Η Σοφία Μπαδέκα ανοίγει το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα-Διατροφή κατά την ακμή

1141

Σήμερα, με τη βοήθεια της Σοφίας Μπαδέκα, της πολύ γνωστής και αγαπημένης διαιτολόγου-διατροφολόγου του Κέντρου Αισθητικής Μπαδέκα, ανοίγουμε το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα, διατροφή κατά την ακμή.

Η ίδια η Σοφία, λοιπόν, επισημαίνει τα εξής:

“Οι τροφές, που τρώμε, καθορίζουν την έκβαση της επιδεμίδας μας. Οι ίδιες, μπορούν είτε να διαταράξουν τις ορμόνες μας και να προκαλέσουν φλεγμονές, είτε να βοηθήσουν, στην εξισορρόπηση των ορμονών και να καταπραύνουν τους ερεθισμούς.

Αν, λοιπόν, θέλαμε να καταγράψουμε τις χειρότερες τροφές για τις ορμόνες και την επιδερμίδα θα αναφέραμε σίγουρα τις παρακάτω.

Τα γαλακτοκομικά

Περιέχουν σύνθετες ορμόνες, που συμβάλουν στην υπέρβαση των ορμονών, στον οργανισμό. Τα γαλακτοκομικά, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο σώμα, οδηγώντας στο φαινόμενο της ακμής, όπως επίσης και σε άλλα προβλήματα.

Σόγια

Η σόγια περιέχει φυτοοιστρογόνα, που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των ορμονών. Αν έχετε ευαισθησία στις ορμόνες, η κατανάλωση σόγιας μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ακμής.

Γλουτένη

Έχει παρόμοια δράση με τα γαλακτοκομικά. Προκαλεί φλεγμονή στο έντερο ενώ, μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα των ορμονών. Είναι υπεύθυνη και για άλλα προβλήματα υγείας.

Κανόλα, ηλίανθος και φυτικό έλαιο

Είναι έλαια μαγειρικής, που περιέχουν περισσότερα ω-6 λιπαρά οξέα από ω-3 λιπαρά οξέα. Μία υπεραφθονία σε ω-6 λιπαρά στον οργανισμό, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος, όταν τα οιστρογόνα βρίσκονται σε περίοδο ακμής.

Καφεΐνη

Μπορεί να μας ξυπνάει το πρωί, αλλά μπορεί επίσης, να επηρεάσει την ανοσολογική αντίδραση του δέρματος. Τόσο ο καφές όσο και το τσάι, αφαιρούν από τον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες του, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο.

Απεναντίας, ορισμένες τροφές, που μπορεί να βοηθήσουν τις ορμόνες καθώς και το δέρμα μας είναι:

Αβοκάντο

 

Κανέλα

 

Ρόδι

Κουρκουμίνη

Σπόροι τσία”

Επισκεφθείτε κι εσείς τη Σοφία Μπαδέκα, τη Διαιοτολόγο-Διατροφολόγο του Κέντρου Αισθητικής Μπαδέκα, ούτως ώστε να λάβετε, ένα απόλυτα εξατομικευμένο και βασιμένο στις δικές σας ανάγκες, διατροφολόγιο, που θα συμβάλει στη ριζική αντιμετώπιση της ακμής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ραντεβού σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σοφία Μπαδέκα, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Κέντρου Αισθητικής Μπαδέκα ή να τηλεφωνήστε στο 23210 20432.