Η Σοφία Μπαδέκα Μας Δίνει Διατροφικές Συμβουλές Σχετικά Με Το Τι Πρέπει Να Προσέξουμε Το Βράδυ Του Μ. Σαββάτου Αλλά Και Την Κυριακή Του Πάσχα!

1329

Όσο κι αν υποσχόμαστε στον εαυτό μας, ότι δε θα φάμε στις γιορτές, τόσο καταπατάμε τις υποσχέσεις μας.

Εξάλλου ποιος μπορεί να αντισταθεί στο τσουρέκι και στα πασχαλινά κουλουράκια; Κανείς φυσικά!

διατροφικές συμβουλές
Πασχαλινό τραπέζι

Κι ενώ το Πάσχα, βρίσκεται μόλις λίγες μέρες μακριά. Προετοιμαζόμαστε και προσέχουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας ακόμη κι εκείνες τις μέρες. Ώστε να μην πάρουμε τα περιττά κιλά που είχαμε χάσει.

διατροφικές συμβουλές
Πασχαλινό τραπέζι

Η Σοφία Μπαδέκα, λοιπόν, η διαιτολόγος-διατροφολόγος του Κέντρου Αισθητικής Μπαδέκα. Μας δίνει διατροφικές συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουμε το βράδυ του Μ. Σαββάτου. Αλλά και την Κυριακή του Πάσχα. Ώστε με το κατάλληλο πρόγραμμα να μην ξεφύγει η ζυγαριά. Πάμε να δούμε τι ακριβώς μας είπε η ίδια:

διατροφικές συμβουλές
Πασχαλινό τραπέζι
Μία πρώτη συμβουλή είναι να μην καταναλώσετε στο ίδιο γεύμα και το «κόκκινο» αυγό.

Διαφορετικά, μπορείτε έστω να καταναλώσετε μία μικρή ποσότητα κρέατος, για να μην κάνετε την πέψη σας ακόμα πιο δύσκολη. Συνοδέψτε την μόνο με σαλάτα και ψωμί. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι φυτικές ίνες από τα λαχανικά και τις σαλάτες. Τόσο στο βραδινό δείπνο όσο και στο πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής θα παίξουν ένα πολύ καθοριστικό ρόλο.

Μία δεύτερη συμβουλή είναι πως η κατανάλωση αρκετής ποσότητας σαλατικών.

Θα μας προστατέψει από την είσοδο όλης της ποσότητας αυτών των συστατικών. Στο σώμα μας μέσα από τη διαδικασία της πέψης.

Το πρωί της Κυριακής, τώρα, είναι καλό να πάρουμε πρωινό, αλλά όχι πολύ πλούσιο. Γάλα, δημητριακά ή μικρή ποσότητα από τα πασχαλινά κουλουράκια ή τσουρέκι μαζί με ένα φρούτο. Μπορεί να μας χορτάσει μέχρι το μεσημέρι.

διατροφικές συμβουλές
Πασχαλινό τραπέζι

Στο γεύμα καλό είναι να αποφύγουμε το συνεχές τσιμπολόγημα. Και να γεμίσουμε ένα πιάτο με λογική ποσότητα από τα φαγητά της ημέρας. Οι υδατάνθρακες με τη μορφή της πατάτας, του ρυζιού ή του ψωμιού. Πρέπει να κατέχουν σημαντική θέση στο πιάτο μας, αφού είναι πηγή ενέργειας. Αλλά δίνουν λιγότερη ενέργεια από τα λιπαρά κρέατα του Πάσχα. Και αδιάλυτες φυτικές ίνες, που τονώνουν τη λειτουργία του εντέρου.

διατροφικές συμβουλές
Πασχαλινό τραπέζι

Τέλος το βραδινό μας μπορεί να είναι είτε μια σαλάτα εποχής με ψωμί και μικρή ποσότητα πρωτεΐνης. Ή μία απαλή χορτόσουπα, είτε ένα γιαούρτι με ψωμί ή φρυγανιά. Το οποίο λόγω της ειδικής του σύνθεσης. Θα διευκολύνει την διαδικασία της πέψης και θα ξεκουράσει το στομάχι μας”.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως το παν είναι το μέτρο για αυτό. Φροντίστε να γευτείτε τις πασχαλινές λιχουδιές. Όμως στη σωστή ποσότητα που σας αναλογεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πασχαλινό σας διατροφολόγιο, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σοφία Μπαδέκα, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Κέντρου Αισθητικής Μπαδέκα ή τηλεφωνήστε στο (+30) 2321020432.

διατροφικές συμβουλές
Πασχαλινό τραπέζι