Είναι Απαραίτητος Ο Συχνός Καθαρισμός Των Δοντιών; (Αθανάσιος Πάσχος ~ Χειρούργος Οδοντίατρος)

1313

Ο συχνός καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος ακόμη και η καλύτερη στοματική φροντίδα,  δεν αποτρέπει εντελώς την ανάπτυξη της μικροβιακής πλάκας και της τρυγίας (πέτρα).

συχνός καθαρισμός των δοντιών
Αθανάσιος Πάσχος, Χειρούργος Οδοντίατρος Α.Π.Θ.

Η τρυγία μάλιστα, εφόσον σχηματιστεί, δεν απομακρύνεται με το βούρτσισμα, παρά μόνο στο οδοντιατρείο. Γι’ αυτό και ο καθαρισμός στο οδοντιατρείο, μία φορά το εξάμηνο, είναι απαραίτητος σε συνδυασμό με την καθημερινή φροντίδα.

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού, απομακρύνεται η μαλακή πλάκα αλλά και η σκληρή τρυγία, που έχουν προσκολληθεί στις επιφάνειες των δοντιών, αποτελώντας τις κύριες αιτίες της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας.

συχνός καθαρισμός των δοντιών
Αθανάσιος Πάσχος, Χειρούργος Οδοντίατρος Α.Π.Θ.

Ταυτόχρονα,  γίνεται και ένας γενικός έλεγχος που θα μας αποκαλύψει τυχόν προβλήματα στο ξεκίνημά τους. Ο καθαρισμός λοιπόν,  βοηθά στην μακρόχρονη υγεία της στοματικής κοιλότητας.


 Αθανάσιος Πάσχος, Χειρούργος Οδοντίατρος Α.Π.Θ.

Ο Αθανάσιος Πάσχος είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατηρεί από το 2007 οδοντιατρείο στην πόλη των Σερρών ενώ, είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σερρών.

Δες ακόμη περισσότερα άρθρα του Αθανάσιου Πάσχου στη στήλη Υγεία.