Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για: Coffee table για όλα τα στυλ

2467

Βρίσκεται στο επίκεντρο του καθιστικού σας με όλα τα πράγματα να περιστρέφονται γύρω του. Δικαίως το έχει πάρει πάνω του.

Πολλοί από εσάς δείχνετε περισσότερο ενδιαφέρον στα καθίσματα, με τους καναπέδες και τις πολυθρόνες να κερδίζουν αρχικά έδαφος μέσα στο δωμάτιο, καθώς οι διαστάσεις τους, τα υφάσματά τους και η εργονομία τους είναι καθοριστικά για την άνεση και τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Αλλά το τραπέζι είναι εκείνο που θέτει τελικά τα «μεγαλύτερα» ερωτηματικά. Μικρό ή μεγάλο; Στρογγυλό, τετράγωνο ή ορθογώνιο; Ψηλό ή χαμηλό; Και οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες, καθώς οι αγορές των υπόλοιπων αντικειμένων συχνά έχουν ήδη γίνει. Κατά συνέπεια, το τραπέζι έρχεται για να «δέσει» γύρω του όλα τα αντικείμενα του δωματίου.

Η Λυδία Μωραϊτίδου, λοιπόν, η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, μας δίνει Coffee table επιλογές, για όλα τα στυλ. Η ίδια, γράφοντας στο ogamosmas.gr, επισημαίνει.

“Η επιλογή και ο σχεδιασμός ενός coffee table είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Συνήθως, το coffee table αποτελεί ένα κεντρικό κομμάτι στο σαλόνι, το οποίο μπορεί να  χρησιμεύει σε πολλές και διαφορετικές λειτουργίες. Ίσως, λοιπόν, πρόκειται για  ένα σημείο στο οποίο θα ακουμπήσετε τον καφέ ή το κρασί σας, θα απολαύσετε την αγαπημένη σας pizza, ή αλλιώς, το ιδανικό σημείο στο οποίο θα θέσετε σε εξέχουσα θέση, τα αγαπημένα σας βιβλία.

Παρακάτω, παραθέτουμε τα διάφορα είδη coffee table, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας.

1.Για ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, ένα ταμπουρέ είναι μια τέλεια λύση. Οι μαλακές άκρες του κρατούν τα παιδιά μακριά από τις γωνίες, ενώ εξακολουθεί να φαίνεται τόσο κομψό όσο ένα κλασσικό coffee table.

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δίσκο με διάφορα διακοσμητικά και να τα μετακινήσετε όταν χρειαστεί. (Μια καλή ευκαιρία να βγάλετε τους όμορφους δίσκους σας από ντουλάπια που τους έχετε κρύψει!).

2.Για εκείνους που θέλουν να κάνουν μία τολμηρή επιλογή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα coffee table από μάρμαρο και χρυσό. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα μοντέρνο και glamorous σαλόνι  ενώ το coffee table, θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις.

3.Ένα coffee table που θυμίζει την δεκαετία του ’50 και του ’60 είναι μια ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν να προσθέσουν  μια μικρή retro αίσθηση στο σαλόνι τους.

4.Ένα μοντέρνο ακριλικό coffee table είναι  ιδανική για όσους αγαπούν τις καθαρές και απαλές γραμμές.

Είναι λειτουργικό και εύκολο στην καθαριότητα. Η διάφανη όψη του δίνει μια ευάερη και αέρινη αίσθηση.

5.Η κλασική τάση εκφράζεται μοναδικά μέσα από τα coffee table που ως βασικό τους χαρακτηριστικό έχουν την καλαισθησία και την πολυτέλεια.

Τα coffee table που ανήκουν στην σφαίρα του κλασικού, είναι γνωστά για τα περίτεχνα σκαλίσματα και για το παιχνίδισμα με τα νερά του ξύλου και τα μαρκεντερί”.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το σπίτι με το πιο υπέροχο interior design στην πόλη!