Ο Σωστός Καναπές Για Το Σαλόνι Σας

2483

Κάθε φορά που επισκέπτεστε το σπίτι φίλων ή γνωστών σας, το πρώτο μέρος, στο οποίο περνάτε είναι το καθιστικό και ο καναπές, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του δωματίου.

σωστός καναπές
Ο σωστός καναπές για το σαλόνι σας

Αυτός είναι το κεντρικό στοιχείο, και πάνω σε αυτόν στηριζόμαστε για να «χτίσουμε» την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Στη συνέχεια του άρθρου, λοιπόν, θα βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, για να διακοσμήσετε κι εσείς τον καναπέ του σαλονιού σας, με όμορφο και μοντέρνο τρόπο.

Το μεγάλο σαλόνι

Στην περίπτωση που ο χώρος του σαλονιού σας είναι πολύ μεγάλος, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να πάρετε έναν γωνιακό καναπέ, που να δημιουργεί δύο γωνίες αντί για μία.

σωστός καναπές
Το μεγάλο σαλόνι

Ο γκρι καναπές

Αν είστε μοντέρνοι τύποι, ένας γκρι καναπές είναι μία πολύ ωραία επιλογή. Αν τελικά, επιλέξετε έναν ουδέτερο, γκρι καναπέ, μπορείτε να πειραματιστείτε με πολύχρωμα μαξιλάρια ή ακόμα και να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία, με ωραίο σχέδιο πίσω του. Όπως και να έχει, οι επιλογές είναι απεριόριστες και το αποτέλεσμα, πολύ ενδιαφέρον.

σωστός καναπές
Ο γκρι καναπές

Ο καναπές χωρίς πλάτη

Από την άλλη, μήπως θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό; Μία πρωτότυπη ιδέα είναι, να επιλέξετε έναν καναπέ χωρίς πλάτη και να τοποθετήσετε μερικά μαξιλάρια, που διαμορφώνονται εύκολα και είναι πολύ άνετα.

σωστός καναπές
Ο καναπές χωρίς πλάτη

Το χαμηλό ταβάνι

Αν το σπίτι σας έχει γενικά χαμηλό ταβάνι, ιδανική επλογή είναι οι χαμηλοί καναπέδες (που είναι και μόδα!). Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και σίγουρα θα το απολαύσετε, τόσο εσείς, όσο και οι καλεσμένοι σας.

σωστός καναπές
Το χαμηλό ταβάνι

Τα έντονα χρώματα

Σας αρέσει να τολμάτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας; Τα έντονα χρώματα δίνουν πάντα μοντέρνα πινελιά σε έναν χώρο, αρκεί να τοποθετηθούν και συνδυαστούν σωστά. Για πολλούς, ένας καναπές σε έντονο χρώμα είναι δύσκολος, με την έννοια ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή, στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Δώστε βάση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι σικ και όχι βαρύ και άκομψο.

σωστός καναπές
Τα έντονα χρώματα

Ο ουδέτερος καναπές

Η επιλογή ενός ουδέτερου καναπέ είναι safe και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Αν σας ακούγεται βαρετό σαν ιδέα, μην ανησυχείτε! Μερικές φορές, οι καναπέδες αποκτούν στιλ με βάση την τριγύρω διακόσμηση. Κάποιοι καναπέδες είναι ουδέτεροι και επηρεάζονται οπτικά, από το γενικό στιλ ενός χώρου. Έτσι, με μοντέρνες πινελιές κοντά στον καναπέ, θα του δώσετε στιλ, ενώ θα μπορείτε να κάνετε αμέτρητες αλλαγές στο δωμάτιο, με τον ίδιο καναπέ.

σωστός καναπές
Ο ουδέτερος καναπές

Τα μαξιλάρια

Τέλος, δώστε βάση στα μαξιλάρια. Μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν πάρα πολύ το στιλ ενός απλού καναπέ, αλλά και να κολακεύσουν έναν καναπέ σε έντονο χρώμα.

σωστός καναπές
Τα μαξιλάρια

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το Η Λυδία Μωραϊτίδου γράφει για: Διακόσμηση εισόδου!