Η Λυδία Μωραϊτίδου Γράφει Για: Τις Πιο Σύγχρονες Τάσεις Στη Διακόσμηση Του Μπάνιου

3199

Η ώρα της ανακαίνισης του μπάνιου σου είναι γεγονός. Θέλεις να δημιουργήσεις ένα χώρο στον οποίο θα απολαμβάνεις στιγμές χαλάρωσης.

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως κάνουμε άλλωστε και με τα υπόλοιπα δωμάτια. Ένας χώρος που είναι στο χέρι μας να τον μετατρέψουμε σε ευχάριστο, λειτουργικό και να το διακοσμήσουμε σύμφωνα με το γούστο μας.

Και πως μπορεί να γίνει ένα μπάνιο ευχάριστο; Με την κατάλληλη διακόσμηση τόσο στα έπιπλα και στα είδη υγιεινής όσο και στα χρηστικά αντικείμενα. Ειδικά γα τα τελευταία η προσωπική μας αισθητική δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Διακόσμηση μπάνιου

Νέες τάσεις στα πλακίδια και στην επίπλωση του μπάνιου οι οποίες κινούνται σε χρώματα σχέδια και υλικά πρωτοποριακά. Το χρώμα επέστρεψε δυναμικά κυριαρχώντας τα είδη υγιεινής. Έπιπλα μπάνιου μίνιμαλ αλλά και σε μεγάλα μεγέθη σε κλασικά και πολύ μοντέρνα. Πλακάκια τοίχου με συνθέσεις ψηφιδωτών  και εντυπωσιακές παραστάσεις. Μπορντούρες και ντεκόρ δίνουν την διακοσμητική νότα. Απλά διαλέξτε αυτό που σας αντιπροσωπεύει.

Λυδία Μωραϊτίδου

Με αφορμή την ανακαίνιση του μπάνιου μας, η Λυδία Μωραϊτίδου η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ αλλά και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, μας προτείνει τους πιο εύκολους τρόπους, ώστε να αναδείξουμε με στυλ το μπάνιο μας. Χωρίς να κάνουμε μεγάλες αλλαγές ή να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Ενώ μας δίνει γενικότερες ιδέες για την ανανέωση που χρειάζεται το μπάνιου μας, ώστε να γίνει πιο σύγχρονο.

 
 
 

Πλακάκια 

Λευκή γοητεία

Το λευκό πλακάκι αποτελεί την πιο διαδεδομένη επιλογή για τον χώρο του μπάνιου, λόγω των στοιχείων της φωτεινότητας και της καθαριότητας που το διακρίνουν. Αν θέλετε όμως να ξεφύγετε από το κλασικό λευκό τετράγωνο πλακάκι επιλέξτε ένα με σχήμα. Τα εξάγωνα πλακάκια είναι μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια καθώς προσδίδουν στο μπάνιο μια πιο παιχνιδιάρικη όψη

Dark bath

Δεν θεωρούμε συχνά το μαύρο ως μια σωστή απόχρωση για το μπάνιο επειδή μικραίνει έναν ήδη μικρό χώρο. Φέτος το μαύρο μπάνιο είναι τάση και μας αρέσει πολύ ο τρόπος που συνδυάζεται με τα ουδέτερα χρώματα, τις ζεστές αποχρώσεις του ξύλο και τα ορειχάλκινα υλικά.

Ceramic tiles

Τα κεραμικά πλακάκια είναι ένας εύκολος  τρόπος για να διακοσμήσουν και να προσθέσουν χρώμα στο μπάνιο.

Υπάρχουν χιλιάδες στυλ, σχήματα, χρώματα και μοτίβα για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο μπάνιο σας.

Mermaid tiles

Η τάση αυτή εμφανίστηκε το 2016 και  εξακολουθεί να είναι δημοφιλής και το 2019.  Τα mermaid tiles  προσθέτουν διάσταση στο χώρο και σπάνε την γραμμικότητα των επίπλων μπάνιου.

Επιφάνειες από τσιμεντοκονία

Επιφάνειες από τσιμεντοκονία

Για πολύ καιρό θεωρούνταν ένα κρύο και σκληρό υλικό για τους εσωτερικούς χώρους, πλέον η τεχνητή τσιμεντοκονία έχει βρει τον δρόμο της στο εσωτερικό του σπιτιού. Η τεχνητή τσιμεντοκονία βρίσκει χρήση σε νιπτήρες, μπανιέρες καθώς και σε δάπεδα και τοίχους. Συνδυάζεται άψογα με άλλα υλικά, όπως την πέτρα και το ξύλο.

Έπιπλα

Επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα για να τοποθετήσετε στο μπάνιο σας, ώστε  να φαίνεται άνετο, κομψό και τακτοποιημένο. Η σωστή επιλογή των διαστάσεων αλλά και του μέρους που θα τοποθετηθούν τα έπιπλα μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Εάν το μπάνιο σας είναι ένα μικρό, επιλέξτε να τοποθετήσετε  ένα έπιπλο παρά πολλά ράφια. Τοποθετώντας  πάρα πολλά ράφια, το μικρό σας μπάνιο θα φαίνεται πολύ στενό και γεμάτο.

MIX OF OLD AND NEW

Mix of old and new

Εμπλουτίστε την διακόσμηση του μπάνιου σας με ένα μείγμα από παλιά και νέα πράγματα. Συνδυάστε δυο μοντέρνες απλίκες με έναν περίτεχνο αντίκα καθρέφτη και δείτε το μπάνιο σας να αλλάζει όψη.

WARM WOOD VANITY

Το φυσικό ξύλο στο μπάνιο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Όχι μόνο γιατί είναι ένα όμορφο και ανθεκτικό υλικό, αλλά επειδή προσδίδει στον χώρο ηρεμία. Ακόμα και ένα μόνο έπιπλο με φυσικό ξύλου μπορεί να ζεστάνει τον χώρο.

Φως… άναψε

Φως… άναψε

Οι απλίκες που τοποθετούνται πλευρικά του καθρέφτη είναι οι ιδανικότερες  για την ομοιόμορφη κατανομή του φωτός δίνοντας την αίσθηση του φυσικού φωτός. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από απλίκες, επιλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ του μπάνιου σας και δημιουργεί την ατμόσφαιρα που θέλετε.

Statement Ταπετσαρία

Η ταπετσαρία στον χώρο του μπάνιου τα τελευταία χρόνια είναι πολύ διαδεδομένη. Συνήθως την σκεφτόμαστε ως στοιχείο διακόσμησης στο υπνοδωμάτιο, στον χώρο της τραπεζαρίας και του σαλονιού. Όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία και σε ένα μπάνιο.

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για την ταπετσαρία του μπάνιου όπως και σε κάθε άλλο δωμάτιο. Μπορείτε να καλύψετε ολόκληρο το δωμάτιο ή να τοποθετήσετε την ταπετσαρία από ένα ύψος και μετά ή  μόνο έναν τοίχο  που θα είναι το σημείο εστίασης ολόκληρου του χώρου. Όλες οι επιλογές είναι σωστές, αλλά στο χώρο του  μπάνιο, λόγω της υγρασίας μπορούν να προκληθούν διάφορα προβλήματα στην ταπετσαρία. Γι αυτόν τον λόγο καλό θα ήταν να τοποθετήσετε την ταπετσαρία σε μικρότερη κλίμακα  από ό, τι σε άλλους χώρους.

Statement Ταπετσαρία

Για εσάς που αγαπάτε πολύ την ταπετσαρία αλλά δυστυχώς δεν μπορείτε να την τοποθετήσετε στο μπάνιο σας, αγοράστε απλά ένα φύλλο, πλαισιώστε το και κρεμάστε το στο μπάνιο. Έτσι θα μετατρέψετε την ταπετσαρία που αγαπάτε σε ένα ξεχωριστό έργο τέχνης.

Πράσινο

Όλοι μας θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο πράσινο στη ζωή μας. H παρουσία του προσθέτει αμέσως στον χώρο έναν αέρα φρεσκάδας, ηρεμίας και πολυτέλειας. Ταιριάζει σε κάθε στυλ διακόσμησης, από το πιο μπαρόκ έως το πιο μοντέρνο.

Η προσθήκη πράσινου χρώματος στο μπάνιο σας δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να βάψετε τους τοίχους ή να τοποθετήσετε πλακάκια σε πράσινες αποχρώσεις. Μερικές φορές λιγότερο μόνιμες προσθήκες μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη οπτική επίδραση όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Μια κουρτίνα για την ντουζιέρα, ένα σετ μπάνιου στις αποχρώσεις του πράσινου αρκούν για μετατρέψουν το μπάνιο σας σε όαση χαλάρωσης.

Επίσης ένας άλλος εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε μια όαση ηρεμίας είναι τα Φυτά! Αλλά λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών των περισσότερων μπάνιων – υπάρχει υγρασία, χαμηλός φωτισμό και μεταβολές στη θερμοκρασία – θα πρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένα φυτά όπως την Aloe vera, τα Bamboo.

Mirror mirror on the wall

Οι ορθογώνιοι καθρέφτες με στρογγυλεμένες άκρες είναι τάση για το 2019. Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλοι στρογγυλοί καθρέφτες είχαν κατακλύσει την αγορά (και όχι άδικα).

Το πλεονέκτημα των ορθογώνιων καθρεφτών είναι ότι φαίνονται υπέροχοι και σε μικρότερες διαστάσεις. Έτσι είναι κατάλληλοι για μικρούς χώρους και δίνουν ένα διαφορετικό στυλ στο μπάνιο σας

Stylish αξεσουάρ

Στην περίπτωση που απλά θέλετε να δώσετε μια άλλη αύρα στο μπάνιο σας χωρίς να προβείτε σε δραστικές επεμβάσεις μπορείτε απλά να κάνετε μικροαλλαγές.

Ένας εύκολος τρόπος είναι να αλλάξετε τις μπαταρίες και τον νιπτήρα ! Στο εμπόριο πλέον κυκλοφορούν μπαταρίες υψηλών προδιαγραφών που μπορούν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον με το στυλ τους.

Επιλέξτε έναν νιπτήρα που συνδυάζει την λειτουργικότητα με την απαράμιλλη αισθητική  και δείτε το μπάνιο σας να μεταμορφώνεται.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το: Η Λυδία Μωραϊτίδου Γράφει Για: Διακοσμητικές Τάσεις 2019