Λίστα γάμου: τι πρέπει να περιλαμβάνει

3261

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα προσκλητήρια γάμου, αναφέρουν μία ή και δύο λίστες γάμου, που άνοιξε το ζευγάρι για να καταφέρει να λάβει επιλεγμένα δώρα από τους καλεσμένους του.

Αυτό συμβαίνει, ώστε να του είναι πραγματικά χρήσιμα και να μη χρειάζεται να τρέχει σε διάφορα μαγαζιά για αλλαγές μετά το γάμο.

Η λύση είναι όντως εξυπηρετική και όλο και περισσότεροι καλεσμένοι αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τη λίστα γάμου για να προσφέρουν το δώρο τους στο ζευγάρι, κατανοώντας την ευχρηστία και την ευελιξία που αυτή προσφέρει.

Ένα ζευγάρι όμως πώς αποφασίζει τη λίστα γάμου που θα ανοίξει;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ενημερωθεί

Ένας καλός τρόπος είναι να διαβάσει σε άρθρα που είναι δημοσιευμένα στο www.ogamosmas.gr όλες τις παραμέτρους που πρέπει να σκεφτεί, από το αν το εξυπηρετεί να έχει ανοιχτή ή κλειστή λίστα γάμου, μέχρι πως μπορεί να κάνει αλλαγές στην πορεία ή μετά το γάμο. Πρέπει να ξέρει λοιπόν πως λειτουργούν οι λίστες γάμου. Τόσο οι κλασικές, όσο και οι μοντέρνες και εναλλακτικές!

Αποτέλεσμα εικόνας για λιστα γαμου

Αν οι ανάγκες του έχουν να κάνουν περισσότερο με ηλεκτρικές συσκευές

από πλυντήριο πιάτων μέχρι home cimena, το κατάλληλο κατάστημα είναι ένα οργανωμένο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που θα του παρέχει πάσης φύσεως εγγύηση καλής λειτουργίας και service και όχι απλώς κάπου που έχει και ηλεκτρικές συσκευές.

Αν οι ανάγκες του ζευγαριού περιορίζονται σε οικιακό εξοπλισμό

όπως σερβίτσια, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, σετ σερβιρίσματος, σκεύη μαγειρέματος, τότε είναι καλύτερο να ανοίξει λίστα γάμου σε ένα κατάστημα με είδη σπιτιού και διακόσμησης, γιατί εκεί οι επιλογές θα είναι περισσότερες, αφού η ειδίκευση φέρνει και την ποικιλία.

Καλό είναι λοιπόν ένα ζευγάρι να «ζυγίσει» τις ανάγκες του και να ανοίξει τη λίστα γάμου που θα το εξυπηρετεί περισσότερο

Αν χρειάζεται στον ίδιο βαθμό για παράδειγμα τα έπιπλα και τα είδη σπιτιού, είναι καλύτερα να ανοίξει 2 λίστες γάμου σε επιλεγμένα καταστήματα που ειδικεύονται το καθένα σε ένα από τα δύο και όχι σε ένα που μπορεί μεν να συνδυάζει και τα δύο, αλλά ίσως η ποικιλία να μην είναι αυτή που επιθυμεί το ζευγάρι και καλό είναι να μη ξεκινήσει με τέτοιου είδους συμβιβασμούς. Πωλούνται βιβλία σε πολλά σημεία, εσείς θα αγοράζατε ένα βιβλίο από οπουδήποτε ή θα πηγαίνατε σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο για να βρείτε όποιο βιβλίο θέλετε και ο πωλητής που ειδικεύεται στο βιβλίο να σας εξυπηρετήσει με τις γνώσεις του;

Σε μια τέτοια επιλογή, μιας λύσης δηλαδή που τα περιλαμβάνει όλα, το σημαντικότερο είναι να κάνετε καλή έρευνα

και να βρείτε εκείνα τα πολυκαταστήματα που δεν στερούνται της ποικιλίας στα διάφορα είδη. Επιλέξτε εκείνο που προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία, την καλύτερη ποιότητα και την αρτιότερη εξυπηρέτηση.

Επίσης αν το ζευγάρι δεν χρειάζεται έπιπλα, σερβίτσια και οτιδήποτε έχει σχέση με οικιακό εξοπλισμό, ίσως να το βολεύει περισσότερο να ανοίξει λίστα γάμου σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο για να συγκεντρώσει τα χρήματα για το γαμήλιο ταξίδι ή να ανοίξει μια άλλη εξειδικευμένη λίστα γάμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για wedding travel

Αν τέλος το ζευγάρι που παντρεύεται έχει μεγαλύτερη ανάγκη από χρήματα, μια κομψή λύση

για να το ανακοινώσει στους καλεσμένους του, είναι να χρησιμοποιήσει κάποια ανάλογη λίστα γάμου που διατίθεται στην ελληνική αγορά. Έτσι και χρήματα θα συγκεντρώσει και λογαριασμό τραπέζης δεν θα χρειαστεί να τυπώσει στο προσκλητήριο του γάμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για wedding money

Γι αυτό λοιπόν, το σημαντικότερο είναι να καταγράψετε τις ανάγκες σας και μετά να ανοίξετε ακόμη και δύο λίστες γάμου αν χρειάζεται, αρκεί να είστε σίγουροι πως θα συμπεριλάβετε πράγματα που σας ταιριάζουν, σας χρειάζονται και σας αρέσουν!

Σου προτείνουμε να διαβάσεις και το Κοσμήματα Γάμου: Λαμπερές Προτάσεις για την Ημέρα του Γάμου 👰 σου