Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για: French country style

4627

Όταν σκεφτείτε τη γαλλική ύπαιθρο, είστε βέβαιοι ότι θα δείτε αχυρώνες, πεδιάδες με λεβάντα και τον λαμπερό ήλιο.

Το γαλλικό στυλ είναι ένα αξιοζήλευτο μίγμα κομψότητας και  απλότητας.

Υπάρχουν τόσα  πολλά πράγματα που θα αγαπήσετε σε αυτό το στυλ διακόσμησης, ακόμα και αν το προσωπικό σας στυλ, κλίνει προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Τα χρώματα, οι υφές, η πολυτέλεια, όλα συναντώνται σε ένα τέλειο σκηνικό.

Η Λυδία Μωραϊτίδου, λοιπόν, η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, μας μιλά για το αγαπημένο γαλλικό country στυλ. Η ίδια, γράφοντας στο ogamosmas.gr, επισημαίνει.

“Ένα σημαντικό στοιχείο που χρησιμοποιείται στην country διακόσμηση  είναι η χρήση των φυσικών υλικών. Τοίχοι επενδεδυμένοι με πέτρα ή με ξύλο είτε στο σύνολο τους είτε μέχρι ένα σημείο και με το υπόλοιπο μέρος τους βαμμένο ή επενδεδυμένο με ταπετσαρία, ξύλινα δοκάρια και ταβάνια, πατώματα από πέτρα ή ασπρόμαυρα πλακάκια στην κουζίνα.

Πλούσια φυσικά λουλούδια είναι παντού! Σε καλάθια, παλιά κανάτια ή χάλκινα δοχεία και βάζα από γυαλί. Ο στόχος είναι να φέρετε τα υπέροχα χρώματα και τις υφές της φύσης, στο σπίτι σας. Τα γεράνια και η λεβάντα είναι τα πιο δημοφιλή.

H country κουζίνα ίσως είναι αυτή που έκανε πιο γνωστό αυτό το στυλ διακόσμησης. Μια τέτοια κουζίνα που σέβεται το στυλ της, οφείλει να διαθέτει έντονη την παρουσία του υφάσματος με ιδιαίτερη προτίμηση στα καρώ και ριγέ.

Να μην φοβάται να κρεμάσει τα μαγειρικά της σκεύη τον τοίχο και να είναι βαμμένη σε λευκό ή μπλε και πράσινο ή σε φυσικές αποχρώσεις του ξύλου.

Μαρμάρινος πάγκος, ανοιχτές πιατοθήκες, ράφια, βιτρίνες, είναι ακόμη, κάποια από τα χαρακτηριστικά της στοιχεία.

Στο ίδιο ακριβώς στυλ κινείται και το μπάνιο. Μια μεγάλη ελεύθερα τοποθετημένη μπανιέρα, σε άσπρο ή και μαύρο χρώμα.

Aνοιχτά ντουλάπια, ή ακόμη και με κουρτινάκια, και ένας μεγάλος καθρέφτης, είναι τα must στοιχεία του French country style.

Το υπνοδωμάτιο του French country σπιτιού, θα πρέπει σίγουρα να διαθέτει ένα μεγάλο κρεβάτι από σίδερο.

Eντυπωσιακά κεφαλάρια από ύφασμα ή από ξύλο, κομοδίνα και τουαλέτα σε απλές γραμμές, μια πολυθρόνα ντυμένη όλη με ύφασμα -καρώ ή floral- και  βαριές κουρτίνες.

Οι βαριές κουρτίνες ταιριάζουν και στο σαλόνι και στην τραπεζαρία. Μεγάλοι καναπέδες με καμπυλωτά μπράτσα ντυμένοι στα λευκά.

Έπιπλα λευκά ή σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του φυσικού ξύλου, σε λιτές γραμμές αλλά με μικρές ιδιαίτερες λεπτομέρειες, σε αντικέ στυλ. Βιτρίνες, συρταριέρες, μπερζέρες, ξύλινες καρέκλες και αντίκες, είναι τα κύρια χαρακτηρίστηκα της French country διακόσμησης.

Όσο λιτή και απλή είναι η υπόλοιπη διακόσμηση τόσα μεγάλα, πλούσια και εντυπωσιακά είναι τα φωτιστικά.

Πολυέλαιοι με μεταλλικά στοιχεία και κρύσταλλα, κυριαρχούν πάνω από την τραπεζαρία ή στο χώρο του καθιστικού, απλίκες στο μπάνιο και στην κρεβατοκάμαρα και δυο ή και τρια μεταλλικά φωτιστικά στην κουζίνα.

Και να θυμάστε πάντα, ότι η Country French  διακόσμηση είναι τρόπος ζωής. Αποπνέει ζεστασιά και ηρεμία!

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για: 10 ιδέες που θα ανανεώσουν το σπίτι σας την Άνοιξη κάτω από 100€!