Φθινοπωρινή Διακόσμηση & Τάσεις 2018

2030

Φθινόπωρο: η πιο μαγική εποχή του χρόνου. Οι ζεστές μέρες του  καλοκαιριού είναι πίσω μας και ο ενθουσιασμός των διακοπών είναι ακόμα εδώ. Το φθινόπωρο γιορτάζουμε τη συγκομιδή, την αφθονία και την ομορφιά της φύσης.

Προσθέτοντας μερικές  φθινοπωρινές πινελιές στο ντεκόρ του σπιτιού σας είναι ένας υπέροχος τρόπος να γιορτάσετε την αλλαγή της εποχής. Παρακάτω ακολουθούν μερικές  ιδέες διακόσμησης για να φέρετε το φθινόπωρο στο σπίτι σας.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Καθώς οι εποχές αλλάζουν και οι μέρες γίνονται πιο κρύες, τα σώματα και τα σπίτια μας χρειάζονται επανεκκίνηση. Ήρθε η ώρα λοιπόν να φτιάξετε το σπίτι σας πιο ζωηρό και ζεστό, κάπου που θα θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο.

Προτάσεις Φθινοπωρινής διακόσμησης

Φθινοπωρινά Χρώματα 2018

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Όταν σκεφτόμαστε το φθινόπωρο, υπάρχει ένα χρώμα που έρχεται γρήγορα στο μυαλό μας: το πορτοκαλί. Το πορτοκάλι θεωρείται ως ένα χαρούμενο χρώμα που ακτινοβολεί την αισιοδοξία, γι ‘αυτό φροντίστε να βρείτε τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή σας ζωή.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Για το Φθινόπωρο του 2018 το Autumn Maple είναι η απόχρωση που θα είναι μια από τις χρωματικές τάσεις της σεζόν εισάγοντας ζεστασιά στην παλέτα.  Συνδυάζοντας το με καφέ ή γκρι αποχρώσεις κάθε δωμάτιο θα μετατραπεί σε μια φιλόξενη και εξωτική όαση.

Οι  αποχρώσεις του πράσινου είναι ιδανικές για αυτή την εποχή. Το Golden Lime είναι το χρώμα της αφθονίας, του πλούτου και της ευημερίας. Πλέον, οι τάσεις στη διακόσμηση προστάζουν ουδέτερα χρώματα, όπως γκρι, απαλό καφέ και άσπρο, έτσι τα Statement χρώματα  γίνονται όλο και πιο σημαντικά.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Το πράσινο χρώμα χαρίζει μια αίσθηση ζωής και ενέργειας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό ουδέτερων χρωμάτων με το έντονο χρώμα του Lime, καθώς λειτουργεί πολύ καλά ως ένα Statement χρώμα σε ένα μινιμαλιστικό σπίτι.

Για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα φιλόξενο αλλά κομψό καταφύγιο για το φθινόπωρο  προσθέστε πιο βαθιές και πλούσιες αποχρώσεις στο ντεκόρ του σπιτιού σας.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Το μπορντό και συγκεκριμένα η απόχρωση Tawny Port, είναι ένα χρώμα που θα προσφέρει σίγουρα ζεστασιά και κομψότητα σε κάθε χώρο. Συνδυάστε το με πιο σκούρα και ουδέτερη επίπλωση για να δημιουργήσετε μια πιο drama διακόσμηση ή εξισορροπήστε το με πιο δροσερά και ουδέτερα χρώματα ώστε να δημιουργήσετε ένα σοφιστικέ χώρο.

Διακοσμήστε την εξώπορτα σας

Ο πιο εύκολος τρόπος να πείτε “Καλώς ήλθες Φθινόπωρο” είναι να κρεμάσετε ένα στεφάνι στην είσοδο του σπιτιού σας. Μπορείτε να βρείτε πολλά φθινοπωρινά στεφάνια στο εμπόριο αλλά ακόμα καλύτερα μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας το δικό σας στεφάνι!

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Για εσάς που ζείτε σε μονοκατοικία οι επιλογές είναι περισσότερες! Μπάλες από στάχυα, κολοκύθες, φανάρια, γιρλάντες με φύλλα, γλάστρες γεμάτες με χρυσάνθεμα και η πρόσοψη σας μεταμορφώθηκε.

Υφάσματα

Ένας άλλος  εύκολος τρόπος για  να εισάγετε Φθινοπωρινά χρώματα και υφές στο σπίτι σας είναι να αλλάξετε τα υφάσματα σας.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Οι ζεστές αποχρώσεις  και τα μαλακά υφάσματα σας ενθαρρύνουν στο να περάσετε περισσότερες ώρες στο σπίτι, να δείτε μια ωραία ταινία με την οικογένεια σας ή να περάσετε ένα όμορφο βράδυ παρέα με τους αγαπημένους σας φίλους.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Στρώστε ριχτάρια στις πολυθρόνες και του καναπέδες, αλλάξτε τα χαλιά σας και τις κουρτίνες σας και προσθέστε μαξιλάρια σε διάφορα χρώματα και υφές, έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ετοιμάσετε το σπίτι σας για τον χειμώνα.

Χρυσές λεπτομέρειες

Το φθινόπωρο  είναι η εποχή όπου η διακόσμηση του σπιτιού μας είναι σε γήινους τόνους, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείτε να δώσετε λίγη λάμψη στον χώρο σας.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Ο χρυσός εξακολουθεί να είναι τάση και ταιριάζει απόλυτα με τις φθινοπωρινή παλέτα χρωμάτων. Ένας εύκολος  τρόπος να ενσωματωθεί στο σπίτι σας είναι να αλλάξετε τα χερούλια από τα έπιπλα σας ή να επιλέξετε ένα χρυσό καθρέφτη ή να προσθέσετε μερικά χρυσά διακοσμητικά.

Natural διακοσμητικά

Ένα κλαδί με όμορφα φύλλα ή ακόμα και μερικά γυμνά κλαδιά σε ένα μεγάλο βάζο, δυο – τρεις κολοκύθες στον πάγκο της κουζίνας, λίγα κομμένα ξύλα σε ένα ψάθινο καλάθι  αρκούν για να φέρουν αίσθηση του φθινοπώρου μέσα στο σπίτι σας.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόαμησης
Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Έργα τέχνης

Τα έργα τέχνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε  τον χώρο σας. Αλλάξτε μερικούς από τους πίνακες σας, είτε τις φωτογραφίες σας από τις κορνίζες με κομμάτια τέχνης που ταιριάζουν στη διάθεσή σας και δείτε το σπίτι και την διάθεση σας να μεταμορφώνεται.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Cozy corner

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό σπίτι είναι το σπίτι σας μπορείτε να δημιουργήσετε  μια μικρή ζεστή γωνιά  όπου μπορείτε να καθίσετε και να διαβάσετε, να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ ή απλά να απολαύσετε την θέα σας από το παράθυρο.

Προτάσεις Φθινοπωρινής Διακόσμησης

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην διακοσμήσετε το σπίτι σας απευθείας για τον χειμώνα. Όπως και με την ντουλάπα σας κάντε σταδιακά την αλλαγή!

Λυδία Μωραϊτίδου | Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΑΤΕΙ-Υπεύθυνη Καταστήματος Χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης.

Με αφορμή αυτό το υπέροχο στυλ διακόσμησης λοιπόν, η Λυδία Μωραϊτίδου η πολύ γνωστή και αγαπημένη πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΑΤΕΙ αλλά και υπεύθυνη του καταστήματος χειροποίητων Επίπλων Μωραϊτίδης, μας δείχνει εύκολους τρόπους, ώστε να προσαρμόσουμε το decor του σπιτιού μας στην φθινοπωρινή παλέτα. Χωρίς να κάνουμε μεγάλες αλλαγές ή να ξοδέψουμε πολλά χρήματα.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και:

  1. Μαροκινικό Style
  2. Διακόσμηση Καλοκαιρινού Μπαλκονιού
  3. Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Σπιτιού