά και σιτάρι. Η ελιά συμβολίζει την ειρήνη και τα δεσμά του ζευγαριού, επομένως, ο συμβολισμός τους άρμοζε απόλυτα την ημέρα εκείνη. Ο στολισμός της εκκλησίας απέπνεε μία ιδιαίτερη απλότητα και ταυτόχρονα αίγλη, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις των καλεσμένων. Η ανθοδέσμη, κινήθηκε σε παρόμοιο ύφος με σιτάρι και ελιά, όπως άλλωστε και όλος ο υπόλοιπος στολισμός. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο menu , με επιρροές από την παραδοσιακή Κυπριακή γαστρονομία.

Η Βαλεντίνα φόρεσε 3 διαφορετικά νυφικά καθ΄όλη τη διάρκεια του γάμου. Το κύριο  νυφικό της, ράφτηκε αποκλειστικά για εκείνη από τον σχεδιαστή Στέλιο Φ. Στυλιανού. Κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού χορού στη δεξίωση, φόρεσε παραδοσιακή Κυπριακή νυφική στολή, ενώ αργότερα προτίμησε ένα νυφικό φόρεμα από την Βαλάντω Ευστρατίου.

Ο Γιώργος, προτίμησε παραδοσιακή κυπριακή φορεσιά, ενώ αργότερα επέλεξε ένα λινό παντελόνι το οποίο συνδύασε με ένα εξαιρετικό πουκάμισο. Επίσης, με παραδοσιακές φορεσιές ντύθηκαν και οι κουμπάροι του ζευγαριού. Το μακιγιάζ της Βαλεντίνας, επιμελήθηκε η Βάσια Φαντούση, ενώ το χτένισμά της φρόντισε ο Πέτρος Μακιάτος.

Η δεξίωση του γάμου πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Αγγελόκτιστη, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας του γνωστού τραγουδιστή Μιχάλη Τερλικκά.

Ρίχνοντας μία κλεφτή ματιά στον περασμένο Ιούλιο

Η Βαλεντίνα, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, ήθελε να γνωρίσει την παράδοση μέσα από τον γάμο της και τα κατάφερε. Αγαπά τα κυπριακά έθιμα και τη συγκίνησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να τα βιώσει.

Ο γάμος με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, έκλεψε τις καρδιές όλων. Το ζευγάρι έλαμπε από ευτυχία και όλα ήταν μοναδικά φτιαγμένα και οργανωμένα. Το ταξίδι του μέλιτος διήρκεσε 2 εβδομάδες. Η Βαλεντίνα και ο Γιώργος έκαναν τον γύρο των νησιών του Αιγαίου, περνώντας υπέροχες στιγμές γεμάτες ευτυχία και χαλάρωση.

Τα ομορφότερα κλικ του μυστηρίου

Το Studio Art CinematographersCy, η εκπληκτική ομάδα που εξειδικεύεται στη φωτογραφία γάμου, εξασφάλισε την γαμήλια φωτογράφιση κι εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από τα ομορφότερα κλικ.

The Wedding Professionals:

Photography – Art CinematographersCy
Wedding Creator – Βαλάντω Ευστρατίου
Wedding Dresses –  Στέλιος Φ.Στυλιανού , Βαλάντω Ευστρατίου
Venue – Κτήμα Αγγελόκτιστη

Real Weddings

Mπορείτε να δείτε τον Κυπριακό γάμο της Μαρίας και του Παναγιώτη, τον Κρητικό γάμο της Εύης και του Μιχαήλ, το ξεχωριστό ραντεβού της Αλεξάνδρας και του Δημήτρη.

Το δικό σου αφιέρωμα γάμου

Εάν επιθυμείς να μοιραστείς με τις αναγνώστριές μας την ομορφότερη ημέρα της ζωής σου, επικοινώνησε με την συντακτική μας ομάδα.

E-mail: info@ogamosmas.gr | Facebook Profile: Mairy Papadopoulou | Facebook Page: ogamosmas.gr