Ένας Μποέμ Γάμος

2428

Οι μποέμ γάμοι ενσωματώνουν ένα μείγμα φυσικών και vintage στοιχείων, στο σχεδιασμό τους.

μποέμ γάμος
Μποέμ γάμος

Δεν είναι μόνο το boho style νυφικό, που πρέπει να επιλέξετε, αλλά και η όλη διακόσμηση του χώρου.

Ζήστε εσείς και οι καλεσμένοι σας “La vie boheme” για μια μέρα, διοργανώνοντας ένα avant-garde γάμο, που θα μείνει στην ιστορία! Πώς; Δείτε στη συνέχεια.

Η ιστορία

Ο όρος “Boheme” ξεκίνησε από τη Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα, για να χαρακτηρίσει την ομάδα αυτή, των περιπλανόμενων ανθρώπων με ανέμελο τρόπο ζωής, χωρίς σταθερό σπίτι και δουλειά. Ήταν αντικομφορμιστές καλλιτέχνες, με ένα ιδιαίτερο παρουσιαστικό. Μάλιστα αυτοί, δημιούργησαν τα πρώτα κοινόβια.

Το νυφικό

Όλες οι γυναίκες, την ημέρα του γάμου τους, θέλουν να είναι όμορφες και εντυπωσιακές. Πλέον, τα φουσκωτά νυφικά με τα πολλά στρας, τις παγέτες, το glitter, που είναι άκρως εφαρμοστά στο σώμα, είναι παραπάνω από ξεπερασμένα, στις μέρες μας. Στον αντίποδα, το bohemian bridal style προτείνει άνετες γραμμές, οι οποίες όμως αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα, με δαντέλα σε ρομαντικό ύφος, sexy, λιτά και ατημέλητα μαλλιά και αξεσουάρ, σε εξίσου λιτό στιλ. Σημειώνεται ότι, οι άκρως εφαρμοστές γραμμές δεν κολακεύουν τόσο το σώμα, όσο οι άνετες, που χαρίζονται μέσα από ανάλαφρα υφάσματα. Στο bohemian στιλ επιτρέπονται διακριτικές, sexy λεπτομέρειες στην εμφάνισή σου, σε εκλεπτυσμένο επίπεδο ωστόσο.

μποέμ γάμος
Το νυφικό

Το στεφανάκι

Αν είσαι ένα bohemian κορίτσι, μην ξεχάσεις να φορέσεις ένα στεφανάκι με λουλούδια, γύρω από το κεφάλι σου ή ένα χρυσό chain. Μια ιδιαίτερη ιδέα είναι το στεφάνι από φυσικά λουλούδια. Προτίμησε το χτένισμα των μαλλιών σου, να είναι απλό και σε ανέμελο στιλ και άφησε τα λουλούδια, να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά σου.
μποέμ γάμος
Το στεφανάκι

Η ανθοδέσμη

Σε έναν μποέμ γάμο, η ανθοδέσμη σου, δεν πρέπει να κινείται στα κλασσικά χρώματα, αφού ούτε και εσύ θα είσαι μία κλασσική νύφη. Μπέρδεψε διάφορα είδη και πολλά χρώματα, και δημιούργησε την πιο πολύχρωμη και funky ανθοδέσμη, για το γάμο σου.

μποέμ γάμος
Η ανθοδέσμη

Η δεξίωση

Χωρίς αμφιβολία, το φυσικό περιβάλλον ενός μποέμικου γάμου είναι η ύπαιθρος, το δάσος, ένα κτήμα. Ο χώρος της δεξίωσης πρέπει να θυμίζει κάτι σε εξοχή ή τουλάχιστον να είναι δίπλα στη θάλασσα. Μπορείς να τοποθετήσεις μερικές μαξιλάρες πάνω στην άμμο ή το γρασίδι, οι οποίες θα κάνουν τους καλεσμένους να νιώσουν αρκετά άνετα. Λιτή διακόσμηση τραπεζιών με πολλά λουλούδια και χρώμα. Κεριά, φωτιστικά δαπέδου και πολύχρωμα χαλάκια, θα κάνουν το χώρο της δεξίωσης μαγικό.

μποέμ γάμος
Η δεξίωση

Τα φτερά

Πασπάλισε μερικά φτερά με λίγη χρυσόσκονη και κρέμασέ τα. Η λάμψη τους θα δώσει φως στη φυσική ομορφιά του χώρου. Μπορείς να βάλεις φτερά στην πρόσκληση, στην ανθοδέσμη, στο πέτο του γαμπρού, στα μαλλιά σου, στο κέντρο του τραπεζιού, στη μπομπονιέρα, ακόμα και στο νυφικό σου, ως διακοσμητικό στοιχείο.

μποέμ γάμος
Τα φτερά

Άνθη με ρύζι

Μπορεί το ρύζι να είναι ένα από τα πιο κλασσικά έθιμα του γάμου, αλλά σε αυτόν το θεματικό γάμο, μπορείς να δώσεις μια bohemiam πινελιά και εκεί. Βάλε ανθάκια με ρύζι, μέσα σε χάρτινα χωνάκια και ριζώστε το γάμο σας με… άνθη!

μποέμ γάμος
Άνθη με ρύζι

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το Ένας γάμος στα χρώματα του Φθινοπώρου!