Γνωρίστε τα πεθερικά

2586

Γνωρίζοντας καλά πόσο πολύ «δεμένες» είναι οι Ελληνίδες μητέρες με τους γιους τους, έχετε δίκαιο να φοβάστε.

Όμως, όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους και στην περίπτωση αυτή, η λύση είναι να φερθείτε έξυπνα και να αποφύγετε τις κακοτοπιές, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα διάφορα τρικ που θα κάνουν την πεθερά σας να σας λατρέψει. Ξεκινάμε!

Αποφύγετε τις κακοτοπιές

Καταρχήν μην προσπαθήσετε να συναγωνιστείτε την πεθερά σας στη μαγειρική ούτε στην αγάπη που τρέφει για το γιο της. Και στις δύο περιπτώσεις θα βγείτε χαμένη, οπότε καλό είναι να μην το επιχειρήσετε. Επίσης, επειδή, όλες οι μητέρες φοβούνται κατά βάθος ότι μια «έξυπνη» κοπέλα θα τυλίξει τον γιο τους και θα τον σέρνει από τη μύτη για την υπόλοιπη ζωή του, φροντίστε από την αρχή να διώξετε τους φόβους της, δίνοντάς της την εντύπωση ότι δεν έχετε προσκολληθεί πάνω στο γιο της, πράγμα που θα εκτιμήσει σίγουρα.

Αν είστε έγκυος -πριν τον γάμο- και η κατάστασή σας δε γίνεται ακόμα αντιληπτή, καλό είναι να μην το αποκαλύψετε στη μέλλουσα πεθερά σας. Μπορεί να είναι παλαιών αρχών και κάτι τέτοιο να τη στεναχωρήσει, ακόμα και αν εξωτερικά δείχνει μοντέρνα. Άλλωστε έχετε όλο τον χρόνο μετά το γάμο να της πείτε το ευχάριστο νέο, ώστε να χαρεί κι αυτή με την ιδέα ότι θα γίνει γιαγιά.

Οι μητέρες μιας κάποιας ηλικίας -που έχουν αναθρέψει ένα ή περισσότερα παιδιά- έχουν αναπτύξει γερό ένστικτο και υπάρχει κίνδυνος να σας καταλάβουν αν προσπαθήσετε να υποδυθείτε κάποιο ρόλο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να μην αποκαλύψετε πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή σας, που θα μπορούσαν να γυρίσουν μπούμερανγκ, όπως είναι για παράδειγμα ένα πλούσιο παρελθόν με πολλούς συντρόφους ή ένας προηγούμενος γάμος.

Μερικά έξυπνα τρικ είναι:

1. Επιλέξτε ουδέτερο έδαφος

Αν περνά από το χέρι σας προτιμήστε η πρώτη συνάντηση με τα πεθερικά να μη γίνει στο δικό τους σπίτι αλλά στο δικό σας ώστε, όπως λένε στην ποδοσφαιρική ορολογία, να παίξετε μπάλα εντός έδρας. Αν αυτό δεν μπορεί να συμβεί προτιμήστε το ουδέτερο έδαφος που προσφέρει ένα πολυτελές εστιατόριο ή μια οικογενειακή ταβέρνα  και διαλέξτε το κατάλληλο μέρος, αφού προηγουμένως ενημερωθείτε για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των πεθερικών σας. Αν το μενού τους αρέσει, η βραδιά θα κυλήσει πιο ομαλά, καθώς όλοι θα έχουν καλύτερη διάθεση.

2. «Σπάστε» τον πάγο

Είναι απολύτως φυσικό να πλανιέται μια αμηχανία στην ατμόσφαιρα την πρώτη φορά που θα συναντηθείτε με τους γονείς του αγαπημένου σας. Για να ζεστάνετε το κλίμα διηγηθείτε με τον δικό σας γλαφυρό τρόπο τη γνωριμία σας με το γιο τους και το πώς τον ερωτευτήκατε. Οι ανθρώπινες ιστορίες, ιδίως όταν τις διηγούμαστε με χιούμορ έχουν την ικανότητα να σπάνε τον πάγο σε χρόνο ρεκόρ.

3. Κολακέψτε την πεθερά

Η πεθερά σας είναι πιθανό να σας αντιμετωπίσει ανταγωνιστικά αφού επιχειρείτε να «κλέψετε» την καρδιά του κανακάρη της. Τονώστε της το ηθικό λέγοντάς της πόσο όμορφη ή νέα δείχνει ή πόσο σικ είναι τα ρούχα της και τα αξεσουάρ με τα οποία τα έχει συνδυάσει. Ωστόσο, αποφύγετε να το παρατραβήξετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανούν ψεύτικες οι δηλώσεις σας. Αν η συνάντηση γίνεται στο σπίτι των πεθερικών και έχει μαγειρέψει η ίδια, παινέψτε τις μαγειρικές της ικανότητες και μην παραλείψετε να ζητήσετε τη συνταγή για το «πιάτο» που σας άρεσε περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε την εκτίμησή της για πάντα!

4. Δώστε την εντύπωση κοριτσιού με αρχές

Για να το πετύχετε αυτό μιλήστε με αγάπη για τους γονείς σας και περάστε έτσι το μήνυμα ότι τους αγαπάτε, τους σέβεστε και κυρίως πως τους χρωστάτε τα πάντα. Τα πεθερικά σας είναι κι αυτά γονείς και αναμφίβολα θα το εκτιμήσουν.

5. Αποφύγετε τις υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης

Μην αγκαλιάζετε και μη φιλάτε συνεχώς τον αγαπημένο σας. Δείξτε με τον τρόπο σας πόσο τον αγαπάτε αλλά αφήστε κατά μέρος τα «σιρόπια» που μπορεί αφενός να φέρουν σε αμήχανη θέση τους γονείς του ή και τον ίδιο, ειδικά αν έχει ανατραφεί από σεμνότυφους γονείς.

6. Μη φανείτε ακατάδεκτη

Ειδικά στο φαγητό, είναι σημαντικό να μη φανείτε δύσκολη, μίζερη και ακατάδεκτη. Δοκιμάστε από όλα και παινέψτε τον σεφ του εστιατορίου ή την πεθερά-μαγείρισσα αλλά μη δώσετε και την εντύπωση της λαίμαργης. Αν συμβεί αυτό είναι πιθανό η πεθερά σας να σας κακολογήσει πίσω από την πλάτη σας. Φανείτε συντηρητική με το ποτό. Πιείτε με μέτρο και ανταλλάξτε ευχές.

Μην ξεχάσεις να δεις και τους 9 τρόπους φροντίδας μιας σχέσης!