Δήμος Νίκος, Μπαδέκα Σοφία, Μπακιρτζή Αρχοντούλα: Οι Μετρ Της Διατροφής Δίνουν Συμβουλές Στις Υποψήφιες Νύφες

1163

Η ισορροπημένη διατροφή είναι αδιαμφισβήτητα το κλειδί της ευεξίας μας και είναι πιο χρήσιμη από ποτέ, ιδίως όταν πλησιάζει η ομορφότερη μέρα της ζωής μας!

Οι υποψήφιες νύφες, βρίσκουν στο portal μας, την απόλυτη πηγή έμπνευσης και προτάσεων για τον γάμο τους. Φυσικά, από αυτές τις προτάσεις, δεν θα μπορούσε να λείπει κάτι πολύ σημαντικό: μικρά αλλά ουσιαστικά διατροφικά tips, ώστε να λάμπετε την ομορφότερη μέρα της ζωής σας.

Η editor του portal ogamosmas.gr, Ρένα Δανατζή, συνάντησε τρεις πολύ γνωστούς και αγαπημένους διατροφολόγους, οι οποίοι έχουν καταξιωθεί διαπρέποντας στον τομέα τους.

Οι ίδιοι, στα πλαίσια μίας συνέντευξης, μας έδωσαν “χρυσές” συμβουλές διατροφής, που κάθε υποψήφια νύφη μπορεί εύκολα να ακολουθήσει λίγο πριν τον γάμο της, ώστε η πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής της, να την βρει πιο όμορφη και λαμπερή από ποτέ.

Ο Δήμος Νίκος, η Μπαδέκα Σοφία και η Μπακιρτζή Αρχοντούλα, μας ξετύλιξαν τα μυστικά της διατροφής, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Μας έδωσαν χρήσιμες συμβουλές, τις οποίες μία υποψήφια νύφη μπορεί να ακολουθήσει λίγο καιρό πριν το γάμο της, ώστε να έχει τα αποτελέσματα που προσδοκούσε. Οι συζητήσεις μας κινήθηκαν σε φιλική διάθεση και κλίμα, ενώ ο Χρήστος Αντωνίου εξασφάλισε τα πορτρέτα των πρωταγωνιστών.

Νίκος Δήμος: Msc στη διασφάλιση ποιότητας

Captured: Christos Antoniou | Photometro Studio

Ο Δήμος Νίκος είναι ένας διακεκριμένος διαιτολόγος – διατροφολόγος με Msc στη διασφάλιση ποιότητας και Master Practioner στις διατροφικές διαταραχές. Ο ίδιος σας υποδέχεται στο Ινστιτούτο Αισθητικής και Διατροφής DL δίνοντάς σας αποτελεσματικές συμβουλές για τη διατροφή σας.

-Πώς αντιλαμβάνεστε τη διατροφή στις μέρες μας;

“Αρχικά με τη λέξη διατροφή δεν αγγίζουμε μόνο τη λέξη δίαιτα. Με τη λέξη διατροφή, εννοούμε πως καλύπτουμε θρεπτικά συστατικά, ώστε να είμαστε υγιείς και να φέρνουμε σε πέρας τις καθημερινές απαιτήσεις.

Το κομμάτι της διατροφής, πρέπει να συνδέεται και με την ευχαρίστησή μας, να εκφράζει την κοινωνικότητά μας. Μην ξεχνάμε πως σε μία ευρύτερη ανάλυση, η διατροφή συνδέεται και με το συναισθηματικό κομμάτι κάθε ατόμου.

Φυσικά, η κλίμακα της ποικιλίας διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται μία μοναδική προσέγγιση και κατεύθυνση.

‘Έχουμε ξεφύγει πλέον από το μοντέλο της αυστηρής δίαιτας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, λέει ότι χάνουμε 2-4 κιλά το μήνα, σεβόμαστε τον εαυτό μας και δομούμε ένα διατροφολόγιο που έχει ισορροπία.

Μην ξεχνάμε πως το παλιό μοντέλο δίαιτας, επηρέαζε κατά πολύ την ψυχολογία μας αρνητικά και είχε πρόσκαιρα αποτελέσματα”.

Συμβουλές για νύφες, από τον Δήμο Νίκο

“Ας διαχωρίσουμε, λοιπόν, πως έχουμε τις νύφες που επιθυμούν να χάσουν κιλά και τις νύφες που επιθυμούν να παραμείνουν σταθερές. Ο κάθε ένας αναζητά την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, η οποία όμως, δεν πρέπει να είναι κάτι παράταιρο από αυτό που είμαστε.

Οι γυναίκες που οργανώνουν τον γάμο τους, λοιπόν, επειδή θα περάσουν από μία φάση στρες, πρέπει πρώτα από όλα να σεβαστούν τον εαυτό τους. Να προγραμματίσουν τη διατροφή τους, ώστε να μην προβούν σε εξαντλητικές δίαιτες.

Εάν, τα ωράριά τους δεν επιτρέπουν συχνά μικρά γεύματα, θα πρέπει να έχουν στη τσάντα τους μικρά σνακ, ώστε να μην αφήσουν μεγάλα κενά μεταξύ γευμάτων. Θεωρώ πως μια μπακέτα, μία μπανάνα ή ακόμα κι ένα παστέλι είναι καλή λύση. Καλό, βέβαια, θα ήταν οι νύφες να έχουν ως σύμμαχο έναν διατροφολόγο, ο οποίος θα τους οργανώσει ορθά όλη αυτή την προσπάθεια.

Όσον αφορά, το φαγητό απ’ έξω και το γλυκό, μπορεί να τα περιορίσει στη μία φορά την εβδομάδα. Τώρα όσον αφορά το αλκοόλ εννοείται πως πρέπει να ελαττωθεί.

Το σημαντικό στοιχείο και για τις δύο κατηγορίες γυναικών είναι πως αν κάποιος ταλαιπωρήσει πολύ τον εαυτό του και δεν τρώει σωστά, πρακτικά δηλαδή δεν καλύπτει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, υπάρχει μεγάλη περίπτωση το δέρμα και τα μαλλιά τους, να προδίδουν την έλλειψη υγείας εκείνη την ημέρα”.

Μπαδέκα Σοφία: Το όνομά της έχει ταυτιστεί με την ευεξία

Captured: Christos Antoniou | Photometro Studio

Η Μπαδέκα Σοφία, είναι μία νέα γυναίκα και έμπειρη διατροφολόγος, με σημαντική παρουσία στον τομέα της. Θα την βρείτε στο Κέντρο Αισθητικής Μπαδέκα, όπου θα σας κατατοπίσει πλήρως σε ό,τι αφορά τις διατροφικές σας ανάγκες.

– Πώς αντιλαμβάνεστε την διατροφή στις μέρες μας;

“Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην οργάνωση των γευμάτων τους κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχώς ένα τσιμπολόγημα και μία έντονη επιθυμία για κατανάλωση γλυκού.

 Η επιθυμία να χαθούν πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν γίνεται χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Η αυστηρή δίαιτα, σε συνδυασμό με έντονη φυσική δραστηριότητα, έχει ως αποτέλεσμα να εξαντληθεί το σώμα.Κατά συνέπεια, θα «κατασπαράξει» όσα στερήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Αργότερα, θα επανέλθει με πιο αυστηρή διαίτα με αποτέλεσμα ένα ακόμα υπερφαγικό επεισόδειο. Αυτός ο φαύλος κύκλος μας οδηγεί σ αυτό που ονομάζουμε Διατροφική Διαταραχή.

 Η απώλεια του περιττού σωματικού βάρους, είναι θέμα σωστού χειρισμού του εξειδικευμένου διατροφολόγου. Είναι θέμα κινητοποίησης  και αλλαγής της καθημερινότητας και του τρόπου που σκεφτόμαστε, φροντίζοντας και αγαπώντας το κορμί μας και όχι εκβιάζοντας καταστάσεις”.

Συμβουλές για νύφες, από τη Μπαδέκα Σοφία

“Ενόψει κοινωνικών γεγονότων, πολλές φορές έρχονται στο γραφείο μου άτομα που θέλουν να χάσουν γρήγορα κιλά. Όπως προανέφερα, αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία μας. Μπορούμε, όμως, να δώσουμε τις σωστές κατευθύνσεις, ώστε να αποφύγουμε τις ακραίες καταστάσεις.

  • Πρώτον, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την κατανάλωση αλκοόλ και ζάχαρης. Μας δίνουν περιττές – κακές θερμίδες, οι οποίες μπλοκάρουν το σώμα μας
  • Δεύτερον, μειώνουμε στο ελάχιστο την κατανάλωση τροφών ζωικής προέλευσης και κυρίως των κρεάτων όπως χοιρινά, αρνιά, αλλαντικά
  • Τρίτον, περιορίζουμε τα λιπαρά και την κατανάλωση αμύλου, κυρίως λευκού ψωμιού και μακαρονιών
  • Τέταρτον, να κάνουμε μικρές τριάδες συνδυασμών σε κάθε γεύμα. Δηλαδή, έχουμε μία τροφή ζωικής προέλευσης (π.χ. κοτόπουλο, ψάρι, αυγό, γιαούρτι, κεφίρ, αριάνι), μία αμυλούχα τροφή (κινόα, πολύσπορο ψωμί, κρίθινα παξιμάδια, ξηροί καρποί) και ένα φρέσκο φρούτο ή λαχανικό
  • Πέμπτον, χρειαζόμαστε 4 – 5 γεύματα μέσα στην ημέρα με διαφορά 3-4 ωρών και αυτό για να μην έχουμε έντονες διακυμάνσεις γλυκόζης και φυσικά για να δίνουμε καύσιμο στον οργανισμό μας, ώστε να δουλεύει σωστά
  • Έκτον, πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε την ποσότητα του αλατιού και να αυξήσουμε την ποσότητα του νερού, ώστε να αποφύγουμε τις κατακρατήσεις

Φυσικά, όλα αυτά, είναι ιδανικό να συνδυαστούν και με μία φυσική δραστηριότητα”.

 Μπακιρτζή Αρχοντούλα: Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Captured: Christos Antoniou | Photometro Studio

Η Μπακιρτζή Αρχοντούλα έχει καθιερωθεί στον χώρο της διατροφής και τα τελευταία χρόνια διατηρεί το δικό της Διατροφολογικό Γραφείο ως επαγγελματίας κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος.

– Πώς αντιλαμβάνεστε την διατροφή στις μέρες μας;

“Σωστή διατροφή και όχι στέρηση συνδυάζοντας σωστά ωφέλιμες και υγιεινές τροφές είναι μονόδρομος στο σωστό, μόνιμο και υγιές αδυνάτισμα. Αυτό πρεσβεύω και πράττω όλα αυτά χρόνια στο γραφείο μου σε συνεργασία με τους πελάτες που μου εμπιστεύονται το αδυνάτισμα του σώματός τους.

Η διατροφική εκπαίδευση μέσα από τις  σωστές διατροφικές επιλογές είναι αυτό που θέλω προσωπικά να αποκομίσουν από τη συνεργασία μας φτάνοντας το στόχο τους. Αδυνατίζουμε υγιεινά και μαθαίνουμε να τρώμε σωστά κρατώντας το βάρος μας στα φυσιολογικά επίπεδα”.

Συμβουλές για νύφες, από τη Μπακιρτζή Αρχοντούλα

“Στις νυφούλες μας θα συμβούλευα ως ειδικός στο τομέα της διατροφής, αρχικά, να διώξουν τον πανικό των ημερών, να βάλουν ρεαλιστικούς στόχους χωρίς να ακολουθούν δίαιτες στερητικές, που θα καταστρέψουν το μεταβολισμό τους.

Αν θέλουν την ενέργειά τους στο full θα πρέπει να προσέξουν την υπερβολική κατανάλωση αλατιού, διότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και κατ’ επέκταση το αίσθημα της κόπωσης. Επίσης, προτείνω να ξεκινήσουν γυμναστική ή περπάτημα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα από 45 λεπτά.

Να προσθέσουν φρούτα και λαχανικά στο ημερήσιο διαιτολόγιο. Θα τους δώσουν πολύτιμες βιταμίνες και θα ενισχύσουν την ενυδάτωση του οργανισμού τους. Δεν πρέπει φυσικά, να ξεχνάμε το νερό. Το μεγάλο μυστικό για έναν γρήγορο μεταβολισμό. Τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ήμερα για να πέσει η ζυγαριά.

Προσοχή! Μια μέρα πριν το γάμο μη το παρακάνετε με το αλκοόλ και την καφεΐνη γιατί θα αφυδατωθείτε και θα χάσετε από την ενέργειά σας και τη λάμψη του προσώπου σας!”.

Η δική μας ματιά 

Το παραπάνω θέμα απασχολεί όλο και περισσότερες μέλλουσες νύφες. Οι οποίες στην προσπάθειά τους να είναι και να νιώθουν λαμπερές τη μέρα του γάμου τους, αναζητούν ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν το στόχο τους. Ανθρώπους με γνώση, εξειδίκευση και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η editor του ogamosmas.gr Ρένα Δανατζή αλλά και όλη η ομάδα του ogamosmas.gr, προσέγγισε ένα κεφάλαιο σταθμό, στη διατροφική προσπάθεια κάθε μέλλουσας νύφης.

Είναι αλήθεια πως πάντοτε θέτουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας εσάς τις ίδιες. Γιατί αγαπάμε να βλέπουμε νύφες λαμπερές και ευτυχισμένες και αυτό προσδοκούμε με κάθε τρόπο.

Οι παραπάνω, λοιπόν, διατροφικές συμβουλές των εξειδικευμένων διαιτολόγων-διατροφολόγων μας έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον δικό σας στόχο, για εσάς τις ίδιες.

Από εμάς, καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε θερμά τους: Δήμος Νίκος, Μπαδέκα Σοφία, Μπακιρτζή Αρχοντούλα