Οι νέες τάσεις στη γαμήλια τούρτα!

5980

Ξεχάστε το στερεότυπο της πολυώροφης, ολόλευκης γαμήλιας τούρτας, στολισμένης με γιρλάντες και λουλουδάκια και δείτε τι προστάζει η τέχνη της Haute patisserie!

H «τρέλα» των cupcakes

Η αμερικάνικη μόδα των cup cakes που ξεκίνησε από τα αριστοκρατικά χάμπτονς και κατέκτησε το μανχάταν έφτασε στην χώρα μας αλλάζοντας τα δεδομένα στην ελληνική ζαχαροπλαστική τέχνη. Οι νέες τάσεις για την γαμήλια τούρτα λοιπόν εμπνέονται από τα μικρά χαριτωμένα cup cakes που διαθέτουν ένα απαλό ‘καπέλο’ από γλάσο ζαχαροπλαστικής ή είναι πασπαλισμένα με πολύχρωμες τρούφες ή χρωματιστά bonbon. Ξεχάστε την κλασική τούρτα λοιπόν και μοιράστε αυθεντικά μινιόν cup cakes, τα οποία διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στις ροτόντες του φαγητού.

 

Τουρτα it bag

Ένα άλλο trend που επίσης μας ήρθε από το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια είναι η τούρτα να έχει το σχήμα και την όψη ενός αγαπημένου αξεσουάρ.

Αν μέσα σας κρύβετε μια κάρι μπράντσο ή ακόμα καλύτερα μια σαμάνθα, αν είστε λάτρεις των it bags και η γκαρνταρόμπα σας είναι γεμάτη με θησαυρούς- επώνυμες τσάντες ή clutch βραδινά τσαντάκια που για εσάς αποτελούν το απόλυτο fashion φετίχ, τότε μια τέτοια τούρτα είναι φτιαγμένη για εσάς. Ζητήστε μια γαμήλια τούρτα που θα είναι πιστό αντίγραφο της αγαπημένης σας it bag, η οποία και θα σας χαρακτηρίζει απόλυτα. Μόνο που αντί για ακριβό δέρμα θα είναι φτιαγμένη με φίνο παντεσπάνι, αέρινη μους σοκολάτας, γλάσο ζαχαροπλαστικής και διάφορα άλλα λαχταριστά υλικά.

Επιστροφή στον μινιμαλισμό

Επειδή, βέβαια κάθε κρίση φέρνει στο προσκήνιο σαν μόδα και σαν ανάγκη τον μινιμαλισμό, μπορείτε να εφαρμόσετε το ρητό dress for less και στην τούρτα «μεταφορικά» και να διαλέξετε μια τούρτα επιτομή της απλότητας. Σε αυτή την περίπτωση προτιμήστε τις μονόροφες τούρτες σε γεωμετρικά σχέδια (τετράγωνες, ορθογώνιες ή οβάλ) με καθαρές ή στρογγυλεμένες γωνίες. Περιορίστε τις φιοριτούρες στον εξωτερικό της στολισμό, που σημαίνει λιγότερες γιρλάντες από ροζέτες, λιγότερα φύλλα ή «κανέλες» σοκολάτας και λιγότερα λουλούδια. Μια καθαρή γλασαρισμένη επιφάνεια λευκή ή σε άλλο απαλό χρώμα δημιουργεί την τέλεια εικόνα του απέριττου γλυκίσματος.

Τούρτα κομμένη σε μερίδες ή ατομικά γλυκίσματα;

Υπάρχουν ζευγάρια που προτιμούν την ενιαία τούρτα η οποία κόβεται σε μερίδες και άλλα που προτιμούν τα ατομικά γλυκάκια. Δεκτές και κομψές και οι δύο λύσεις με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους τα ατομικά γλυκά. Φτάνουν στο τραπέζι σε άψογη κατάσταση, όμως οι καλεσμένοι σας θα έχουν την αίσθηση ότι τρώνε ένα επιδόρπιο, σαν αυτά που παραγγέλνουμε οι ίδιοι.

Αντίθετα όσοι μοιράζονται τα αληθινά κομμάτια της τούρτας συμμετέχουν έτσι στο τελετουργικό του γάμου και γίνονται ‘κοινωνοί’ της ίδιας τούρτας. Γενικά ο κανόνας λέει ότι τα γλυκίσματα που μπορούν να κοπούν σωστά και να σερβιριστούν χωρίς να γκρεμιστούν στο πιάτο είναι προτιμότερο να έρχονται στο τραπέζι κομμένα σε κομμάτια ενώ όσα έχουν μαλακή υφή και υπάρχει κίνδυνος κατακερματισμού τους ή κινδυνεύουν να βουλιάξουν ή να λιώσουν με το παραμικρό, θα έχουν καλύτερη όψη αν σερβιριστούν σαν ατομικά επιδόρπια.

Ατομικά γλυκίσματα σε ποτήρι

Μετά τα cup cakes έρχονται τα glass cakes. Τα ατομικά γαμήλια γλυκίσματα μπορούν να σερβιριστούν στο τραπέζι μέσα σε ποτήρια του μαρτίνι, του ουίσκι ή σε σωληνωτά σφηνοπότηρα δίνοντας άλλο αέρα στο κλείσιμο του μενού.

Η ιδέα αυτή είναι εξαιρετική για αέρινα επιδόρπια από κρέμα και φρούτα, ενώ μια άλλη ιδέα είναι η τούρτα να θυμίζει ένα γιγάντιο σουφλέ σοκολάτας. Τότε τα ατομικά σουφλέ που θα μοιραστούν στους προσκεκλημένους θα έρθουν στο τραπέζι μέσα στο πυρίμαχο σκεύος τους.

Στην κατηγορία Δεξίωση της στήλης Σχεδίασε τον γάμο σου, στο www.ogamosmas.gr, μπορείς να πάρεις ακόμη περισσότερες ιδέες για την δική σου Γαμήλια Τούρτα.