Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για: Διακόσμηση σε μπλε και άσπρο

3505

Λίγοι συνδυασμοί χρωμάτων, μπορούν να συναγωνιστούν το διαχρονικό μπλε και άσπρο.

Η κλασική παλέτα, έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου και της ιστορίας της διακόσμησης – από την Κινέζικη πορσελάνη μέχρι την Delftware.

Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί σχεδιαστές  εδώ και πολλά χρόνια είναι ορκισμένοι στην διακόσμηση με μπλε και άσπρο.

Η Λυδία Μωραϊτίδου, λοιπόν, η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, μας μιλά για τη διακόσμηση σε μπλε και άσπρο. Η ίδια, γράφοντας στο ogamosmas.gr, επισημαίνει:

“Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι πάντα φρέσκος, φαίνεται αβίαστα κομψός και είναι ευπροσάρμοστος, καθώς συμπληρώνει σχεδόν οποιοδήποτε ντεκόρ, σε οποιονδήποτε χώρο.

Εάν το σπίτι σας χρειάζεται φως, η καλύτερη λύση είναι να το διακοσμήσετε με μπλε και λευκό χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο, το σπίτι σας, θα έχει μια αίσθηση ζωντάνιας και ηρεμίας.

Παρακάτω, σας προτείνουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλε και το λευκό σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Είναι βέβαιο ότι οι προτάσεις αυτές, θα σας εμπνεύσουν να ανανεώσετε το σπίτι σας με πινελιές, σε μπλε και άσπρο χρώμα.

Διαχρονικό σαλόνι

Η υιοθέτηση του μπλε-λευκού χρώματος στο σαλόνι, είναι εύκολη υπόθεση.

Το έργο είναι προφανώς αρκετά απλό, αν έχετε ήδη ένα άσπρο φόντο και η διακόσμηση είναι σε μεγάλο βαθμό σε ουδέτερο χρώμα.

Απλά προσθέστε μερικά μαξιλάρια, μερικά παραδοσιακά κινέζικα βάζα ή άλλα αξεσουάρ σε μπλε χρώμα και θα έχετε αυτόν τον τέλειο μπλε και άσπρο χώρο.

Επίσης, το beach style είναι ένας ιδανικός τρόπος να διακοσμήσετε το σαλόνι σε μπλε και λευκό. Αρκούν μερικά απλά διακοσμητικά αξεσουάρ, με ναυτικό μοτίβο.

Τα σκούρα navy blue φαίνονται, επίσης υπέροχα, όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Να θυμάστε πάντα ότι, όσο πιο σκούρη η απόχρωση του μπλε, τόσο πιο ξεκούραστο και ουδέτερο πρέπει να είναι το υπόλοιπο σαλόνι.

Τα pop κίτρινα, πορτοκαλί ή πράσινα φαίνονται επίσης κομψά, όταν συνδυάζονται με το μπλε και λευκό.

Ζεστάνετε αυτήν τη δροσερή χρωματική παλέτα με φυσικούς τόνους ξύλου, σε ελαφριές ή μεσαίες αποχρώσεις. Για δυναμική εμφάνιση, δημιουργήστε αντίθεση με τόνους σκούρου ξύλου, ενάντια στο λευκό.

Το απαλό μπλε, σε συνδυασμό με  το μπεζ, προσφέρουν μια πιο θηλυκή και  ρομαντική αίσθηση.

Κομψό υπνοδωμάτιο

Δεδομένου ότι οι αποχρώσεις του μπλε είναι σχεδόν ατελείωτες, η  επιλογή του σωστού μπλε μαζί με το λευκό, μπορεί να είναι δύσκολη, όταν φτάσετε στο υπνοδωμάτιο.

Σε αντίθεση με το σαλόνι, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο έντονο μπλε. Το υπνοδωμάτιο είναι ένα προσωπικό ιερό, και πρέπει να αντικατοπτρίζει το γούστο σας, προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία. Ένας τοίχος με έντονο τόνο μπλε, φαίνεται πραγματικά εκπληκτικός, όταν συνδυάζεται με λευκό. Αφήστε τα κλινοσκεπάσματα, τα παπλώματα και τα μαξιλάρια σας, να ενισχύσουν αυτό το χρωματικό παιχνίδι.

Ο συνδυασμός του μπλε και λευκού, στο υπνοδωμάτιο είναι όμορφος, αναζωογονητικός και γαλήνιος. Τόσο το λευκό όσο και το μπλε, είναι «χαρούμενα» χρώματα, που καθαρίζουν το μυαλό και χαλαρώνουν τα νεύρα.

Ακαταμάχητη Κουζίνα

Από τις country μέχρι τις μοντέρνες και τις μινιμαλιστικές, οι μπλε και οι λευκές κουζίνες είναι αναμφίβολα οι πιο δημοφιλείς στον πλανήτη!

Ίσως, είναι η αίσθηση της χαλαρής ατμόσφαιρας που παρουσιάζουν, ή ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνονται άψογα με την τραπεζαρία και το σαλόνι.

Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο λόγος, η μπλε και λευκή κουζίνα είναι απλά ακαταμάχητη.

Αναζωογονητικά Μπάνια

Μπλε, τιρκουάζ και γυαλιστερά λευκά είναι ακόμα πιο δελεαστικά, όταν χρησιμοποιούνται στο μπάνιο! Το απαλό μπλε σε συνδυασμό με το λευκό, μαζί με μια vintage μπανιέρα, μπορούν να δημιουργήσουν ένα χαλαρωτικό, ήσυχο και πολυτελές μπάνιο. Μερικές πετσέτες και προϊόντα περιποίησης σε αποχρώσεις του μπλε και του άσπρου, και είναι όλα έτοιμα για μια δροσιστική βουτιά.

Ξεχάστε ό, τι γνωρίζατε σχετικά με τους παραδοσιακούς συνδυασμούς λευκού και μπλε. Ανακατέψτε και προσαρμόστε σχέδια, υφές και τόνους, για να επιτύχετε ένα μοναδικό χώρο”.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το άρθρο Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το: Παιδικό δωμάτιο!