Πώς να οργανώσετε τον χώρο σε ένα μικρό διαμέρισμα

2333

Άλλοι άνθρωποι προτιμούν ευρύχωρα σπίτια με πολλά δωμάτια, ενώ κάποιοι άλλοι λατρεύουν τα μικρά διαμερίσματα, που είναι cozy και βολικά.

Κάθε επιλογή έχει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά της, αλλά αν το δικό σας διαμέρισμα είναι μικρό και κατά συνέπεια οικονομικότερο αλλά και πιο εύκολο στην καθαριότητα, ίσως χρειαστείτε μερικά tips, για να οργανώσετε καλύτερα τους χώρους σας.

Όταν υπάρχει προθυμία και καλή διάθεση, ακόμη και σε ένα μικρό στούντιο, μπορείτε με τη σωστή διακόσμηση, να έχετε και τον χώρο, που θέλετε για να κινείστε άνετα, αλλά και το στιλ και την κομψότητα, που πάντα ονειρευόσασταν. Συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε, πώς μπορείτε να οργανώσετε τον χώρο, σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Η Κουζίνα

Σε ένα μικρό διαμέρισμα, αν και η κουζίνα κατά πάσα πιθανότητα είναι επίσης μικρή, μπορεί να έχει όλα όσα, χρειάζεστε καθημερινά. Χρησιμοποιήστε πολλά, κάθετα ντουλάπια, έτσι ώστε να αποθηκεύετε ό,τι χρειάζεστε χωρίς ο χώρος σας, να φαίνεται στενός και άβολος. Μαγειρεύετε καθημερινά, επομένως θέλετε να μπορείτε να κινείστε άνετα μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Ένα καλό trick είναι να κρεμάσετε τα μαγειρικά σκεύη, που χρησιμοποιείτε συχνότερα, τόσο για ευκολία, όσο και για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου.

Η Τραπεζαρία

Σε ένα στούντιο, δύσκολα συναντάμε ξεχωριστό δωμάτιο σαν τραπεζαρία. Μπορείτε απλά να τοποθετήσετε στο χώρο ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι ένα μεσαίου μεγέθους τραπέζι, το οποίο θα χρησιμεύει στην καθημερινότητα για τη ώρα του φαγητού. Παράλληλα, επειδή ακριβώς θα βρίσκεται και κοντά στο σαλόνι, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, όταν προσκαλείτε κόσμο στο σπίτι, ώστε να μην στριμώχνονται όλοι στον καναπέ.

Το Σαλόνι

Δεν υπάρχει διαμέρισμα, στούντιο ή γκαρσονιέρα χωρίς έστω και ένα μικρό σαλονάκι. Επιλέξτε έναν άνετο καναπέ (αν μιλάμε για στούντιο, μία καλή επιλογή είναι και ο καναπές-κρεβάτι) και ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με κεριά, κορνίζες ή άλλα προσωπικά σας αντικείμενα. Τα πουφ είναι μία καλή προσθήκη στον χώρο, αφού μπορείτε πολύ εύκολα να τα μετακινείτε, ενώ δίνουν και μία μοντέρνα πινελιά στο χώρο. Αντί για βιβλιοθήκη, τοποθετήστε ράφια στον τοίχο. Πιάνουν λιγότερο χώρο και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε.

Το Μπάνιο

Σε ένα μικρό διαμέρισμα με μικρό μπάνιο, συναντάμε συχνότερα ντουζιέρα αντί για μπανιέρα.

Και πάλι μία ραφιέρα θα σας σώσει, αφού μπορείτε να τοποθετείτε πάνω τα προϊόντα περιποίησης, που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Τι θα λέγατε και για έναν καθρέφτη; που ανοίγει και έχει αποθηκευτικό χώρο;

Το Υπνοδωμάτιο

Όσο μικρό και αν είναι το υπνοδωμάτιο, πρέπει να είναι άνετο και ωραία διακοσμημένο, καθώς είναι το δωμάτιο εκείνο, στο οποίο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας. Ένα διπλό κρεβάτι με ένα κεφαλάρι και κάποιους αποθηκευτικούς χώρους, είναι απαραίτητα. Αν υπάρχει χώρος, τοποθετήστε και ένα μικρό γραφείο, πάνω από το οποίο μπορείτε να βάλετε έναν καθρέφτη. Έτσι, θα το χρησιμοποιείτε τόσο σαν γραφείο, ενώ θα μπορείτε να βάζετε πάνω τα νεσεσέρ σας και να βάφεστε, όταν δεν έχετε κάποια δουλειά στο λάπτοπ. Δύο σε ένα!

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το Πώς να οργανώσετε τον χώρο σε ένα μικρό διαμέρισμα!