6 τύποι ατόμων που δεν χρειάζεται να καλέσεις στο γάμο

3014

Πρόκειται για όλους εκείνους, που απλά δε χρειάζεται να πάρουν προσκλητήριο αν δεν έχετε χώρο, χρήματα ή και διάθεση.

1.Τους «B listers»

Καθώς κάνεις τη λίστα καλεσμένων, ξεχώρισε αυτούς που θέλεις οπωσδήποτε στο γάμο και στη δεξίωση αλλά, και αυτούς που η παρουσία τους δε θα αλλάξει δραστικά κάτι. Άτομα που δεν είστε και κολλητές φίλες ή άτομα που κάποτε ήσασταν κολλητές φίλες αλλά η άτιμη η ζωή σας χώρισε, δεν είναι απαραίτητο να έρθουν στη δεξίωση.

Επίσης, μη το δεις τύπου «υποχρέωση» αν πήγατε στο δικό τους γάμο πριν χρόνια και τέλος πάντων, άτομα που έχεις ελαχιστοποιήσει τις επαφές ή δε μιλάτε πια, δεν χρειάζεται να τα καλέσεις.

Ας μη γελιόμαστε, είναι έξοδα. Δεν προτιμάτε να τα κάνετε για τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάτε και θέλετε να είναι κοντά σας αυτή τη σημαντική στιγμή;

2.Τους πρώην

Αν ο πρώην σου δεν είναι ο καλύτερός σου φίλος πια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έρθει.

Ειδικά αν το έτερον ήμισυ δε νιώθει άνετα με αυτό. Όχι τόσο γιατί είναι μέρος του παρελθόντος, αλλά γιατί σίγουρα αν χορέψετε μαζί, το έτερον ήμισυ δε θα είναι και τόσο χαρούμενο.

Αν ο πρώην σας είναι καλός σας φίλος πια, και μόνο αυτό, και ο σύντροφός σας δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, τότε why not;

Το να λες ένα «καλημέρα» και μία «καληνύχτα» δεν είναι κριτήριο φιλίας. Οπότε, αν η σχέση σας περιορίζεται στα τυπικά, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς.

3. Τον εργοδότη σου

Μπορεί να φαίνεται λίγο άβολο να μην τον καλέσεις, αλλά και εδώ εξαρτάται από τη σχέση που έχετε. Αν π.χ. δουλεύεις σε πολυεθνική όπου οι εργοδότες δεν πολυμιλάνε με τους υπαλλήλους, τότε ναι δε χρειάζεται.

Αν όμως είσαι σε μία εταιρεία με 5-6 άτομα προσωπικό, όπου είστε μαζί όλη την ημέρα και κάνετε και καλή παρέα, τότε αξίζει ένα παραπάνω προσκλητήριο. Για τους συναδέλφους ισχύει το ίδιο.

4. Συγγενείς ή γνωστούς με άσχημη ιστορία σε πάρτι

Η μέρα του γάμου πρέπει να είναι όσο το λιγότερο στρεσογόνα γίνεται. Αν έχεις να ανησυχείς για μερικούς συγγενείς και τη συμπεριφορά τους, τότε άσε το προσκλητήριο στην άκρη καλύτερα.

Δε είναι ανάγκη εκείνη την ημέρα να τρέχεις, ώστε να διαχειριστείς μία κρίση στο πάρτι σου.

5. Μακρινούς συγγενείς

Μπορεί το αίμα νερό να μη γίνεται, όμως αν έχεις να τη δεις από τα 5, τότε μάλλον μπορείς να το ξανασκεφτείς.

Ο γάμος είναι μία γιορτή για το ζευγάρι και σίγουρα δε θέλειςς άτομα που μοιράζεστε μόνο ένα επώνυμο και ίσως ούτε καν αυτό.

6. Γείτονες

Το να λες μία «καλημέρα» και μία «καληνύχτα» δεν είναι κριτήριο φιλίας.

Οπότε αν η σχέση σας περιορίζεται στα τυπικά και δεν έχετε βγει ούτε για ένα καφέ μαζί, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τις Ιδέες για να οργανώσετε τον απόλυτο καλοκαιρινό γάμο!