Θέλεις να αδυνατίσεις; Ο Νίκος Δήμος|DL Institute αποκαλύπτει πώς θα τα καταφέρεις κι εσύ!

2181

Ο Νίκος Δήμος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc. του DL Institute Ινστιτούτου αισθητικής & διατροφής αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρεις να αδυνατίσεις, αρκεί να το θελήσεις!

Ο ίδιος, λοιπόν, γράφει:

“Καταρχήν μετράει η απόφαση. Αν θέλεις να αλλάξεις κιλά, ρούχα, διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής, τότε καλώς διαβάζεις. Αν θέλεις απλά να αλλάξει ο δείκτης της ζυγαριάς, χωρίς εσύ να αλλάξεις στο παραμικρό, ε τότε το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία!

Μάθε, λοιπόν, πως εάν έχεις κίνητρο, τότε κάτι κάνουμε! Και δεν λέμε κίνητρο του τύπου να είμαι υγιής, γιατί αυτό πρέπει να το φροντίζεις κάθε μέρα έτσι και αλλιώς. Το κίνητρο είναι η κινητήριος δύναμη, που θα σε βοηθήσει, όταν είσαι στα δύσκολα.

Και κάπως έτσι, ζυγίσου το πρωί με ελάχιστα ρούχα και αφού πας τουαλέτα για να δεις το αρχικό σου βάρος. Τη ζυγαριά θα την επισκέπτεσαι αραιά και δεν θα σε υπερενθουσιάζει αλλά ούτε και θα σε απογοητεύει. Ακόμη και τα ρούχα σου, θα σου πουν ότι αδυνάτισες, όταν έρθει η ώρα.

Ξέχνα, λοιπόν, όσους προσπαθούν να σε κοροϊδέψουν! Έκανες τεστ δυσανεξίας και σε παχαίνει η ρίγανη, είναι σαν να λέμε ότι το γιάρις (Toyota YARIS) δεν μπορεί να περάσει την φερράρι (Ferrari), γιατί του λείπει η αεροτομή. Αμ, το άλλο η γλουτένη με παχαίνει!!! Είναι τουλάχιστον ύβρης για τα παιδιά, που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Να μην πιάσει το στόμα μου τους συμβούλους ευεξίας με τα τσάγια και τις σκόνες, που θα σε κάνουν συλφίδα, αλλά από πτυχίο, γνώση και συνείδηση απέναντι στην δημόσια υγεία καμία σχέση.

Στη συνέχεια, πάρε ένα τετράδιο και ξεκινά να γράφεις τι τρως κάθε μέρα! Μην ξεχνάς, ένα καλό πρωινό για να μην σκέφτεσαι όλη την ώρα ζαμπονοτυρόπιτες κατά τις 12.

Επιπλέον, εισήγαγε σνακ και φρούτο ανάμεσα στα γεύματα, για να ελέγχεις την πείνα σου. Και για να σε προλάβω, 10 αμύγδαλα και 1 φρούτο δεν θα σε χορτάσουν, αλλά δεν θα σε αφήσουν να πεινάς σαν λιοντάρι, μέχρι το επόμενο γεύμα!

Το μεσημέρι αφιέρωσε χρόνο στο γεύμα σου. Ούτε στο πόδι τρώμε, ούτε σε 3 λεπτά, ούτε με το κινητό κάνοντας like στο facebook. 15 με 20 λεπτά ηρεμίας και απόλαυσης, είναι αρκετά για να καταφέρεις να ελέγξεις σιγά σιγά την ποσότητα, της μερίδας σου.

Αμέσως μετά μην πάει ο νους σου στο κακό…ε γλυκό ήθελα να πω. Υπομονή, αν έχεις συνηθίσει στην μεταγευματική γλυκιά απόλαυση και μετά τις 3-4 πρώτες μέρες, ούτε καν θα το ψάχνεις.

Κατά το βραδάκι, δεν τρώμε μόνο γιαούρτια στη δίαιτα. Ακόμη και λίγο από το μεσημέρι μπορείς να επιλέξεις, πίτσα σπιτική με βάση μια λαδόπιτα ή σπιτική σαλάτα του σεφ. Το delivery από μακριά και αγαπημένοι!

Επιπλέον, προγραμμάτισε όσο το δυνατόν την ημέρα σου, γιατί δεν πέφτουν τρόφιμα από τον ουρανό όταν πεινάμε.

Βρες τα λάθη και τα πάθη σου και σιγά σιγά, διαχειρίσου τα. Αν λατρεύεις τα γλυκά και τα κόψεις, το πιο πιθανό στο τέλος της δίαιτας, θα τρως περισσότερα γλυκά από ποτέ! Άρα βάλε το μέτρο στην ζωή σου.

Επίσης, αποχαιρέτα καφέδες με 3πλές ζάχαρες και κρέμες. Καλύτερα φάε μια πάστα! Ενώ, από την άλλη, στα ποτά βάλε μέτρο γιατί κάνουν κακό στην τσέπη και στη σιλουέτα.

Το βασικότερο, τώρα, αγάπα τον εαυτό σου και το σώμα σού και μην κλείνεσαι στο σπίτι. Το να περιμένω να ζήσω όταν θα αδυνατίσω, σε βοηθάει μόνο στο να αποτύχεις.

Για αυτό, οργάνωσε το πρόγραμμά σου έτσι, ώστε να βολεύει και λίγη άσκηση. Ξεκινά από 2 οικοδομικά τετράγωνα παραπάνω, πάρε τις σκάλες, χοροπήδα ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική ή κάνε ποδήλατο. Η άσκηση διασκεδάζει, χαλαρώνει και αναζωογονεί.

Η ζαβολιά είναι μέρος του παιχνιδιού γι’ αυτό, διώξε τις τύψεις και συνέχισε σαν να μην συνέβη τίποτα. Μην εγκαταλείπεις ακόμα και όταν η ζυγαριά σου πάει κόντρα!

Κάνε, μάλιστα, μια εξέταση αίματος και δες ένα παθολόγο. Η υγεία δεν είναι παίξε γέλασε και αυτό πρέπει να είναι το ξεκίνημα της προσπάθειά σου.

Τέλος, αν επιλέξεις ότι θέλεις βοήθεια, διάλεξε έναν Πτυχιούχο Διατροφολόγο που να έχεις καλή επικοινωνία μαζί του, να σέβεται τον τρόπο ζωής σου στο διαιτολόγιό του και να προσπαθήσει να σου αλλάξει την διατροφική συμπεριφορά σου, και όχι απλά να σε αδυνατίσει!”.

Το παραπάνω άρθρο του Νίκου Δήμου δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο πως ποτέ δεν είναι αργά να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις στον εαυτό σου όλα όσα δεν σου αρέσουν, όχι για κάποιον άλλον αλλά για τον ίδιο τον εαυτό σου. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, και με τη βοήθειά του, άλλαξε μόνο εκείνα για τα οποία δεν νιώθεις τόσο καλά όσο θα έπρεπε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς το DL Institute Ινστιτούτου αισθητικής & διατροφής επί της οδού Παύλου Μελά 11 ή να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο 23210 98005.

Μπορείς να δεις ακόμη περισσότερα άρθρα Διατροφής και Υγείας στις αντίστοιχες στήλες.