Η Μαρία Αποστολοπούλου γράφει για: Ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή των Social Μedia

1710

Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ανοιχτούν.

Το ίντερνετ και η τεχνολογία, αντί να μας φέρουν πιο κοντά μας έχουν απομακρύνει. Τρανή απόδειξη πως δεν μιλάει κανείς face to face, αλλά μέσω Facebook. Καθώς, είναι πιο ασφαλές!

Κατά συνέπεια, έχει χαθεί η ετοιμολογία, η ανταλλαγή έξυπνων εκφράσεων και επιχειρημάτων πάνω σε ενα καυγά ή μια συζήτηση, η οποία αν γινόταν ηλεκτρονικά θα ήταν πιο ουσιαστική, αφού οι συνομιλητές νιώθουν ασφαλείς πίσω από μια οθόνη.

Πολλοί έχουμε πει μέσα μας “Αχ, δε του είπα την τάδε ατάκα πάνω στον καυγά μας, για να τον κάνω σκόνη”, απλά τραγικό. Ακόμη και η αίσθηση της παρέας έχει χαθεί.

Κι αυτό καθώς, όταν σε μια παρέα οι 4 από τους 5 παίζουν τίτσου, ο άλλος ένας δεν θα καθίσει ευκολά να τους παρακολουθεί να παίζουν, θα πάρει το κινητό και θα αρχίσει να κάνει scrolling στο news feed του Facebook και θα γελάει μόνος του, τραγικό Vol 2.

Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, συμβαίνουν και με το αντίθετο φύλο. Σου αρέσει μια κοπέλα και πριν εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου ζητάς Facebook. Κάποτε, ζητούσες οδό και αριθμό, μετά σταθερό τηλέφωνο, μετά κινητό και τώρα Facebook. Κάποτε ανταλλάσσαμε multimedia αρχεία με υπέρυθρες και bluetooth, που σημαίνει ότι τα κινητά μας έπρεπε να είναι κοντά και εμείς να έχουμε φυσική επαφή.

Τώρα “μπορείς να μου τα στείλεις στο Facebook” και ξεμπερδεύεις. Κακά τα ψέματα, για να φύγει κάποιος από την εικονική πραγματικότητα και να βγει για καφέ, θα γίνει μόνο μετό από ένα απλό χαστούκι ή από μία απλή βαρεμάρα και σίγουρα, με τη δική του θέληση.

Ώρα για λίγη στατιστική!

Σκεφτείτε απλά πως στατιστική ερεύνα έδειξε ότι, από όλους τους φοιτητές οι φοιτητές πληροφορικής και οι φοιτητές του πολυτεχνείου έχουν τη λιγότερη σεξουαλική δραστηριότητα.

Κι αυτό συμβαίνει καθώς, οι φοιτητές στις σχολές πληροφορικής εκτός του ότι έχουν περισσότερο φόρτο εργασίας, σε σχέση με τους πρωταθλητές στο σεξ και φοιτητές των οικονομικών επιστημών και μελλοντικών managers, έχουν κλειστεί στην ασφάλεια του pc.

Εύκολα, αναρωτιέται κανείς, λοιπόν, αυτά είναι τα παραδείγματα της σύγχρονης γυναίκας; «Να έχει σχέση με την εξουσία, να τα έχει καλά μαζί της, να κερδίσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί και να φύγει;». Απλά και μόνο άνθρωποι, που γυμνάζονται και κοιτάνε να είναι εξωτερικά ωραίοι χωρίς πολλά πολλά. Χτενισμένα μαλλιά, επώνυμη κολόνια και φιρμάτα ρούχα.

“Οι αυθεντικοί άνθρωποι δε θα χάσουν το δρόμο τους. Θα τους ανταμείψει η ζωή όπως πρέπει”.


 Μαρία Αποστολοπούλου, μέλος του www.ogamosmas.gr

Στην κατηγορία Οργάνωση Γάμου της στήλης Σχεδίασε τον γάμο σου, στο www.ogamosmas.gr, μπορείς να πάρεις ακόμη περισσότερες ιδέες και για την οργάνωση του δικού σου γάμου. Μπες και θα βρεις αυτό που ψάχνεις!

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις Η Μαρία Αποστολοπούλου γράφει για: Τα καλύτερα apps που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις το γάμο σου!