Άννα Μαρία Μαζαράκη: Μία Γυναίκα Γεμάτη Πάθος Για Τη Ζωή, Δημιουργεί Υπέροχα Κοσμήματα

4149

Το όνομά της έχει ταυτιστεί με χιλιάδες υπέροχα κοσμήματα, για κάθε γυναίκα που αγαπά τον εαυτό της!

Άννα Μαρία Μαζαράκη

Πέραν από μία επιτυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο της δημιουργίας κοσμημάτων είναι και μία δυναμική παρουσία, γεμάτη ζωή, που εργάζεται με πάθος για χάρη των γυναικών, τις οποίες αγαπά και θαυμάζει.

Επικοινωνήσαμε μαζί της και χρειάστηκαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα ώστε να αντιληφθούμε πως πρόκειται για μία γυναίκα γεμάτη χιούμορ και αγάπη για τη ζωή. Όπως μας τόνισε, το multi – tasking πρόγραμμα μίας μητέρας – συζύγου – εργαζόμενης γυναίκας, μας καθιστά όλες μοναδικές και ιδιαίτερες.

Κάπως έτσι, ξεκίνησε μία πολύ ξεχωριστή συνέντευξη, στην οποία η Άννα-Μαρία Μαζαράκη, μας ξεδίπλωσε όλα τα μυστικά γύρω από τον λατρεμένο κόσμο των κοσμημάτων.

– Η δουλειά σας απαιτεί διαρκή έμπνευση και επαφή με το εκπλεπτυσμένο. Εσείς, τι θεωρείτε εκλεπτυσμένο και καλόγουστο;

“Η κοπέλα που περπατά με τους ώμους πίσω και σε κοιτά στα μάτια είναι απόλυτα εκλεπτυσμένη. Όλοι, αν το παρατηρήσουμε, εντυπωσιαζόμαστε από ανθρώπους που κινούνται με αέρα και θετική αύρα. Σίγουρα, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε το ποιοι είμαστε, αλλά πάνω από κάθε αξεσουάρ είναι ο αέρας μας”.

Συλλογή κοσμημάτων | Anna-Maria Mazaraki

 Οι γυναίκες αγαπούν τα ρούχα σε απλές γραμμές και χρώματα, ώστε να λειτουργούν ως καμβάς για τα κοσμήματά τους. Εσείς, ποια θεωρείτε ότι είναι τα ιδανικά κοσμήματα για την καθημερινότητα μίας γυναίκας;

“Ο σκοπός κάθε γυναίκας όταν επιλέγει ένα κόσμημα, πρέπει να είναι, πάνω απ’ όλα, το να την εκφράζει. Το κόσμημα, δείχνει ένα κομμάτι του εαυτού μας και πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστές. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε, για να ξεχωρίζουμε. Η κάθε γυναίκα είναι εντελώς διαφορετική και πολύ γοητευτική, αρκεί να είναι ο εαυτός της και να φορά αξεσουάρ και κοσμήματα με τα οποία νιώθει άνετα. Άλλωστε, αν το καλοσκεφτούμε, δεν ντυνόμαστε για τους ξένους, αλλά για εμάς τις ίδιες και τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν”.

-Ποια Ελληνίδα αγαπάτε για το στυλ της;

 “Η Ελληνίδα έχει φοβερή αισθητική. Δεν θα σου πω ένα συγκεκριμένο όνομα, επειδή πιστεύω πως όπου και να βρεθείς στην Ελλάδα, θα συναντήσεις γυναίκες με υπέροχη αισθητική. Έχουμε στυλ και αυτό μας οδηγεί στο να δημιουργούμε πολύ όμορφες εικόνες! Ταξιδεύω πολύ και αυτό που έχω διαπιστώσει όσον αφορά στο εξωτερικό είναι πως οι στιλάτες γυναίκες, περιορίζονται στο να κυκλοφορούν στα κέντρα των τεράστιων πόλεων. Οι Ελληνίδες, μας χαρίζουν υπέροχες εικόνες και στυλ, όπου κι αν βρεθούν”.

Συλλογή αξεσουάρ | Anna-Maria Mazaraki

-Πλέον, ιστότοποι όπως το Pinterest, αποτελούν την απόλυτη πηγή έμπνευσης και styling πολλών γυναικών. Θεωρείτε ότι είναι ασφαλής πηγή, ή αλλοιώνει την έννοια της μόδας και του style;

“Πριν από το Pinterest, υπήρχαν τα περιοδικά μόδας και οι εκπομπές styling που αποτελούσαν top τάση. Γενικά, θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθείς την εκάστοτε μόδα, μόνο εάν σε εκφράζει. Φυσικά και μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα style. Κανείς δεν θα σου απαγορεύσει να μπεις σε ένα δοκιμαστήριο και να πειραματιστείς φορώντας διάφορα ρούχα ή αξεσουάρ. Το θέμα είναι να νιώθεις άνετα με αυτά που φοράς. Είμαστε όλες ξεχωριστές. Μπορούμε να δοκιμάζουμε και να αναδιαμορφώνουμε το style μας, όμως, δεν χρειάζεται να κοπιάρουμε. Δεν το έχουμε ανάγκη”.

Συλλογή αξεσουάρ | Anna-Maria Mazaraki

-Τα Do It Yourself κοσμήματα, είναι μία τάση που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Τι γνώμη έχετε γι΄ αυτή την πρόταση;

“Τρελαίνομαι για DIY κοσμήματα! Άλλωστε, έτσι ξεκίνησα κι εγώ. Έφτιαχνα κοσμήματα με τις φίλες μου και στην πορεία εξελίχθηκα. Πρέπει να ξέρετε, πως οι Ελληνίδες, έχουν στο DNA τους αυτή την αγάπη για τα κοσμήματα. Στολίζονται εδώ και 2.500 χρόνια. Πέραν αυτού όμως, είναι πολύ δημιουργικό, το να φαντάζεσαι ένα κόσμημα και να το δημιουργείς!”.

Συλλογή Κοσμημάτων | Anna-Maria Mazaraki

-H μόδα εναλλάσσεται διαρκώς. Τα κοσμήματα, ακολουθούν την τάση των ρούχων. Παρ’ όλα αυτά θεωρείτε πως υπάρχουν all time classic προτάσεις;

“Θα μπορούσα να σου πω πως τα μαργαριτάρια είναι μία τέτοια επιλογή. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Γενικά, επιμένω στην άποψη πως κάθε γυναίκα πρέπει να φορά αυτό που της αρέσει. Παρ’ όλα αυτά, φυσικά και υπάρχουν κάποιες τάσεις που επικρατούν.

Συλλογή κοσμημάτων | Anna-Maria Mazaraki

H πρώτη best – selling τάση για εμάς είναι τα κρεμαστά με την πολύ λεπτή αλυσίδα, που σχεδόν δεν φαίνεται και κάτι μικρό και διακριτικό να κρέμεται από το λακκάκι του λαιμού. Είναι μία αγαπημένη επιλογή όλων των γυναικών. Επίσης, φέτος, έχουν κυριαρχήσει οι πιο χοντρές, πλεγμένες αλυσίδες που δημιουργούν κολιέ με 3 σειρές.

Οι κρίκοι θεωρώ πως είναι μία κλασική επιλογή που πάντοτε αναδεικνύουν την θηλυκότητα της γυναίκας. Τέλος, θεωρώ πως φέτος, είναι λατρεμένα τα κοσμήματα – φλουριά σε εντυπωσιακά σχέδια. Το κίτρινο – χρυσό τα απογειώνει!  Μην ξεχνάμε, πως κάθε Καλοκαίρι, το ιδανικό αξεσουάρ είναι το βραχιόλι στο πόδι”.

Συλλογή κοσμημάτων | Anna-Maria Mazaraki

-Ποια κοσμήματα αγαπάτε να φοράτε;

“Ντρέπομαι που θα το πω, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να αγαπήσω κάποιο κόσμημα. Ο χρόνος μου αφιερώνεται στο να επιλέγω κοσμήματα για τους ανθρώπους που αγαπώ και όλες τις γυναίκες που μου κάνουν την τιμή και προτιμούν τα κοσμήματά μου. Αυτή τη στιγμή, φοράω 7 διαφορετικά βραχιόλια. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν (γέλια)!”.

Συλλογή Κοσμημάτων | Anna-Maria Mazaraki

Συμπέρασμα

Η Άννα-Μαρία Μαζαράκη μέσα από μία φράση της μας έδωσε όλο το feeling της συνέντευξης. Η ομορφιά, λοιπόν, πηγάζει από μέσα μας και τα κοσμήματα είναι τα μικρά “διαμάντια”, που προσθέτουν τις πινελιές λάμψης που χρειαζόμαστε. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ. Αγαπήστε τον εαυτό σας, χαρίστε του κοσμήματα και κάντε τον να νιώσει πιο όμορφος από ποτέ. 

Ευχαριστούμε την Άννα-Μαρία Μαζαράκη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε. 

Μπορείτε ακόμη, να διαβάσετε το πώς αντιλαμβάνεται τη μόδα η founder της Madame Shou Shou, Ελίνα Κροδαλή.