Παιδικά Snacks: Γεύσεις Στις Οποίες Οι Μικροί Μπόμπιρες Δεν Θα Αντισταθούν!

1000

Τα παιδικά snacks είναι ένα κεφάλαιο που απασχολεί κάθε μητέρα. Το στοίχημα να εντάξεις υγιεινές γεύσεις στα snacks των παιδιών σου είναι μεγάλο. Εμείς, λοιπόν, σήμερα σου δείχνουμε τρόπους με τους οποίους οι μικροί μας φίλοι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε υγιεινές γεύσεις!

Φρούτα αντί για ζαχαρωτά!

Τα φρούτα πρέπει να αποτελούν βασική διατροφική συνήθεια για όλους και κυρίως για τα παιδιά. Βέβαια, τις περισσότερες φορές οι μικροί μας φίλοι αρνούνται πεισματικά να φάνε φρούτα, προτιμώντας κάποιο ζαχαρωτό.

Η εικόνα, για ένα παιδί διαδραματίζει τεράστιο ρόλο. Επομένως, φρόντισε να παρουσιάσεις τα φρούτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να τους αντισταθεί. Κόψε ωραία σχήματα και πρόσθεσε υλικά που θα τα απογειώσουν. Λίγο ταχίνι, ή λίγο μέλι, μπορούν να κάνουν τα φρούτα πιο ελκυστικά. Ακόμα, μπορείς να προσθέσεις ελάχιστη τρούφα ή τριμμένο μπισκότο.

Φρούτα, παρουσιασμένα με όμορφο τρόπο ως παιδικό snack

Κεφάλαιο Λαχανικά: Δραστικές λύσεις

Τα λαχανικά είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος των παιδιών καθώς τα αντιπαθούν. Εάν όμως τους παρουσιάσεις ως ένα ιδιαίτερα ελκυστικό γεύμα, τότε σίγουρα θα τα προτιμήσουν. Ετοίμασε mini μπριός με σος από γιαούρτι και λαχανικά. Πρόσθεσε λίγα μυρωδικά και να είσαι βέβαιη ότι δεν θα μείνει τίποτα.

Σε περίπτωση που δεν αγαπάς το γιαούρτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρμένικη πίτα και να φτιάξεις μία σος από λαχανικά. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις λίγο κασέρι, κομμένο σε όμορφα σχήματα.

Μπριός με λαχανικά
Mini sandwich από λαχανικά

Μακαρονοσαλάτες: Όλη η μεσόγειος σε μία μπουκιά

Το καλοκαίρι το παιδιά έχουν άπλετο χρόνο να παίξουν και όπως είναι φυσικό, η όρεξη ανοίγει. Απέφυγε τις κλασσικές λύσεις και προτίμησε κάτι εξίσου εύκολο, αλλά ακόμα περισσότερες υγιεινές. Οι μακαρονοσαλάτες, θεωρούνται μία υπέροχη λύση για το καλοκαίρι και εμείς σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Αγόρασε μακαρόνια με όμορφο σχήμα (π.χ. κοχύλια). Πρόσθεσε λαχανικά εποχής και φυσικά ελαιόλαδο. Βάλε την σαλάτα στο ψυγείο και πολύ γρήγορα θα έχεις εξασφαλισμένα τα απογευματινά του παιδιού σου για τις επόμενες ημέρες. Οι συνταγές για μακαρονοσαλάτες είναι πολλές, επομένως σίγουρα θα βρεις αυτήν που θα σου αρέσει.

Μακαρονοσαλάτα με λαχανικά

Σπιτικά ροφήματα και χυμοί

Τα παιδιά αγαπούν τους χυμούς και τα αναψυκτικά. Βέβαια, κυρίως τα αναψυκτικά αποτελούν μία ιδιαίτερα ανθυγιεινή συνήθεια, η οποία υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί. Προτίμησε τους σπιτικούς χυμούς. Φτιάξε μία γρήγορη και δροσιστική λεμονάδα. Ακόμα, μπορείς να δημιουργήσεις νόστιμα smoothies από φρούτα και γάλα.

Όσον αφορά τον χειμώνα μη σε ανησυχεί, καθώς έχεις να επιλέξεις μέσα από μία τεράστια γκάμα φρέσκου τσαγιού, το οποίο μπορείς να βράσεις και να συνοδεύσεις με μέλι και κανέλα.

Σπιτικοί Χυμοί

Homemade μπάρες δημητριακών

Το πρωινό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεύμα κυρίως όσον αφορά στα παιδιά. Λόγω έλλειψης χρόνου των γονιών, συνήθως το πρωινό από το σχολείο αγοράζεται από κάποιον φούρνο.

Εμείς σου προτείνουμε να δημιουργήσεις το απόλυτο πρωινό για τα παιδιά σου. Φτιάξε μπάρες δημητριακών χρησιμοποιώντας δημητριακά της αρεσκείας σου. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις μέλι και φρέσκα φρούτα.

Μπάρες δημητριακών (do it yourself)

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και:

  1. Party Γεννεθλίων: 1 year old!
  2. Παιδική Προίκα (Εν οίκω)
  3. Οικονομικά Ρούχα Βάπτισης (Extan Bebe)